Este parte din toate proiectele importante de arhitectură din ultimii 350 de ani: Saint-Gobain 
0 comentarii

Arhitectura definește atât civilizația și cultura, cât și peisajul și puține sunt companiile care se pot lăuda că au însoțit și contribuit la istoria arhitecturii moderne, așa cum o face Saint-Gobain.

Înființată acum 350 de ani, la ințiativa lui colbert, ministrul de finanțe al Regelui Soare, pentru a contracara monopolul european al Veneției în producția de sticlă, compania a ajuns în următoarele 3 secole și jumătate să creeze materiale și soluții pentru construcția, consolidarea și restaurarea unora dintre cele mai importante clădiri din lume.

Portofoliul Saint-Gobain include clădiri vechi și legendare, zgârie-nori impresionanți, clădiri de birouri cu un design revoluționar, școli sigure și viu colorate, case durabile și confortabile, fiind parte a proiectelor arhitecturale semnificative din fiecare colț al lumii, de la Palatul Versailles la centrele moderne de cercetare din nordul înghețat al Europei.

  Global, evoluția Saint-Gobain este strâns legată de evoluția arhitecturii din ultimii 350 de ani

Poate cea mai cunoscută lucrare la are sunt folosite oglinzile Saint Gobain, este Palatul Versailles, mai precis sala oglinzilor de aici. Cele 375 de oglinzi au fost create de către Saint-Gobain în 1684 și au contribuit decisiv la înfrumusețarea interioarelor, alături de construcțiile pe mai multe etaje, considerate un semn distinctiv al nobilității.

Versailles_Galerie des Glaces
Saint Gobain, Versailles, Galeria Oglinzilor

Secolul xx a venit cu o serie de schimbări profunde în arhitectură și societate, iar printre cele mai emblematice clădiri ale acestei perioade se află zgârie-norii. Unul dintre cei mai vechi și mai semnificativi zgârie-nori din SUA: clădirea Woolworth, New York, a arhitectului Cass Gilbert (1913).

Woolworth Building, carte postala din 1913
Woolworth Building, carte postala din 1913
Grand_escalier_du_Théâtre_National_du_Bolchoï_à_Moscou__Russie
Teatrul Balsoi, Moscova
Stade_de_Maracana__FIFA_Coupe_du_Monde_2014
Stadionul Maracana, Rio de Janeiro

Ca răspuns la imperativele prezentului – dezvoltare durabilă, economii energetice și protejarea resurselor și a mediului – Saint-Gobain a dezvoltat conceptul caselor Multi-Confort, clădiri ce au avantajul unui consum redus de energie, al unui confort termic, acustic și estetic foarte bun, al unui climat intern perfect sănătos (lumină naturală și aer curat).

În 2011 conceptul a fost lansat cu succes și în România: casa de locuit în complexul Universității Politehnice București.

Să nu uităm nici de Casa PRISPA, casa Multi-Confort Saint-Gobain pe structură de lemn.

Casele viitorului au fost imaginate de către câțiva dintre cei mai buni arhitecți din lume. Pentru Matti Suuronen, celebrul artist finlandez, acestea au un singur lucru în comun: sunt construite cu materiale și soluții Saint-Gobain. Casele €œverzi ale viitorului vor trebui să fie mult mai inovatoare, având în comun factori precum: utilizarea energiei regenerabile, dimensiuni compacte, mobilitate și număr scăzut al deșeurilor.

[display-posts id=”8300, 7639″ image_size=”large” wrapper=”div” title=” În legatura cu acest subiect ” wrapper_class=”articole-asemanatoare”]

În România, produsele Saint-Gobain au devenit parte integrantă a unor clădiri legendare, grație proiectelor de restaurare: Muzeul Național de Artă, fostul Palat Regal, a beneficiat de restaurarea plafoanelor decorative cu materiale și soluții rigips, în timp ce la renovarea Ambasadei Franței în București au fost folosite vitraje cu sticlă SGG Planiclear și SGG Planitherm 4s Evolution.

Euro Tower Bucharest
Euro Tower, Bucuresti

Palatul de justiție proiectat de către arhitectul francez A.Ballu și construit sub îndrumarea arhitectului Ion Mincu a beneficiat, de asemenea, de recondiționarea decorațiunilor din holul și galeriile principale cu materiale Saint-Gobain rigips, la fel că și Ateneul Român.

La Muzeul Național de Artă Contemporană s-au folosit pentru compartimentari și pereți plăci de gips-carton Saint-Gobain Rigips, la fel că în cazul lucrărilor de reabilitare de la UMF Iași sau Teatrul Național București.

City_Gate
City Gate, Bucuresti

Pe lângă proiectele de restaurare, Saint-Gobain a mai furnizat soluțiile și produsele sale celor mai reprezentative clădiri nou construite în România în ultimii 25 de ani:

World Trade Center, Maternitatea Regină Maria, Spitalul Grigore Alexandrescu, Camera Notărilor, București, clădiri de birouri, hoteluri, mall-uri, etc.

mega-mall
Mega Mall, Bucuresti

Saint-Gobain deține în România opt activități (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips și Weber), având aproximativ 1.100 de angajați și operează 12 unități de producție în opt situri industriale situate în Brașov, Branesti, Călărași, Ploiești, Satu-mare, Tulcea, Turda și Suceava.

Sursa: www.saint-gobain.ro

 

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.