Cum amenajezi corect traficul și zonele dedicate dintr-o grădină, fie ea mare sau mică

Spațiile bine definite înseamnă ordine, iar ordinea înseamnă pace, liniște și relaxare. Ordinea într-o grădină înseamnă spații dedicate, separate pentru fiecare activitate, iar acolo unde nu există suficient spațiu pentru așa ceva, înseamnă recugerea la acele soluții de amenajare care creeză senzația de spațiu și duc, în cele din urmă, tot la ordine și frumusețe.

Pentru idei de amenajare a grădinii, vă invităm să parcurgeți materialul de mai jos, dar ideal este să recurgeți la sfatul unui peisagist sau architect, mai ales dacă aveți în minte amenajări complexe.

Pentru o curte mică

Într-o curte mică, opțiunile sunt destul de limitate, așa că trebuie să hotărâți ce funcții vreți să includă curtea. Aveți mașină și vreți să o garați în curte? Atunci trebuie să înființați măcar 2 mici căi de rulare, sau să instalați o zonă de pavaj ecologic, perfectă atât pentru mașină, cât și pentru creșterea vegetației.

Symmetrica_pavaj_ecologic

Pentru zona pietonală, alegeți pavele speciale pentru alei înguste, și pentru că suprafața totală nu este mare, procedați că în cazul apartamentelor mici: organizați-o pe verticală. Folosiți-vă de parapeți, structuri semicirculare și ziduri înălțate, pentru a crea niște mini-grădini suspendate, în care puteți cultiva ce vă pasionează mai mult: flori, plante aromatice, legume.

Symmetrica_pavaj_modernismKit_gradina_Alcatraz1 Kit_gradina_Yucatan1

 

Grădina are dimensiuni generoase

Chiar și într-o grădină generoasă trebuie să păstrați o ordine și o logică, chiar mai mult ca într-o curte mică, însă aici suprafața permite mai ușor crearea de zone frumoase și neașteptate.  Creativitatea poate fi folosită fără opreliști, dar țineți cont totuși ca soluțiile la care recurgeți să fie în ton cu arhitectura și coloristica imobilelor.

Într-o astfel de curte nu va fi o problemă să amenajați o zonă auto dedicată, și este mai mult că sigur că veți avea loc și pentru o terasă, o zonă de grătar și ornamente.

symmetrica_terasaSelect Arca Romana

Pentru că spațiul este mare, monotonia se poate rupe cu ajutorul grupurilor de copaci și arbuști, sau cu ajutorul unei zone de odihnă cu grătar sau vatră pentru foc în centru, a unor ruperi de nivel, amenajate cu ajutorul unor mici ziduri în diferite stiluri, sau cu ajutorul unor jocuri de pavele speciale.

Select_ImmagiaKit_gradina_Yucatan3 kit_gradina_Alcatraz2

Într-o astfel de grădină, puteți folosi pavelele mari, care creează și mai mult senzația de spațiu, sau puteți folosi modele diferite pentru fiecare zonă a grădinii, fără teamă de a părea haotici.

Amplio Mix ColorSelect_Maxia_Mix_Color

În ceea ce privește culorile, cele calde dau o notă mai intimă grădinii, iar cele reci sau neutre se potrivesc mai degrabă cu un ambient în stil modern.

Sursa foto: Symmetrica.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.