Ce economii îți aduce depozitarea lucrurilor personale în afara locuinței
0 comentarii

Depozitarea lucrurilor personale în propriile apartamente ocupă nu doar spațiu care ar putea fi utilizat în alt mod, dar reprezintă și o sursă de cheltuieli care nu sunt neapărat necesare.

Dacă un bucureștean care decide să achiziționeze o locuință de circa 58 mp utili optează, în final, pentru o casă mai mică cu aproximativ 8 mp, acesta poate economisi până la 524 euro/an, conform unor calcule realizate de Box it, primul spațiu de depozitare din București și din țară bazat pe conceptul „Storage Box Service”. 

„Alegerea unui apartament mai mic cu 8 mp în detrimentul unuia mai spațios și găsirea unui mod mai util de a folosi spațiul în care locuim ne pot ajuta să economisim sume importante de bani, pe termen lung. Mai mult decât atât, dacă luăm în considerare faptul că cei mai mulți dintre noi nu își permit achiziționarea unei proprietăți cu banii cash și aleg împrumutul bancar, valoarea reală a unui apartament, după 30 de ani de rate și dobânzi, se poate dubla, în unele cazuri“, a arătat Miruna Popa-Nemoiu, co-fondator Box it.
Pentru a exemplifica aceste lucruri, Box it a realizat mai multe simulări online, apelând la instrumentele și portalurile existente pe piață, pentru a căuta cele mai ieftine și cele mai scumpe credite ipotecare. În momentul realizării calculelor, reprezentanții Box it au avut în vedere situația ipotetică în care o familie formată din doi membri cu vârste de până la 30 de ani și cu venituri lunare cumulate de 6.000 de lei dorește să cumpere un apartament de două camere construit într-un bloc nou, în București.

Astfel, în urma căutarilor pe platformele imobiliare, cuplul ar trebui să decidă între a cumpăra un apartament de 49,94 mp utili scos la vânzare la prețul de 61.900 euro sau, pentru mai mult spațiu de depozitare, unul de 57,78 mp utili, care costă 74.900 euro. Ambele proprietăți sunt localizate în același bloc, în zona de vest a Capitalei (sectorul 6), pe Splaiul Independenței.

ApartamentPrețSuprafață construităSuprafață utilăCel mai ieftin credit ipotecarCel mai scump credit ipotecar
161.900€65,23 mp49,94 mp74.848€102.222€
274.900€75,96 mp57,78 mp90.567€123.690€

În situația optimă, în care cei doi ar putea obține cele mai ieftine credite de pe piață, atunci ar plăti, după cei 30 de ani de credit, 74.848 euro pentru imobilul mai mic și, respectiv, 102.222 euro pentru cel mai mare.

„Acest lucru înseamnă că, pentru diferența de spațiu de 7,84 mp utili dintre cele două apartamente, cuplul ar plăti mai mult cu 15.719 euro, în 30 de ani. Practic, pentru spațiul pe care l-ar folosi ca depozitare, aceștia ar plăti în plus 524 euro, pe an“, a spus Miruna Popa-Nemoiu.

 

Cu această sumă, cei doi pot depozita, într-un an, circa 13 cutii în depozitul companiei sau echivalentul a peste 1.000 de bluze și tricouri, a peste 200 de geci și paltoane sau a mii de documente, a sute de cărți sau jucării (în limita a 15 kg per cutie).

De asemenea, potrivit Box it, cuplul respectiv ar putea economisi chiar mai mult, dacă ne gândim la faptul că, pentru un spațiu mai mare, și taxele și impozitele la stat sunt mai ridicate. Totodata, o casă mai mare va avea și costuri mai mari de întreținere și va genera facturi mai mari.   

Calculele apartin Box it – serviciu de depozitare la cutie: http://boxit.ro/ .

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X