Baia amenajata cu piatra naturala – un clasic oricand la moda

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Camera de baie este in zilele noastre definita ca un spatiu pur functional, conceput si dotat pentru a satisface nevoia de igiena personala. Cu 3.000 i.e.n. baia era un spatiu al purificarii inaintea ritualurilor religioase, in anii 2.800 i.e.n. existau deja toalete si sisteme de canalizare, iar precursorul chiuvetei era amplasat pe zidurile exterioare ale caselor, dupa cum atesta descoperirile arheologice de pe teritoriul Pakistanului de astazi.

In Knossos (Creta) s-a descoperit cea mai veche cada de baie, iar in insula Santorini (vechea Thera) s-a descoperit cel mai vechi sistem de instalatii cu tuburi de alabastru, ambele datand de la 1.700- 1.500 i.e.n. Romanii au desavarsit acest tip de proiect si l-au pus in slujba cetatii, cu vastele lor apeducte, sisteme de colectare a deseurilor si apelor menajere si faimoaselor therme romane.

De ce toate acesta povesti de demult? Pentru ca toate aceste bai au in comun piatra naturala, iar baia amenajata cu marmura este un clasic. Astazi, desi ceramica prelucrata industrial este larg raspandita si usor de montat, revine dorinta de a ne amenaja locuinta cu piatra naturala, de a ne bucura de creatia minunata a naturii in cel mai intim loc din viata noastra: baia.

Vom vedea mai jos 3 varinate de baie amenajata cu piatra naturala in combinatii suprinzatoare, dar desavarsit alese si puse in opera.

Onix si marmura

Aceasta baie este de mici dimensiuni deserveste zona publica a casei si are 2 sarcini importante: aceea de a deservi o zona cu trafic intens, dar si de carte de vizita ce vorbeste despre eleganta casei. Onixul induce o armosfera blanda si luxoasa cu nuantele sale de galben si verde: Onix Mielle pentru pardoseala si Onix Verde pentru partea de jos a peretilor. Pentru separatia celor doua tipuri de onix, s-a creat o recompunere de lastre cu ajutorul unei borduri din marmura Nero Levadia masiva.

onix_marmura1

onix_marmura2

onix_marmura3

onix_marmura4

onix_marmura5

onix_marmura6

Granit si marmura

Baia ce deserveste biroul este decorata cu un tip de marmura alba cu venaturi inchise la culoare, ceea ce determina un efect intens si remarcabil. Marmura alba Alexander cu recompunere de lastre este completata vizual de granitul Rosu Multicolor, de 2 cm grosime, tot cu recompunere de lastre. Cabina de dus din granit focalizeaza atentia, datorita coloritului rosu-grena si sticlei ce il pune in evidenta.

granit_marmura1

granit_marmura2

granit_marmura3

granit_marmura4

granit_marmura5

granit_marmura6

Marmura in 2 nuante surprinzatoare

Nu putea lipsi din acest colaj baia amenajata cu marmura. In baia ce deserveste dormitorul matrimonial suprinde coloritul aparte al marmurei Misty White, care a fost folosita pentru podeste si peretii verticali: nuante delicate de verde se pierd in albul translucid, alcatuind venaturi usor de distins.

Spatiul generos al baii a permis crearea unor blaturi atat pentru chiuveta, cat si unul mai lung, decorativ, montat sub acoperisul inclinat al mansardei. Acestea au fost lucrate din marmura Verde India, de un verde profund – materialul folosit si pentru cabina de dus, care completeaza coloristic dinamismul si eleganta incaperii.

marmura_verde_si_alba1

marmura_verde_si_alba2

marmura_verde_si_alba3

marmura_verde_si_alba4

marmura_verde_si_alba5

marmura_verde_si_alba6

Vom reveni cu sfaturi pentru intretinerea unei camere de baia amenajata cu piatra naturala.

Informatii tehnice si fotografii: Algabeth.

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

2 comentarii la „Baia amenajata cu piatra naturala – un clasic oricand la moda”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.