De ce să îţi construieşti casa cu BCA CELCO
0 comentarii

Visezi de mult timp la o casă a ta, direct pe pământ. Fie că îţi doreşti o curte modestă, cât să pui un copac, câteva flori şi legume sau că vrei să ai iarbă cât vezi cu ochii, prin care să îţi vezi copiii cum zburdă şi cum cad fără să se julească – opreşte-te puţin din visat şi hai să trecem la lucruri mai practice. Gândeşte-te la construcţia în sine, la casă, la materialele din care o vei construi. Documentează-te, informează-te – pentru că alegerea materialului din care îţi construieşti casă nu este un lucru pe care să-l poţi schimba peste un an, aşa cum poţi face cu gazonul sau cu gardul.

Atunci când te apuci de construcţia casei la care ai visat, alegerea celor mai potrivite materiale de construcţii este unul dintre cele mai importante aspecte. De ce îţi recomandăm să alegi BCA-ul:

Vrei confort termic

Ai idee cum se definesc limitele confortului termic? Se ţine cont de 4 elemente:

  • umiditatea aerului,
  • temperatura incintei,
  • temperatura suprafeţelor care delimitează încăperea şi
  • viteza de mişcare a aerului în interior.

BCA CELCO conţine un număr foarte mare de pori de aer minusculi, prin urmare are o densitate scăzută şi împiedică transferul termic în exces, ceea ce crează un confort termic optim cu costuri minime pentru încălzire şi răcire. Structura poroasă a BCA CELCO face posibilă preluarea umidităţii din aerul unei încăperi şi redarea acesteia atunci când umiditatea încăperii scade, prevenind apariţia condensului. Astfel, pereţii sunt lăsaţi să respire şi nu vei mai avea probleme legate de apariţia mucegaiului.

BCA CELCO poate fi utilizat atât pentru zidurile exterioare, unde grosimea recomandată este de 30-35 cm, cât şi pentru cele interioare. Şi un detaliu foarte important pe care ar trebui să îl ştii de la început: zidul din BCA CELCO de minim 35 cm nu are nevoie de termoizolaţie suplimentară.

Vrei să fii sigur că nu ai pierderi de material

Trebuie să ştii că BCA CELCO se pune foarte uşor în operă. Este uşor de manipulat, uşor de folosit – poate fi şlefuit şi tăiat la milimetru cu ajutorul fierăstrăului circular, fără să se spargă, deci fără să ai de-a face cu pierderi de material. Chiar dacă eşti tentat să crezi că nu te priveşte asta şi că este treaba constructorului, e bine să îţi reaminteşti că tu eşti cel care plăteşte materialele.

Vrei izolare fonică superioară

Dacă vei locui la casă, probabil eşti tentat să te gândeşti că zgomotul nu va mai fi o problemă, pentru că nu mai ai vecini aşa aproape de tine – cum se întâmplă dacă stai la bloc. Însă, întreabă-te dacă te vor vizita prietenii şi rudele, dacă vei avea un copil sau poate doi. Nu-i aşa că ţi-ai dori să ştii că poţi să vorbeşti normal în casă atunci când cineva doarme? Atunci, ia în considerare că BCA CELCO îţi poate asigura izolarea fonică necesară. BCA CELCO respectă normele de izolare fonică, indicele de atenuare a zgomotului aerian crescând în funcţie de grosimea zidului.

bca-celco-protectie-zgomot
Izolarea fomica creste odata cu grosimea blocului de BCA

 

Vrei să fixezi uşor obiecte pe pereţi

Fie că vrei să fixezi caloriferele, dulapuri, centrala termică, alte corpuri de mobilier sau că vrei să îţi pui multe tablouri, este mult mai uşor să dai găuri în BCA CELCO, fără să se spargă, aşa cum se întâmplă de multe ori cu cărămida.

Vrei siguranţă pentru familia ta

CELCO a dezvoltat primul tip de BCA special pentru structuri portante, cu rezistenţă la compresiune de minim 5 N/mm2. E important să cunoşti aceste detalii. În cazul unui seism, clădirea nu se mişcă doar pe verticală, ci mai ales pe orizontală. BCA CELCO este un material compact şi izotrop şi, spre deosebire de alte materiale de zidărie, are rezistenţă uniformă pe toate laturile.

Economii rezultate din avantaje dimensionale

BCA CELCO este ambalat pe paleţi de 2,25 m3 ce conţin între 40 şi 260 blocuri de BCA, în funcţie de grosimea elementelor. În medie, într-un metru pătrat zidit din BCA intră 6 blocuri, în timp ce zidirea unui metru pătrat din material de zidărie ceramic consumă 11 bucăţi. Economiseşti astfel 70% din timpul necesar înzidirii şi foloseşti de 7 ori mai puţin mortar. În plus, CELCO garantează că variaţia dimensională a blocurilor de BCA va fi de maxim 1 mm – asta înseamnă că vei obţine ziduri drepte şi fără denivelări.

Vrei un produs ecologic

Poate o să te întrebi “de ce m-ar interesa asta?” Pentru că încep să se aplice legi pentru produsele care nu respectă anumite norme. Pentru că visezi să ai o casă, să poţi stă pe terasă să respiri aer curat. În plus, dacă îţi doreşti un viitor mai bun pentru copiii tăi, ţine cont de cât de sănătoase sunt materialele din care îţi construieşti casa. Conform celui mai recent studiu realizat de Universitatea de Construcţii din Iaşi privind radioactivitatea materialelor de construcţii, poţi fi sigur că alegând BCA nu pui în pericol sănătatea familiei tale.

bca-celco-indici-radioactivitate
Indicii de radioactivitate ai diverselor materiale de constructii

BCA CELCO respectă toate lucrurile despre care ţi-am povestit mai sus

Ţinând cont de caracteristici  – densitate, rezistenţă la compresiune şi conductivitatea termică – în funcţie de ceea ce îţi trebuie, fie că e vorba de BCA la interior sau la exterior, sfătuieşte-te cu şeful de şantier, el îţi poate recomandă tipul de BCA de care ai nevoie:

  • BCA Celco Structoterm – pentru structuri portante,
  • Celco Superblock – pentru structuri cu rezistenţă ridicată,
  • Celco Megaterm – plăci de termoizolaţie pentru planşee, stâlpi de rezistenţă şi grinzi,
  • Celco Megaterm Plus – pentru pereţi cu performanţe termice superioare
  • Celco Standard – pentru structuri în cadre, pereţi rezistenţi şi eficienţi termic.

Ecologic? Da. Izolare fonică superioară? Da. 0 pierderi de material? Da. Confort termic? Sigur. Îţi asiguri durabilitatea construcţiei, îţi protejezi familia şi obţii un cămin modern.

Nu ne mai rămâne decât să îţi urăm spor la construit casă la care ai visat cu BCA CELCO, materialul zilelor noastre!

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X