Cesarom: 25 de colecții noi de gresie și faianță și tendințele anului în amenajarea locuințelor

Lasselsberger Ceramics Romania, deţinătorul brandului CESAROM şi unicul producător local de plăci ceramice, a lansat la începutul acestui an 25 de colecții noi de gresie și faianță şi va produce anul acesta un volum total de peste 8 milioane de m2.

Suprafețele mate, nuanțele de gri și bej, decorurile cu aplicații speciale și designul inspirat din natură sunt printre principalele tendințe în decorare în 2020.

25 de colecții noi de gresie și faianță de la Cesarom

„În fiecare an,CESAROM creează colecții de gresie și faianță care țin pasul cu cele mai noi tendințe în decorarea interioară și exterioară din lume, pentru a oferi românilor o mulţime de variante prin care îşi pot amenaja locuinţele într-un stil modern. În 2020 lansăm 25 de colecții noi care pun accentul pe decorurile cu aplicații speciale, decorurile digitale, texturile și culorile naturale, precum şi pe albastrul clasic, desemnată de Pantone culoarea anului”, a declarat Petrișor Grindeanu, Director General al SANEX S.A.

Potrivit reprezentantului companiei, în prezent, preferințele românilor în materie de amenajări interioare se îndreaptă către materiale cu texturi și culori cât mai naturale, precum tonuri de bej, gri, ivoriu și maro, care inspiră eleganță. Totodată, stilurile Art-Deco și Ethnic-Arty continuă să crească în popularitate, motiv pentru care au fost incluseîn colecțiile companiei decorurile digitale geometrice, florale, patch-ul și mozaicul.

Vezi Produsele recomandate

Printre sutele de colecții propuse de către CESAROM, cinci sunt inspirate din culoarea anului 2020: colectiile ColorLine, Maiolica, Terazzo, Nalim și Wright. Acestea îmbină armonios albastrul clasic cu accente inspirate din moda ceramicii italiene a secolului al XV-lea sau cu modernismul din stilul Ethnic-Arty, unadintre cele mai importante trei tendințeîn amenajăriledin 2020.

Stilurile majore ale anului 2020 și cum se regăsesc ele în noutățile CESAROM

Stilul Ethnic-Arty

Cunoscut pentru culorile sale vii, patch-urile complexe și amestecul de texturi, stilul marocan a devenit una dintre cele mai semnificative tendințe ale anului, așa cum se arată în succesul mondial al produselor artizanale nord-africane, cum ar fi coșurile de rafie, felinarele metalice și decorurile ceramice marocane. Potrivit companiei, această tendință va continua și în 2020,fiind un stil atemporal.

Pentru a crea un aspect unic în acest stil, definit de modele colorate, CESAROM recomandă colecțiile Wright și Terrazzo, compuse din plăci ceramice cu durată lungă de viață, ușor de instalat și curățat, potrivite atât pentru placarea pereților, cât și a podelelor.

Stilul Art-Deco cu forme decorative

Art-Deco înseamnă detalii decorative, meșteșuguri fine și jocuri de culori atemporale. Prin îmbinarea decorurilor clasice cu influențele moderne se poatecrea un spațiu care să reziste la testul timpului. Decorurile folosite în acest stil pot părea un tapet vintage, însă un pattern tridimensional le aduce în tendințele contemporane. Acest stil poate fi obținut și în propria locuință prin folosirea plăcilor ceramice din colecțiile de gresie și faianță CESAROM Nalim și Ara.

Stilul Minimalist, brutalist

Materiale brute precum cimentul și piatra, liniile drepte, formele simple, suprafețele mate, nuanțele de la antracit la gri deschis, dar și variațiile de bej sunt în mare vogă anul acestași definesc acest trend. O ramură a minimalismului este stilul « Terrazzo », care rămâne o tendință dominantă în 2020, în toate formele și culorile. Designul simplu al acestui trend se poate regăsi și în colecțiile CESAROM Move, Crust sau Flakes.

Atenție la calitate. Plus: unde găsiți plăcile cermice Cesarom

Toate colecțiile de gresie și faianță CESAROM lansate de companie au fost concepute pentru a veni în sprijinul consumatorilor, atât pe partea de amenajări interioare ale locuinţelor, birourilor şi spaţiilor intens circulate, cât şi în ceea ce priveşte amenajările exterioare pentru terase, alei şi chiar socluri. Dimensiunile plăcilor ceramice ale noilor colecții variază între 33x33cm și 60x30cm, fiind disponibile atât pe formate pătrate, cât și dreptunghiulare, în funcție de preferințe. 

Pe lângă aspectul estetic, compania atrage atenția și asupra proprietăţilor plăcilor ceramice. În acest sens, gresiile porţelanate CESAROM sunt arse la temperaturi ridicate pentru a obține o placă ceramică foarte compactă și cu absorbție de apă aproape de 0%. De altfel, gresia porțelanată este placa ceramică cu cea mai bună rezistență mecanică, la abraziune, agenți chimici și variații de temperatură. Datorită avantajelor dovedite în ceea ce privește igiena, ușurința în întreținere, rezistența la foc și durata de viață îndelungată, acest tip de placă reprezintă alegerea optimă pentru amenajările rezidențiale și comerciale,  atât pentru acoperirea pardoselilor, cât și a pereților.

Cele 25 colecții CESAROM lansate în acest an, alături de cele deja existente, sunt disponibile în rețelele distribuitorilor specializați, rețelele DIY Ambient, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin, precum și în magazinele proprii CESAROM din Cluj-Napoca și București.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X