Ce produse poți să folosești dacă lipești sau etanșezi
0 comentarii

Te-ai întrebat vreodată ce legătură există între o conductă de apă, un glaf, gresie, faianță, chiuvetă, blatul de bucătărie și un panou decorativ? La o analiză superficială ai putea să spui că toate cele menționate anterior nu au nimic în comun, dar, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel.

Mai exact, oriunde întâlnim o îmbinare în interiorul și în exteriorul locuinței noastre, este nevoie să folosim anumite produse pentru lipire și etanșare. Iar îmbinări avem, printre altele, în baie, în bucătărie, în dormitor, în living, pe terase, pe holuri, pe acoperișuri, la ferestre, la uși sau în zona în care este montat aparatul de aer condiționat. Orice îmbinare din interiorul și exteriorul locuinței  trebuie etanșată sau lipită, dacă nu vrem să avem de-a face cu infiltrații, pierderi de căldură ori accidente.

Lipirea și etanșarea se face doar cu produse speciale, care au proprietăți diferite. Produsele care rezolvă problemele de etanșare se numesc etanșanti sau sigilanți. Unii dintre ei au și funcție de lipire, în vreme ce anumiți etanșanți doar sigilează. Pe piață există o gama variată de produse destinate etanșărilor și lipirilor, care diferă în funcție de mai mulți factori, cum ar fi compoziția chimică (acrilice, siliconice, poliuretanice, mono sau bicomponente) ori utilizarea (la interior sau la exterior).

Alegerea produsului corect pentru etanșare și lipire depinde de materialele pe care suntem nevoiți să le îmbinăm (sticlă, metal, beton sau plastic), de mediu (interior sau exterior) și de eventualele agresiuni (acide, bacteriene, saline sau de altă natură) la care vor fi supuse respectivele materiale.

Înainte de utilizarea anumitor etanșanți este foarte probabil să fie necesar să folosim amorse. De asemenea, în procesul de aplicare al etanșanților vom utiliza și diverse accesorii pentru etanșări, cum ar fi pistoale pentru silicon și spumă poliuretanică, precum și produse pentru curățare.

Chiturile pentru rosturi flexibile

Există o categorie de etanșanti care pot fi utilizați cu rolul de chit de rosturi. Etanșanții sunt, de obicei, produse elastice, și există locuri unde îmbinările plăcilor de gresie sau faianță sunt supuse unor mișcări, astfel încât este necesară utilizarea unor chituri de rosturi. Respectivele chituri de asigură atât etanșarea rosturilor, cât și flexibilitate. Chiturile de rosturi flexibile sunt colorate sau transparente, astfel încât pot fi asortate cu orice nuanță de gresie sau faianță pe care se aplică.

 

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X