Cum amenajezi holul de la intrarea în casă, în funcție de mărime și formă

Fiecare dintre noi avem un loc pe care îl numim  acasă, la care revenim indiferent de modul în care a decurs ziua. Indiferent cât este de mare, de luminoasă sau de bine compartimentată, casa trebuie să fie confortabilă, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere vizual.

De cele mai multe ori, atenția oamenilor se îndreaptă asupra dormitorului, livingului sau bucătăriei, spații în care se petrece suficient de mult timp în fiecare zi, iar când este vorba despre confort, gândul zboară mai ales spre covoare pufoase și canapele adânci.

Înainte de a ajunge la camerele principale să ne oprim puțin în holul de la intrare și să vedem cum îl putem amenaja pentru utilizare optimă.

Deși petrecem puțin timp pe hol, acesta are o importanță uriașă asupra modului în care ne percepem propria casă, asupra stării de confort pe care o resimțim ori de câte ori venim din oraș și asupra stării de confort pe care o resimțim atunci când plecăm în oraș.

Ce piese de mobilier trebuie să se regăsească pe hol

Orice hol de primire trebuie să înglobeze cel puțin o zonă pentru depozitat încălțămintea, hainele și bagajele. La modul ideal, ar trebui să încorporeze și o zonă de ședere pentru pus încălțămintea în tihnă și o oglindă. Acestea toate se pot încorpora în mobila făcută pe comandă sau se pot comanda piese de mobilier individuale, în funcție de spațiul disponibil.

Dacă vrei să folosești holul pentru mai  mult decât primire și trecere, iar spațiul ți-o permite, poți încorpora și alte funcțiuni- vezi mai jos.

Vezi aici cum planifică un arhitect amenajarea unui spațiu nou.

hol apartament

Cum amenajezi holul în funcție de forma și dimensiunile lui

Toate piesele de mobilă hol de care am amintit sunt indispensabile. Mărimea, forma și poziționarea lor pot să difere foarte mult însă, în funcție de cât de mare este holul și de forma acestuia.

Holurile înguste și lungi

Sunt cele mai puțin ofertante atunci când vine vorba despre amenajare hol. Este aproape imposibil să ai o bancă sau un dulap în care să introduci un ștender de haine. Un astfel de hol poate să fie, totuși, destul de practic, dacă alegi să îl amenajezi corect.

Vopsește pereții în alb și luminează-l abundent pentru a da senzația de spațiu – niște becuri led ieftine sau o aplică sunt foarte în regulă Folosește un covor cu dungi orizontale, oglinzi cât mai mari pe pereți și un cuier îngust, de perete.

Alte piese utile sunt măsuțele în consolă și băncuțele înguste de-a lungul peretelui.

hol ingust si lung

Holurile lungi și late

Dacă ai un hol lung și lat ești ceva mai norocos, deoarece poți folosi o bancă poziționată pe una din laturile acestuia, poți monta rafturi pentru tot felul de accesorii cu impact vizual și poți să optezi chiar și pentru un cuier pom. Tot în acest caz se poate opta pentru mobilier încastrat, făcut pe comandă.

Holurile pătrate

Sunt foarte atractive prin flexibilitatea pe care o oferă. Un hol generos poate îngloba orice funcție ai nevoie, de la cea de primire și trecere, până la camera de zi, bibliotecă sau sufragerie.

Un hol pătrat poate să includă o măsuță și câteva scaune unde să petreci timp alături de cei care vin la tine acasă, un lampadar și chiar și un fotoliu. Pentru că în ultima perioadă munca de acasă a devenit o obișnuință, foarte mulți oameni aleg că pe lângă un suport de haine, o măsuță și un pantofar să includă în holurile pătrate și un mic birou.

Open space

Holul nu există că spațiu definit în acest caz, ci este mai degrabă o trecere lină de la exteriorul locuinței înspre zona de living. Libertatea pe care o oferă un astfel de hol este uriașă, deoarece poți păstra continuitatea atât la nivelul pardoselii, cât și la nivelul pereților și poți crea senzația de spațiu foarte mare.

Una dintre regulile pe care trebuie să le respecți la un astfel de hol este cea legată de culori și proporții. În principiu, este bine să respecți culorile folosite în living și să te asiguri că mobilierul din zona holului are o legătură estetică cu cel de pe hol.

O problemă a unui astfel de hol este faptul că se pot vedea din living toate hainele, încălțămintea și gențile care de obicei se lasă la intrarea în casă, dar asta se rezolvă ușor cu un dulap sau un dressing încastrat în imediata apropiere a intrării.

Amenajare hol: 5 idei creative pentru decor și 2 provocări de rezolvat

amanajre locuinta Otopeni

Scopul holului este acela de a face trecerea de la mediul exterrn la confortul propriei case, de a-ți oferi loc pentru hainele de afară, încălțăminte, umbrelă și de accesorii și de a-ți oferi confort atunci când te pregăteșți să pleci. Dacă ai aceste lucruri în minte, vei reuși să amenajezi un hol perfect.

 

banca hol cu rafturi pentru pantofi

Magazin.sporulcasei.ro/blog mic mobilier pentru hol

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.