Cum alegem cea mai bună soluție în materie de aparate frigorifice

Fără îndoială, frigiderul este o necesitate pentru toate casele și totodată unul dintre cele mai des utilizate produse electrocasnice: contăm pe el pentru a ne păstra alimentele proaspete și băuturile reci. În plus, orice proces de mobilare a bucătăriei pornește cu alegerea electrocasnicelotr, așa că frigiderul are și o mare importanță estetică, nu doar de păstrare a alimentelor. Chiar ar fi greu să ne imaginăm măcar o zi fără el, de aceea este important să știm să facem alegerea potrivită când cumpărăm un frigider. 

Procesul de achiziție a unui nou frigider sau înlocuirea cu un model mai nou și performant ne pot da bătăi de cap, pentru că avem la dispoziție o multitudine de variante. Tu știi ce este cu adevărat important când alegi frigiderul?

Un frigider bun ne menține mâncarea mereu proaspătă, are un consum redus de energie, un aspect modern și rezistă în timp. Să vedem ce aparate îndeplinesc aceste condiții.

Am discutat cu experții Arctic pentru a vedea cum putem fi siguri că facem alegerea corectă când achiziționăm un aparat frigorific.

Iată ce trebuie sa știm când alegem un frigider.

Clasa energetică

Plecând de la faptul că frigiderul este aparatul electrocasnic ce funcționează fără oprire în casa noastră, trebuie să ne gândim la clasa energetică. Aceasta se referă la consumul anual de energie electrică, este notată cu literele A sau B, C,… A sau A+ însemnând cel mai mic consum de electricitate pe an.

Clasa energetică, precum și consumul exact de energie anual îl găsești pe eticheta energetică, obligatoriu prezentă pe fiecare aparat. Prin simpla înmulțire între numărul de kWh trecuți pe etichetă cu prețul kw de pe factura de energie, aflați cât va costa funcționarea aparatului frigorific în fiecare an.

Sistem de înghețare și răcire cât mai performant

Rolurile de bază ale unui frigider sau combină frigorifică sunt de a răci și de a îngheța, dar este foarte important ca aceste lucruri să poată fi controlate și adaptate nevoilor noastre, ținând cont de temperatura ambientală. Frigiderele și combinele frigorifice Arctic sunt dotate cu un termostat ușor de folosit, pentru un sistem de înghețare și răcire cât mai performant. Termostatul este cel care ajută la menținerea unei temperaturi stabile în interiorul frigiderului, indiferent de temperatura ambinetala, pornind și oprind compresorul funcție de aceasta.

Pe lângă sistemul de înghețate și răcire și termostat, urmăriți și funcțiile adiacente care pot duce păstrarea alimentelor la un alt nivel:

  • ECO FUZZY – Aparatul frigorific Arctic va intra automat în modul economic în cazul in care ușa răcitorului nu este deschisă timp de 6 ore și setările aparatului nu sunt modificate, pentru a se reduce consumul de energie.
  • FULL NO FROST – Sistem de răcire care împiedică formarea gheții în compartimentele combinei frigorifice și menține un nivel optim de umiditate cu ajutorul curenților de aer.
  • FAST FREEZING – Funcția activează compresorul și ventilatorul la capacitate maximă, astfel încât să se obțină temperaturi de până la -270C în interiorul congelatorului în cel mai scurt timp.

Prospețime îndelungată

Cu toții ne dorim ca alimentele pe care le consumăm să se păstreze proaspete pentru o durată mai lungă de timp, mai ales când vorbim de legume și fructe, care au un timp de expirare destul de mic. În acest context, compartimentarea frigiderului este esențială, la fel ca și dimensionare compartimentelor pentru diferite alimente. Studiați cu atenție compartimentarea și felul în care aceasta se pliază pe obiceiurile voastre alimentare. Frigiderul trebuie și curățat cu regularitate, așa că încercați să vă dați seama cât de ușor se deminteaza rafturile și compartimentele.

Funcții importante în menținerea prospețimii alimentelor:

  • AIR FLOW DUAL TECH – Tehnologia de răcire pe bază de curenți de aer multidirecțional ce menține calitatea si prospețimea alimentelor pentru o perioadă îndelungata.
  • FRESH MAX 0˚C – Compartiment special cu temperatură apropiată de 0°C ce păstrează și asigură condițiile optime pentru alimentele perisabile, precum carnea sau produsele lactate.

Performanță îndelungată

Când alegem un frigider nou, ne dorim ca acesta să reziste pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Produsele Arctic vin cu o garanție de 5 ani și avem și posibilitatea să primim banii înapoi în 45 de zile de la achiziție.

Perioada de garanție desemnează perioada în care producătorul își asumă riscurile financiare ale defectării aparatului tău frigorific și, cel puțin teoeretic, cu cât este mai îndelungată, cu atât este aparatul mai bun și mai durabil.

În plus, Arctic deține și cea mai mare rețea de service cu acoperire la nivel național ce asigură consumatorilor servicii de calitate pe întreaga durată de viață a produselor, alături de consultanță specializată.

Cum sunt făcute aparatele frigorifie Arctic și unde le găsești

Dacă vrei să descoperi cum se fabrică aparatele frigorifice Arctic, poți viziona episodul dedicat How it’s made de mai jos!

Unde găsești aparatele frigorifice Arctic? Aproape în orice magazin de electrocasnice din România, fie el clasic sau online.

 

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X