Casa pasiva, in viziunea Lindab

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Casa viitorului, potrivit Lindab, se refera mai ales la standardele de locuit oferite de alegerea unor materiale de constructii de calitate. Idealul, atat pentru arhitecti si constructori, cat si pentru beneficiari, este standardul caselor pasive: eficiente energetic, sanatoase si economice, aceste case sustenabile fac viata mai usoara proprietarilor. In plus, directivele Parlamentului European spun ca, pana in 2020, toate cladirile noi trebuie sa aiba un consum de energie aproape egal cu zero, adica sa produca cel putin tot atata energie cata consuma.

Pentru a se incadra in standardul impus de casa pasiva, o constructie trebuie sa aiba un consum cu incalzirea sau racirea sub 15 kWh/mp/an, sa fie foarte etansa, iar consumul total de energie primara sa se situeze sub 120 kWh/mp/an.

Lindab propune o solutie inovatoare de casa pasiva, al carei prototip a fost deja construit, proprietatile de izolare termica si etanseitate fiind testate prin acest proiect pilot. Lindab Construline este o solutie inovatoare pentru casele eficiente energetic sau casele pasive: un sistem constructiv bazat pe panouri realizate din profile metalice cu pereti subtiri, care ofera posibilitatea de a da orice forma constructiei.

Solutia propusa este un sistem modern si vine ca o alternativa la metodele traditionale, ce permite economisirea timpului si a banilor. In plus, proiectantii au la dispozitie un pachet complet de softuri, pentru dimensionarea, modelarea 3D a cladirii, realizarea de scenarii de termoizolare si liste complete de materiale. In final, clientul va beneficia de o casa cu fundatii reduse, cu grad inalt de rezistenta si rigiditate, stabilitate seismica, izolare termica si acustica. Mai mult, montajul este facil si rapid, cu pierderi mici de materiale.

O astfel de casa se poate comanda la pachet, la rosu sau la gri – varianta cea mai completa, ce include fundatie, structura, placajele, termoizolatiile interioare, folii antivapori, acoperisul, termozolatia exterioara, instalatiile, tamplaria exterioara si montajul.

Clientii pot alege, de asemenea dintre mai multe variante: Energy Plus, Comfort sau Avantage. Oricare dintre cele trei variante se incadreaza sub cerinta minima a reglemantarilor actuale din Romania pentru incadrarea in Clasa A de eficienta energetica, de –0.40 W/mpK, iar Varianta Energy Plus se incadreaza chiar in standardele necesare pentru o casa pasiva. Mai mult, datorita flexibilitatii acestei solutii si libertatii arhitecturale depline, beneficiarii se vor bucura de o locuinta eleganta, cu prestanta.

Tendinta generala, atat in Europa, cat si la noi, este de a adopta un stil de viata sanatos, ecologic si independent. Datorita materialelor moderne folosite la constructia unei case eficiente energetic, solutia Lindab favorizeaza atingerea tuturor celor trei puncte: sanatate – prin peretii etansi si ventilatia controlata cu aer proaspat; componenta ecologica – prin utilizarea structurii metalice in locul unei structuri din lemn, dar si prin utilizarea termoizolatiei care reduce considerabil consumul de energie si independenta – prin invulnerabilitatea la pretul in continua crestere al petrolului si al gazului.lindab_casa_pasiva_520

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.