Cum poţi folosi cărămizi de sticlă în amenajare: crearea a două dormitoare dintr-o singură cameră

Oricând ai nevoie de siguranţă şi izolaţia oferită de un zid, dar şi de lumina de afară, poţi folosi cărămizi de sticlă. Sau beton translucid, dar nu este încă la fel de răspândit pe piaţă precum cărămida de sticlă.

Acest apartament a avut iniţial un singur dormitor – o situaţie perfect în regulă atât timp cât copilul este mic. Dar pe măsură ce creşte, nevoia de intimitate este mai mare atât pentru copil cât şi pentru părinţi şi atunci, în cele mai multe cazuri, spaţiul de zi devine dormitor peste noapte, pentru aceştia din urmă.

apartament-amenajat-cu-caramizi-de-sticla6
Vedere dinspre intrare: in dreapta se afla baia, iar prin stanga se patrunde in zona de zi.

Inspiraţi de designul nordic, dar şi de dorinţa proprietarilor de a menţine zona de zi doar pentru funcţiile de zi, Lugerin Architects au venit cu ideea împărţirii celei mai mari dintre camerele apartamentului în 2 dormitoare independente.

Ca majoritatea camerelor de la bloc, această cameră are ferestre doar pe una dintre laturile scurte, aşa că o separaţie clasică, din gips carton, să zicem, ar fi obturat complet lumina naturală pentru unul dintre dormitoare.

Zidul din cărămizi de sticlă: la fel de rezistent ca cel din cărămidă clasică, plus transparenţă foarte bună

Aici cărămizile de sticlă sunt folosite conform scopului pentru care au fost create, şi anume pentru a compensa lipsa luminii. Evoluţia tehnologică şi pasiunea unor producători au adăugat cărămizilor de sticlă noi valenţe, precum culoarea, rezistenţa la incendiu, termoizolarea şi fonoizolarea, astfel că oferta este astăzi mult mai bogată.

Aşadar, camera cea mai spaţioasă din apartament a fost transformată în 2 dormitoare independente cu ajutorul unui material de construcţie pe care îl găsiţi la orice magazin de bricolaj şi a unui artificiu de design.

Peretele cel mai lung a fost demolat aproape complet şi s-a construit o structură din paneluri de lemn cu uşi culisante încorporate, care susţine concola TV şi un ceas de perete.

apartament-amenajat-cu-caramizi-de-sticla4
Zona de zi, cu peretele dormitoarelor si cele 2 usi culisante integrate, in fata.

În partea opusă se află bucătăria deschisă cu peninsulă şi spaţiul de zi, care se dechide în balcon.

apartament-amenajat-cu-caramizi-de-sticla3 apartament-amenajat-cu-caramizi-de-sticla1 apartament-amenajat-cu-caramizi-de-sticla5

În apartament se intră prin spatele bucătăriei, iar holul lung este garnisit cu dulapuri încastrate şi găzduieşte o bancă lungă, foarte utilă şi îmbietoare şi o oglindă la fel de mare. Ambele dau impresia de mai mult spaţiu şi maximizează lumina naturală.

apartament-amenajat-cu-caramizi-de-sticla7

Camera copilului, plină de lumină naturală datorită ferestrelor spre exterior, este mobilată astfel încât să integreze cât mai multe spaţii de depozitare şi să lase şi loc de joacă.

Patul este urcat pe o platformă cu sertare care se prelungeşte şi pe peretele alăturat, şi s-a găsit loc inclusiv pentru o sfoară şi nişte inele pentru căţărat.

apartament-amenajat-cu-caramizi-de-sticla8

Patul matrimonial din dormitorul adulţilor este amenajat tot pe o platformă înălţată cu depozitări, iar în rest dotările sunt minimaliste, aşa cum îi şade bine oricărui dormitor.

apartament-amenajat-cu-caramizi-de-sticla9

Baia este amenajată simplu şi elegant, în culori neutre, şi a fost mărită prin includerea unei părţi din vechiul hol.

apartament-amenajat-cu-caramizi-de-sticla11 apartament-amenajat-cu-caramizi-de-sticla10 apartament-amenajat-cu-caramizi-de-sticla13

Noua organizare valorifică la maxim fiecare metru pătrat din apartament, iar proprietarii sunt foarte mulţumiţi de ea – amănunt foarte important pentru orice firmă de arhitectură / design interior.

apartament-amenajat-cu-caramizi-de-sticla12

Sursa: Lugerin Architects

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.