Dezumidificatorul SUPRA DU202, pentru suprafețe de până la 70 mp
0 comentarii

Dezumidificatorul SUPRA DU202 poate regla umiditatea într-o incintă de până la 70 mp, cu înălțimea camerelor de 2.5 m, adică poate filtra pentru tine și familia ta, zilnic, 175 mc de aer. Acesta este principalul său atu, dar toate funcțiile suplimentare cu care este dotat, printre care timer, higrostat, display digital, filtru antibacterian lavabil, modul silențios și funcția de uscare a rufelor îl fac ideal pentru întreaga familie.

Cum știi când ai nevoie de un dezumidificator

Când temperaturile de afară încep să scadă și nivelul de umiditate se modifică și el de la o zi la alta, în interioarele caselor noastre începe să se formeze condens și uneori igrasie. Asta pentru că aerul încărcat cu umiditate de afară sau de la activitățile noastre casnice atinge suprafețele reci ale pereților, ferestrelor și ușilor. Umiditatea aceasta depusă pe suprafețe mari încurajează formarea de mucegai și pe termen lung afectează clădirea și sănătatea noastră. Un dezumidificator ales conform nevoilor voastre și activităților din casă este de mare ajutor în sezonul rece.

O altă formă de pătrundere a umidității în clădire este prin elementele structurale din pământ, dacă nu s-au hidroizolat corespunzător, prin acoperișuri, pereți și ferestre deteriorate. Categoric acestea trebuie hidroizolate și termoizolate cât mai repede, dar pentru a elimina umiditatea care se formează sau a pătruns deja la interior, poți folosi un dezumidificator de încredere.

Pentru ce este conceput dezumidificatorul SUPRA DU202

Dezumidificatorul SUPRA DU202 este un dezumidificator cu performanțe excelente, potrivit pentru orice încăpere din casă.

Vezi Produsele recomandate

În primul rând trebuie menționat că este mobil, astfel încât îl poți utiliza pe rând în orice cameră ai nevoie:

 • În baie reduce condensul și ajută astfel la evitarea formarii mucegaiurilor.
 • Dacă trebuie să usuci rufe la interior sau ai o încăpere dedicată rufelor, unde este multă umiditate în mod curent, SUPRA DU202 accelerează uscarea rufelor și menține umiditatea în limitele stabilite de tine.
 • În camera unde este nevoie de un aer curat și stabil din punct de vedere al umidității, cum este camera unui copil, va menține aerul în parametri. Filtrul antibacterian ajută și el în acest caz .
 • Într-o cameră unde se formează condens în mod curent din cauza orientării (nord) sau a lipsei izolării, dezumidificatorul poate ține lucrurile sub control pentru tine.

Funcții și avantaje ale dezumidificatorului SUPRA DU202:

Capacitatea de dezumidificare și eliminarea apei

Rezervorul pentru apa colectata.

Capacitatea de dezumidificare arată câți litri de apă poate extrage din aer dezumidificatorul în 24 de ore. În aceste caz este vorba despre maxim 20l/zi, dar această cantitate nu se va extrage oricum, ci în funcție de setările pe care le-ai făcut în modul de operare, setările de umiditate dorită, umiditatea relativă și temperatura din cameră.

Această apă extrasă din aer este colectată în rezervorul aparatului, iar în cazul lui DU202, ai 2 posibilități de eliminare:

 • fie manual, când te informează display-ul electronic că rezervorul a atins limita de 4 litri,
 • fie prin conectare la o scurgere, prin intermediul unui furtun. Această facilitate este extrem de importantă în cazul spațiilor nesupravegheate, cum sunt subsolurile sau clădirile nelocuite.

Mobilitatea, conexiunile și greutatea

Într-o casă sau un apartament dezumidificatorul trebuie mutat adesea pentru reglarea umidității și împrospătarea aerului, așa că mobilitatea este importantă.

Dezumidificatorul SUPRA DU202 are roți și mâner rabatabil pentru a fi transportat ușor. Astfel, chiar dacă are o greutate de 13,1 kg, poate fi mutat ușor dintr-o cameră în alta. Trebuie alimentat la o priză normală, la 230V/50Hz.

Consumuri, eficiență și condiții de funcționare

Aparatul are o putere de 300W/h – acesta este consumul de energie. Funcție de regimul de utilizare, poți afla ce plus iți aduce la factura de energie astfel (presupunem că merge 10 ore din 24) :

 • 10 h/zi X 300W/h X 30 zile = 90.000 W = 90 kWh / lună
 • 90 kWh/lună X 0.5 lei / kWh = 45 lei pe lună în plus la factura de curent (maxim).

Plusul de cost poate părea mare, dar creșterea confortului va fi semnificativă. În plus, creșterea de cost poate fi influențată semnificativ de regimul de utilizare a aparatului:

 • Higrostatul controlează permanent umiditatea din încăpere și pornește sau oprește aparatul automat
 • Poți să-i setezi timpul de funcționare cu ajutorul Timer-ului
 • Aparatul are 2 trepte de ventilație

Eficiența unui astfel de aparat se poate măsura raportând efectul obținut (litri de apă eliminați pe oră) la consumul de energie (în kWh). În acest caz avem un maxim posibil de 20 litri/24 ore, adică 0.83 litri / h și un consum maxim de 0.3 kWh, rezultând o valoare de 2.76 litri apă/kW consumat. Orice alt aparat ai lua în considerare, poți face același raport. Ambele informații trebuie să existe în cartea tehnică a aparatului.

Urmărește opiniile clienților de AICI pentru a vedea cât de eficient este dezumidificatorul și ce impact are asupra vieții de familie.

Filtru de aer antibacterian si posibilitate de eliminare continua a apei colectate (furtun)

Protecția familiei tale

Dezumidificatorul SUPRA DU202 este creat pentru spații mari, de până la 70 mp și are un randament foarte bun, după cum am calculat mai sus.

În plus, funcțiile adiacente îl fac alegerea ideală pentru protecția familiei tale:

 • Filtru de aer antibacterian lavabil, ceea ce îndepărtează cu succes din aer bacteriile, fungii de mucegai, polenul, praful, acarienii, etc
 • Nivel redus de zgomot (45 dBA maxim), cu posibilitate de setare a funcției Silent, astfel încât îl poți folosi inclusiv într-o casă cu copii mici.
 • Util pentru uscarea mai rapidă a rufelor, devenind astfel un real ajutor în gospodărie. Pui rufele și dezumidificatorul într-o cameră cu ușile și ferestrele închise, poziționezi rufele astfel încât să se poate circula în jurul lor și aparatul astfel încât să acopere o zonă cat mai mare din cameră și îți poți vedea de celelalte treburi.
Display digital, cu semnalare luminoasa de rezervor plin.

Pentru mai multe detalii și achiziție, accesează Alecoair.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X