Blocurile BCA, ideale pentru cladiri cu certificat verde

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Cele mai mari  centre comerciale deschise in ultimii doi ani in Romania au fost realizate cu blocuri de zidarie premium, produse sub marca germana Ytong.

Calitatile cele mai importante care le recomanda pentru proiecte de anvergura si nu numai, sunt: rapiditatea in executie, rezistenta maxima la incendii si pierderile minime de pe santier.

Dupa criza financiara a ultimului deceniu, care si-a pus amprenta pe toate sectoarele economice, dar mai ales asupra constructiilor, in ultimii ani investitorii au prins incredere si, incepand cu 2014, au fost lansate cateva proiecte importante precum Promenada Mall, Coresi Shopping Resort,  mall-ul Shopping City din Targu-Jiu sau Mega Mall  – toate realizate cu zidarie Ytong.

Cladiri verzi cladite cu blocuri BCA premium de la Ytong

De remarcat in ultimii ani este atentia deosebita acordata de investitori si constructori materialelor utilizate. Avantajul major al produsele de zidarie premium Ytong este legat de optimizarea costurilor de investitie si acela ca ofera garantia unei   pozitionari corecte pentru  obtinerea calificativului de cladire verde – tot mai des cautata de catre chiriasi si viitorii proprietari.

Certificarea ca si cladire verde inseamna: consumuri mici cu energia datorita sistemului constructiv si a termoizolatiei, a orientarii corecte fata de soare functie de anotimp, instalatii cu consumuri mici sau chiar pe baza de energie solara, utilizarea pe perioade cat mai lungi din zi a luminii naturale,  utilizarea de materiale de constructie netoxice si cu ampreanta de carbon redusa.

Pe scurt, cladirea finita trebuie sa fi consumat cat mai putina energie pentru a fi construita, iar intretinerea sa ulterioara sa fie, de asemenea, cat mai putin costisitoare prin folosirea judicioasa a resurselor si a designului.

Blocurile de zidarie Ytong garanteaza obtinerea certificarilor verzi

Drept dovada, Promenada Mall, din Bucuresti, cu o suprafaţa inchiriabila de 35.000 de metri patrati, construita cu blocuri de zidarie Ytong, este in curs de obtinere a unei cerificari care sa ateste faptul ca este o cladire verde. Centrul comercial detine, inca din faza de proiect, pre-certificarea „Gold” emisa de autoritatea germana pentru cladiri sustenabile, DGNB – Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen.

Greutate redusa si timpi scurti de punere in opera

Produsele YTONG au fost alese si pentru ridicarea Mega Mall, un proiect dezvoltat in Bucuresti de fondul de investitii sud-african NEPI. Motivele: greutatea redusa a zidariei din BCA, care permite montarea pe orice tip de structura, si timpii redusi de punere in opera. Cladirea are o suprafata inchiriabila de aproximativ 27.000 de metri patrati.

Rezistenta la incendii

In aprilie 2015 a fost inaugurat Coresi Shopping Resort, din Brasov – cel mai mare centru comercial din Transilvania. Immochan, dezvoltatorul proiectului, a optat pentru zidaria Ytong pentru peretii cladirii datorita greutatii reduse, care nu incarca structura si datorita faptului ca BCA-ul rezista foarte bine la incendii.

In plus, Blocurile Ytong de peste 25 cm grosime sunt agreate pentru realizarea de pereti structurali.

Vedeti aici si cat de bine se preteaza BCA-ul la proiecte de amenajari interioare.

Iata si proiectul unei case care produce mai multa energie decat consuma. 

casa_ytong_2

 

YTONG_Mester

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.