Apă filtrată şi alcalinizată la robinetul tău de acasă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Apa este indispensabilă vieţii: ne putem lipsi de igienă pentru o perioadă de timp, dar nu ne putem lipsi de apa de băut. Putem obţine apa şi din fructe, legume sau sucuri, dar nu ne putem lipsi de apa în stare lichidă.

În acelaşi timp, apa este şi foarte uşor de contaminat şi transportă dintr-un loc în altul agenţi nedoriţi în consum. Sistemele centralizate ne aduc apă în case, dar este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că ceea ce consumăm ne face bine.

Apă filtrată şi alcalinizată se poate obţine astăzi în propria casă, datorită noilor ionizatoare individuale, uşor de montat şi utilizat de fiecare dintre noi.

apa-alcalina-kangen-Leveluk4
Apa alcalina este perfecta pentru a curata chimicalele de pe fructe si legume

Apa se află peste tot, dar numai o cantitate infimă este potabilă

Proprietatea apei de a dizolva marea majoritate a materiilor organice şi anorganice reprezintă o problemă din punctul de vedere al potabilizarii, deoarece apa este foarte uşor contaminată la contactul cu aceste materii.

Tocmai din această cauză,  deşi apa se află aparent peste tot, doar o cantitate mică este potabilă. Dacă ţinem cont şi de cantităţile mari de deşeuri şi substanţe chimice pe care le aruncam noi înşine în natură şi se infiltrează în pânză freatică, situaţia este şi mai puţin promiţătoare.

Surse de apă potabilă

 • Apele dulci de suprafaţă, curgătoare sau stătătoare sunt sursele principale pentru alimentare cu apă a oraşelor noastre, dar aceste ape trebuie tratate înainte de a fi introduse în consum. Sunt mai puţin mineralizate decât apele subterane, dar mai bogate în elemente biologice şi microbiologice şi mai influenţabile de catre factorii de mediu.
 • Apele subterane sunt principala sursă pentru apele îmbuteliate, după tratamente minimale. Sunt apele care circulă prin porii şi fisurile rocilor în interiorul scoarţei, sunt mai puţin sau deloc poluate, sunt bogate în minerale şi pot fi potabilizate cu măsuri minime. În cazul lor, însă, o problemă destul de mare este imbuteliarea în recipiente de plastic, emitent de substanţe volatile nocive.  Și ambalajele în sine sunt o problemă majoră pentru mediul natural.
 • Desalinizarea şi reciclarea apelor uzate sunt alte surse de apă potabilă, pentru regiuni mai puţin favorizate sau prentru marile oraşe, dar costurile sunt considerabile.
apa-alcalina-kangen-Leveluk5
Leveluk JR II, instalat intr-o bucatarie din Brasov.

Potabilizarea apei

Potabilizarea apei înseamnă eliminarea majorităţii componentelor organice, anorganice şi biologice prezente în apă, astfel încât apa obţinută să corespundă normelor naţionale şi internaţionale referitoare la apă potabilă.

Printre substanţele chimice utilizate în tratarea apei se numără: varul nestins, sulfatul de aluminiu, clorul, hidroxidul de calciu, soda caustică, dioxidul de carbon, carbonatul de sodiu, sulfatul feros şi sulfatul feric, căr­bunele activat praf sau granule, silicoforura de sodiu, polielectroliţi, amoniacul, fosfaţii sulfatul de cupru, per-manganatul de potasiu, hipocloriţii, clorura de sodiu, ar­gilele.

Despre procedeele clasice de potabilizare

Prin procedele clasice se epurează ne-discriminatoriu clase întregi de componenţi ai apei, nu doar cei toxici, ceea ce duce şi la îndepărtarea unor sub­stanţe dorite.  În plus, apa din reţea, în ciuda tratării ei, sau tocmai datorită poluă­rii secundare, ca rezultat al tratamentelor, poate conţine o serie de substante dăunătoare sănătăţii:

 • Clor şi compuşi ai clorului
 • Trihalometani
 • Materiale plutitoare
 • Materiale cu miros şi gust din conductele de plastic
 • Bacterii
 • Ciuperci
 • Paraziţi
 • Metale – fier, mangan, plumb, arsenic, cad­miu, mercur
 • Compuşi de Ca şi Mg (care fac apa dură).

Pentru cei cu surse individuale de apa (fântâni ), s-au dezvoltat sisteme de uz casnic de potabilizare a apei. Gama de dispozitive este foarte largă, de la simpli schimbători de ioni pentru dedurizarea apei (pentru înlesnirea spălatului)  până la instalaţii complexe ce imită cele „industriale”de tratare a apei. Şi în cazul lor, unele reziduuri ajung în paharul cu apă, iar instalaţiile au nevoie de întreţinere permanentă.

