EC 44 SUPER TH, singura caramida care nu necesita termosistem
3 comentarii

Cemacon produce un bloc ceramic unic in Romania, EC 44 SUPER TH: prima caramida produsa in Romania ce poate fi folosita la peretii exteriori si nu necesita termoizolare suplimentara. Proprietatile blocului ceramic fac ca, dupa ridicare, zidul sa necesite doar tencuire. Astfel, costul de constructie al unui metru patrat de zid cu o grosime de 44 de centimetri, realizat cu blocurile ceramice EC 44 SUPER TH, este cu pana la 40% mai mic decat al unuia ce necesita termoizolatie.

“Cand am conceput EC 44 SUPER TH ne-am gandit la viitorul constructiilor in Romania si la rolul pe care vrem sa-l jucam pe aceasta piata peste alti 40 de ani. Ne dorim sa implementam conceptul de “cladire verde” realizata 100% din produse naturale romanesti, deoarece stim ca avem potential si resurse sa o facem. Si nu ne raportam doar la cladirile de locuit, ci cream produse naturale care sunt recomandate şi indicate pentru cladiri care au si o alta destinaţie, cum ar fi spitale, creşe, cladiri de invaţamant, cladiri de birouri, cladiri pentru turism”, a declarat Liviu Stoleru, Director General Cemacon.

Produsul aduce mai aproape conceptul de “cladire verde”. Prin faptul ca blocul ceramic EC 44 SUPER TH nu mai necesita aplicarea de termoizolaţii, se elimina aplicarea polistirenului (un produs chimic). Astfel, cladirea poate fi realizata din produse cat mai naturale, fabricate in Romania, cu o eficienta energetica sporita.

Proprietatile produsului au fost confirmate de studiul termic elaborat de prof.dr. ing. Ioan Moga, profesor in cadrul Universitaţii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Construcţii. Studiul a confirmat faptul ca EC 44 SUPER TH asigura un confort termic excelent atat iarna cat şi vara, printr-un coeficient de transfer termic cu 38% mai bun decat cel prevazut de normative. Astfel, costurile de incalzire pe timp de iarna si de racire pe timp de vara sunt semnificativ scazute, deoarece cladirea mentine mult mai usor o temperatura constanta de 20 de grade.

Vezi Produsele recomandate

De asemenea, noul bloc ceramic are o rezistenţa la compresiune dubla faţa de cea prevazuta de normativele din Romania. Astfel, poate fi utilizat pentru toate tipurile de pereţi structurali exteriori din zidarie cu o grosime de 44 de centimetri – atat portanţi, cat şi neportanţi – indiferent de riscul seismic al zonei in care se realizeaza constructia.

Datorita eliminarii manoperei necesare aplicarii termoizolaţiei, cladirile realizate cu blocurile ceramice EC 44 SUPER TH au viteza sporita de realizare, ceea ce se transforma intr-un avantaj financiar atat pentru constructor cat si pentru beneficiar.

Detalii tehnice

caramida_fara_termoizolatie
Detalii montaj

Detaliu montaj colt – rand 1Cermacom_executie_detaliu_colt_rand1
Detaliu montaj colt – rand 2Cermacom_executie_detaliu_colt_rand2.jpg
Detaliu montaj intersectie T – rand 1Cermacom_executie_detaliu_T_rand1
Detaliu montaj intersectie T – rand 2Cermacom_executie_detaliu_T_rand2

Avantajele utilizarii blocului cermic EC 44 SUPER TH

1. Costuri cu pana la 40% mai mici pentru metrul patrat de zidarie

2. Coeficient de transfer termic cu 38% mai mare decat cel prevazut de normative

3. Timp de finalizare a constructiei cu pana la 30% mai mic

4. Asigura respirabilitatea peretilor: favorizeaza circulatia fluxului de aer din interiorul cladirilor si permite ventilarea naturala a peretilor

5. Rezistenta la compresiune dubla (15 N/mmp), fata de cea PREVAZUTA IN NORMATIVELE din Romania (7.5 N/mmp).

6. Confort termic excelent atat iarna cat si vara, asigurat printr-un coeficient de transfer termic cu 38% mai bun decat cel prevazut in normativele din Romania, garantat de structura si numarul de goluri: 27 randuri de goluri pe directia de 440 mm

7. Viteza sporita de executie, datorita eliminarii manoperei aferente termosistemului

8. Favorizeaza dezvoltarea durabila si conceptul de «case verzi», blocurile ceramice EC 44 SUPER TH fiind fabricate doar din materii prime naturale, determinand obtinerea unor costuri mai mici pentru incalzire/racire.

9. Cea mai buna performanta la reactia la foc: blocurile ceramice PB44 AR-2S apartin clasei A1.

10. Datorita performantelor asigurate de zidariile realizate cu blocuri ceramice PB 44 AR-2S, acestea sunt recomandate si indicate pentru cladiri care au si o alta destinatie decat cladirile de locuit cum ar fi: spitale, crese, cladiri de invatamant, cladiri de birouri, cladiri pentru turism.

11. Utilizat pentru toate tipurile de pereti exteriori din zidarie.

12. Performantele termice superioare ale zidariei cu sunt asigurate atat in cazul utilizarii tencuielilor interioare si exterioare, in solutii mortare clasice, cat si cu mortare izolante.

13. Peretii realizati din EC 44 SUPER TH satisfac performantele termice in toate cele 4 zone climatice din Romania, fara a necesita termoizolare suplimentara!

Sursa informatii si imagini: Cemacon

3 Comentarii

  1. Marginean 04/02/2017 Răspunde

    Bună ziua. Doresc sa îmi construiesc o casa familiala și as dori sa știu diferențe intre caramida de 30 și termoizolație din polistiren de 10 cm sau sa optez pt o caramida de 44 fără termoizolație.

  2. Tibor 03/11/2017 Răspunde

    Buna zia. Care este diferenta intre EC 44 LM si EC 44 Super TH?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X