Confort și economii la întreținere prin utilizarea vitrajelor cu control solar superior și izolare termică
0 comentarii

Dacă acum câteva zeci de ani nu se gândea nimeni că poate influența, doar prin alegerea sticlei pentru ferestre, cantitatea de lumină naturală sau energia solară care pătrunde în locuință,  în  momentul de față cel mai important rol îi revine informării și alegerii celei mai bune variante de vitraje pentru ferestrele unei locuințe –  în bugetul și condițiile date, astfel încât, oricum ar fi orientate casa sau apartamentul nostru, să menținem un nivel de confort cât mai bun, cu cheltuieli reduse.

O soluție optimă este vitrajul cu sticlă SGG PLANITHERM® 4S Evolution, sticlă ce controleaza atât energia solară ce pătrunde prin fereastră în interiorul locuinței, asigurând totodată și un aport optim de lumină naturală, cât și a căldurii din interior care se pierde în mod normal prin ferestre. O astfel de foaie de sticlă se obține prin sputerizare catodică (tehnologie de aplicare a unor straturi acoperitoare metalice pe suprafețele de sticlă)  în instalații speciale (magnetron).

Cum ne protejează casa SGG PLANITHERM® 4S Evolution?

În primul rând, trebuie menționat că aceste avantaje  sunt obținute atunci când instalăm un vitraj dublu sau triplu: două sau trei foi de sticlă, separate prin baghete distanțiere care, prin sigilare, etanșează spațiul umplut cu gaz (de obicei Argon) dintre ele.

Vezi Produsele recomandate

În structura vitrajelor cu SGG PLANITHERM® 4S Evolution, foaia de sticlă de la exterior este SGG PLANITHERM® 4S Evolution, aceasta având capacitatea de a reflecta  radiaţiile infraroşii, caracteristice căldurii provenite din încălzire şi, în acelaşi timp, a unei părți semnificative a energiei solare.

Pe timpul iernii, sticla tratată cu aceste depuneri ajută la reflectarea căldurii înapoi în cameră, ceea ce duce la reducerea pierderilor de căldură – Saint-Gobain estimează că acest vitraj oferă o izolație termică de 3 ori mai mare decât al unui vitraj dublu obișnuit.

SG_Planitherm_tabel_iarna

Pe timpul verii, vitrajul reflectă o mare parte în energia solară (circa 2/3) – astfel încăperile beneficiaza din plin de zilele luminoase de vară, dar nu se supraîncălzesc, prin urmare nu este necesară utilizarea excesivă a aerului condiționat. Rezultatul: economii cu energia necesară răcirii spațiilor si ferestre la care nu mai trebuie folosite jaluzele sau draperii.SG_Planitherm_tabel_vara

Vitrajul izolant SGG PLANITHERM® 4S Evolution poate fi folosit în orice fel de tâmplărie (lemn, PVC, aluminiu), iar în proiectele de renovare se pot folosi ramele existente.

O simulare făcută de către companie aici, indică economii de la ~700 lei/an pentru o garsonieră, până la  ~1.200 lei / an pentru un apartament cu 3 camere, la folosirea acestor vitraje.

Pentru a beneficia și dvs de de avantajele  sticlei SGG PLANITHERMA® 4S  Evolution, aceasta va trebui integrată  într-un vitraj izolant, dublu sau triplu,  de către unul dintre partenerii Saint Gobain din zona dvs . (O fereastră termopan este formată din vitraj (sticlă), rame, toc și feronerie).

Mai multe informații: www.fereastraperfecta.roe-mail: info@fereastraperfecta.ro

vitraj-Saint_Gobain

Știați că Saint Gobain are 350 de ani experiență în fabricarea sticlei? În 1665, Ludovic al XIV-lea, la îndemnul ministrului Colbert, a creat Manufacture Royale des Glaces, pentru a avea o alternativă la oglinzile aduse cu mari costuri din Veneția. În 1666 a fost produsă prima oglindă pe teritoriul Franței, iar în următorii ani supremația Veneției a fost subminată, iar apetitul burgheziei și nobilimii franceze pentru produse de sticlă a fost satisfăcut.

Știați că una dintre cele mai mari fabrici de sticlă Saint Gobain din Europa se află la Călărași?  Are peste 250 de angajați și produce peste 20 milioane mp de sticlă pe an, deservind clienți sin peste 40 de țări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X