Vă încurajăm să aflați mai multe despre calitatea apei din localitatea în care vă aflați, prin intermediul unei cereri adresate către Direcția de Sănătătate Publică aferentă județului în care locuiți, prin care să solicitați datele care vă interesează – parametrii analizați într-o anumită perioadă, depășirile de cantități minim admise  etc., – acest informații fiind disponibile în mod gratuit, în baza Legii 544/2001 privind liberul accesul la informații de interes public.

apa-alcalina-kangen-Leveluk2
Leveluk SD 501, instalat in Bucuresti

Apă filtrată şi alcalinizată chiar la tine acasă

O soluţie pentru o filtrare superioară,  care elimină substanțele reziduale din apa de la robinet și o transformă în apă mai bună sunt ionizatoarele de apă.  

Ce face un filtru ionizator: 

 • Îndepărtează resturile de substanţe şi microorganisme rămase în apă după filtrarea standard din reţea. Cu ajutorul celor mai eficiente filtre formate din cărbune activ şi sulfat de calciu, apă este filtrată de clor, de nitriti şi nitraţi, de viruşi şi bacterii, de germeni şi de alţi factori patogeni ramasi in urma potabilizarii din retea.
 • După purificare, apa este trecută printr-o cameră de electroliză formată din 3, 7 sau 8 plăci de titaniu scufundat în platină. În camera de electroliză se separă mineralele alcaline de cele acide. Prin procesul de încărcare electrică apă se structurează şi se ionizează. După procesul de electroliză a apei rezultă două tipuri de apă care ies pe două furtune separate: o apă acidă şi o apă alcalină.
apa-alcalina-kangen-Leveluk3
Leveluk JRII, instalat la restaurant La Conac, Iasi

5 feluri de apă filtrată şi alcalinizată, cu diferite întrebuinţări

Funcţie de programul ales de pe interfaţa uşor de înţeles şi folosit, puteţi obţine la voi acasă unul dintre aceste tipuri de apă:

 • apă super-alcalină (pH 11,5) – pentru spălat legumele şi fructele de pesticide şi ierbicide, suprafeţele şi lenjeria
 • apă alcalină Kangen (pH 8,5 ; pH 9 şi pH 9,5) apă anti-oxidantă, micro-structurată, bogată în minerale alcaline, benefică pentru sănătate, cu un gust plăcut
 • apă plată, neutră (pH 7) cea mai bună apă pentru bebeluşi, pentru luat medicamente
 • apă beauty, de frumuseţe (pH 5,6) – pentru o piele şi un par sănătos şi tonifiat
 • apă super acidă (pH 2,5) dezinfectant natural.

 

[contact-form-7 id=”13094″ title=”Oferta”]

Ultimele produse listate in magazin:

Newsletter Sporul casei

Primesti noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Intreaba Specialistul

Recomandari Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

4 comentarii la „Apă filtrată şi alcalinizată la robinetul tău de acasă”

 1. Si, fara suparare, acea separare in cele doua ape dura o perioada destul de mare, nu doar trecea repede printre electrozi. daca acea apa doar spala electrozii, ea va ramine limpede, fara acele coloratii de care spuneam. ca atare, efectul e doar „Maria sa, Placebo”!

  Răspunde
 2. „Apa vie-apa moarta” se numea un articol din vechiul Tehnium a profesorului de electronica Mircea Brinzan. Publicat pe la sfirsitul anilor ’80 sau inceputul anilor ’90. Si facea fix acelasi lucru, separa elementele anodice de cele catodice. Apa vie-apa moarta, apa bazica-apa acida..etc, spunea dumnealui prin acel articol. Era un cunoscut in ale aparaturii medicale, electroacupunctura si electroanestezie..etc.
  Asa ca…
  Numai ca dumnealui atentiona foarte clar asupra administrarii acelor ape tulburi (una usor alburie, alta usor cafenie). Sa se faca controlat, nu la discretie cum fac „punbotistii” la orice minune prezentata de te miri ce ilustru necunoscut.

  Răspunde
  • Naivi sau ignoranți sunt cei care comentează asa ca sa se afle in treaba. Fara sa studieze sau sa cerceteze subiectul. Din cate se pare pe uni ii bântuie niste entități mai „speciale” si ii ia gura pe dinainte. Vorba aia: … struguri sunt acri … Din fericire mai sunt si oameni care se documenteza bine si chear experimentează sau testează un lucru si se conving singur ca nu e doar marketing.Eu personal de cand folosesc aceasta apa Kangen am observat ca consum cu usurinta o cantitate de apa mai mult de cat o făceam inainte sa am aparatul Leveluk. Am constatat ca e usor de băut si ca mâncarea este mai gustoasă cu apa Kangen. Asta demonstrează cel putin pentru mine ca este fina aceasta apa. Sunt bucuros ca nu mai sunt nevoit sa cumper apa imbuteliata sau sa consum apa de la retea, care pe langa „beneficul” clor mai are si alti „musafiri”. Pentru cei sceptici va recomand sa testați si apoi sa va convingeti singuri. Pentru mine si familia mea a meritat aceasta investitie.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.