Feng Shui: restrictii pentru renovare in Anul Caprei 2015 – Tai Sui
0 comentarii

Anul Caprei este pe cale sa inceapa, pe 19 februarie 2015, iar acest an este guvernat de Marele General Yang Xian, care esteTai Sui sau Mare Duce al anului Caprei.

In metafizica chineza, fiecare an este guvernat de cate un general, sau duce, care mai poarta si denumirea de Tai Sui, iar aceasta este una dintre directiile pe care nu trebuie sa le deranjam cand facem renovari.

Uneori, influenta lui Tai Sui a fost gresit inteleasa ca avand o semnificatie punitiva si consecinte nedorite. Dintr-o alta perspectiva, Tai Sui este un zeu al anului, care guverneaza afacerile lumii in acel an. Cerurile il trimit pe pamant ca sa supravegheze intamplarile nefericite si sa ofere protectie.

Binecuvantarea, sanatatea, norocul si ghinionul unei persoane se afla in mainile lui Tai Sui. Poate fi considerat si ca un reminder pentru a evita faptele rele, pentru a avea grija de sanatatea noastra, a ne implica in activitati de binefacere si a evita sa il jignim , in asa fel incat sa nu fim vizitati de ghinion. El ne va contoriza faptele bune si faptele rele, ele fiind in corelatie cu karma noastra.

Infatisarea Generalului Yang Xian este aceasta

Tai_Sui

In calendarul taoist exista un ciclu de 60 de ani, fiecare avand desemnat cate un astfel de Mare Comandant al Anului, in total existand 60 de asemenea Comandanti anuali. Ei sunt desemnati sa guverneze anii, fiecare cu propriile sale caracteristici, abilitati si propriul temperament, care deriva din elementul si animalul guvernator al anului.

Dintr-o perspectiva mai stiintifica, Tai Sui este conex cu studiile astronomice si cu vibratia planetei Jupiter si a Pamantului.

Denumirea de « Marele Duce Jupiter » are legatura cu faptul ca Jupiter este cea mai mare dintre cele noua planete ale sistemului nostru solar. Jupiter este format din gaze, incluzand heliu si hidrogen. Fiind de 11 ori mai mare decat pamantul, prin miscarea sa Jupiter creeaza unde de interferenta cu campurile magnetice terestre. Traditia invocarii lui Tai Sui dateaza de secole intregi.

In feng shui este important sa identificam pozitia anuala a lui Tai Sui acasa si la locul de munca , si apoi sa ne asiguram ca nu il infruntam in mod direct si nu il agravam, fara sa ne dam seama.

In 2015, Marele Duce Jupiter -Tai Sui ocupa sectorul de Sud-Vest cuprins intre 202.5 – 217.5 grade.

Iata cateva reguli pe care este bine sa le respectam in anul guvernat de Yang Xian

  1. sa nu stam asezati cu fata si sa nu dormim cu capul indreptat catre Marele Duce Jupiter.
  2. sa masuram cu exactitate care este sectorul afectat de Marele Duce Jupiter si sa ne asiguram ca nu facem acolo reparatii si renovari. Aceasta include chiar si baterea unui cuisor de tablou.
  3. sa nu incepem constructia unei case dinspre sectorul lui Tai Sui, pentru a ne feri de obstacole, accidente in timpul lucrarilor de constructie si cresterea exagerata a costurilor pentru finalizarea lucrarilor.
  4. daca fara voia noastra se fac in vecinatate lucrari care afecteaza sectorul lui Tai Sui , se taie copaci, se tunde gazonul cu masini zgomotoase sau se sapa gropi, ne putem proteja agatand pe exteriorul cladirii noastre, exact pe sectorul lui Tai Sui, un clopotel de vant metalic cu sase tije, iar in interiorul casei vom pune o placuta a lui Tai Sui sau o figurina cu Pi Yao.( le poti comanda pe www.fengshui-studio.ro )
  5. daca este absolut necesar sa se faca lucrari pe sectorul lui Tai Sui, zodiile cele mai afectate de Tai Sui in anul 2015 fiind Capra si Bivolul, este recomandat ca pentru respectiva lucrare sa se aleaga un muncitor care nu este nascut in aceste doua semne zodiacale.
  6. pentru inceperea lucrarilor se va alege o zi favorabila din almanahul feng shui – il poti consulta la adresa www.fengshui-studio.ro , sectiunea « almanah ».


Ce se poate intampla daca il deranjezi pe Tai Sui ? Din experienta mea profesionala si ca urmare a relatarilor clientilor mei care au deranjat aceste sectoare in anii anteriori, s-au intamplat mici accidente – zugravul s-a impiedicat si a cazut pe scari, imobilul s-a inundat de doua ori la distanta scurta, tot ce se construia iesea prost si trebuia refacut, amanari, intarzieri, costuri ridicate, daca gresia sau faianta achizitionate initial se terminau, la magazin nu se mai gasea modelul respectiv, etc.

Un alt tip de probleme aparute cand se deranjeaza sectorul lui Tai Sui sunt cele legate de autoritati, Tai Sui reprezentand un sef ofensat. Ar mai putea aparea neajunsuri cu autorizatia de constructie, avizele, cu dirigintele de santier, primaria, politia, organizatiile mediului.

Sa ne ghidam viata dupa atatea restrictii ? sau mai bine sa nu tinem cont de ele ? Este o chestiune de optiune personala.

articol scris de Diana Roman, inginer constructor, specialist feng shui rezidential/business Bucuresti

[divider]

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X