Cum să menții aspiratorul în formă
0 comentarii

Curățenia și păstrarea acesteia în casă este foarte importantă pentru sănătatea ta și a celor apropiați, mai ales că timpul și efortul depus sunt aspecte de luat în calcul atunci când suntem foarte ocupați. Primul pas pentru un cămin curat și îngrijit este aspirarea tuturor suprafețelor, dar și a covoarelor care pot ascunde bacterii, acarieni, s.a., în special dacă în casă există animale de companie.

Aspiratorul poate fi un prieten de nădejde penrtu tine, însă necorespunzător îngrijit, viață acestuia nu este una de lungă durată. Fiecare model trebuie îngrijit după niște indicații specifice, care prelungesc durată de funcționare a aspiratorului, însă există câteva reguli generale pe care le poți aplica cu succes oricărui model, pentru a întreține calitatea și eficiența acestuia.

 1. Curăță recipientul de praf sau înlătură sacul de colectare a prafului după fiecare aspirare

În cazul aspiratoarelor prevăzute cu sac de colectare, trebuie să ții cont că acesta trebuie înlocuit de fiecare dată când sacul este pe jumătate plin. Buna funcționare a aspiratorului depinde și de atenția pe care tu i-o acorzi: înlătură sacul după fiecare aspirare și astfel vei elimina și riscul ca particulele de praf să se împrăștie în aer și să se întoarcă pe suprafațele deja aspirate.

În cazul aspiratoarelor prevăzute cu recipiente pentru praf, regula este aceeași, fiind necesară golirea rezervorului de praf după fiecare utilizare.

[one_half]

Rowenta Silence Force Extreme

Aspiră eficient și silențios, inclusiv părul de animale. Cu sac.

Rowenta-SILENCE_FORCE_EXTREME

[/one_half] [one_half_last]

Rowenta Ergo Force Cyclonic

Cu rezervor de praf și sistem de management al prafului

Rowenta-ERGO_FORCE_CYCLONIC

[/one_half_last]

2. Schimbă regulat filtrele de curățare ale aspiratorului

La fel de importantă precum golirea recipientului de praf este și schimbarea regulată a filtrelor aspiratorului tău. Vorbim despre filtrele de aer HEPA (High-Efficiency Particulate Arresting), a căror densitate, numărul și dispunerea straturilor de filtrare și dimensiunile extreme de reduse, le fac de câteva ori mai eficente decât un filtru normal în absorbția celor mai mici particule. Sunt atât de eficiente, încât au aplicații în domeniile medical, nuclear, al transporturilor și tehnologiei electronice și sunt clasificate funcție de gradul de absorbție astfel: între 85% (E10) și 99.999995% ( U17).

Sunt consumabile și se pot înlocui, iar acest lucru trebuie făcut atunci când observați că eficientă de curățare a aspiratorului este vizibil mai redusă.

Când cumpărați un aspirator încercați să aflați dacă are un astfel de filtru, cât de eficient este și dacă producătorul sau comerciantul pot furniza înlocuintori la nevoie.

[one_third]

Rowenta-AIRFORCE_EXTREME_LITHIUM

[/one_third][two_third_last]

Rowenta Airforce Extreme Lithium 

Fără fir, cu baterie care ține până la 55 minute de funcționare

[/two_third_last]

 3. Verifică periile de curățare

Semnele de uzură la nivelul periilor de curățare apar după o perioadă de timp, și pentru bună funcționare a aspiratorului este indicat ca și acestea să fie curățate, la fel ca și sacul. Pentru rezultate optime și o casă curată, noi îți recomandăm să cureți după fiecare utilizare periile și de asemenea, rulmenții care fac posibilă mișcarea periei în diferite spații ale căminului tău, pentru a elimina presiunea excesivț asupra motorului aspiratorului.

4. Utilizarea corectă

Nu în ultimul rând, utilizarea corectă a aspiratorului și verificarea perioadică, sau măcar la primele semne de „oboseala”, protejează investiția făcută de tine, iar tu te vei bucura de rezultate optime la aspirare, la fel ca în prima zi.

Sursă informații și fotografii: Rowenta.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.