Casa din gabioane

Kopra Studio a proiectat o casa din gabioane in care a integrat cu maiestrie piatra si lemnul din zona, fara a face rabat de la confortul adus de finisajele si facilitatile moderne, la interior.

Casa este formata din 2 structuri distincte – o cladire de locuit si una pentru garaj, unite printr-o alee exterioara umbrita de o pergola de lemn.

Gabioanele sunt umplute cu piatra calcaroasa din zona si imbraca structura casei, cu exceptia zonei dormitorului de la parter, imbracata in lemn, si a acoperisului placat cu titan-zinc. Astfel se foloseste la maximum materialul de constructie local, dar acesta este integrat intr-o structura moderna si indrazneata.

Interioarele se bucura de finisaje si dotari moderne, dar si de lumina naturala oferita de ferestrele generoase. Peretii albi, perfect finisati, tavanele inalte, corpurile de iluminat moderne si pardoseala de ciment sunt abordari moderne ale designului interior, dar accentele de lemn oferite de scari, mobilier, blatul si peretele baii readuc senzatia de natural si legatura cu natura in interiorul fiecarui spatiu.

Zona de zi a casei este deschisa pe verticala, ingloband inaltimea ambelor etaje, in timp ce zona de noapte este struturata pe 2 nivele: dormitorul matrimonial si baia aferenta la parter, iar cele 2 dormitoare ale copiilor sunt la etaj, cu baia proprie.

Intrarea in casa din gabioane– dinspre strada principala

casa_din_gabioane1

casa_din_gabioane2

Curtea din spate, cu dormitorul principal imbracata in lemn in prim plan

casa_din_gabioane3

casa_din_gabioane5

casa_din_gabioane4

Aleea umbrita dintre casa si garaj

casa_din_gabioane6

Detaliu fereastra si gabioane

casa_din_gabioane7

Zona de zi

casa_din_gabioane8

casa_din_gabioane9

Scara de lemn pe structura de otel

casa_din_gabioane10

casa_din_gabioane11

Baia

casa_din_gabioane13

Schite de etaj

casa_din_gabioane14

casa_din_gabioane15

Suprafata totala: 200 mp

Constructie: 2011-2013

Locatie: Zawiercie, Polonia

 

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.