Amenajările de calitate cresc valoarea unei case cu 30%
0 comentarii

Potrivit Kuma România, producător de lavoare și blaturi pentru băi şi bucătării, utilizarea unor produse de calitate în amenajare poate crește valoarea unei case cu cca. 30%. Pe segmentul HoReCa, impactul unor amenăjari high-end se reflectă în numărul de stele aferente locației.  

Conform unei analize realizate de companie, utilizarea unor materiale de calitate superioară, în special în băi și bucătării, contribuie la creșterea valorii unei locuințe cu circa 30%. Pe de alta parte însă, bugetul de amenajare este ridicat cu 20% dacă se optează pentru materiale de calitate superioară, versus unele medii. În acest fel, cu o investiție mai mare cu doar 20 de procente pentru aceste 2 încăperi, un proprietar de locuință crește valoarea casei cu o treime și, în același timp, și șansele de a găsi într-un timp mai rapid un cumpărător.

Kuma_chiuveta_turnata
Blat turnat in suprafata continua cu chiuveta



După părerea Cameliei Olesen, Director Executiv Kuma România, baia şi bucătăria sunt cele mai intens folosite zone din casă şi au condiţii speciale de utilizare, aşa că o investiţie adăugată în calitatea materialelor folosite aici se va reflecta cu atât mai mult în valoarea locuinţei, dar şi în durabilitatea şi aspectul încăperilor respective pe termen lung.

Pe de altă parte, pe segmentul HoReCa, investiția în echipamente personalizate pentru o baie se reflectă în confortul și gradul de satisfacție al clientului, care contribuie astfel la creșterea numărului de stele ale locației și a recomandărilor primite. Potrivit reprezentantei companiei, principala provocare a hotelierilor români este obținerea unui echilibru între bugetele alocate. De cele mai multe ori, aceștia mizează în primul rând pe crearea unei recepții impunătoare, în timp ce băile sunt lăsate pe plan secund.

Kuma_Concept_bucatarie7
Insula de bucatarie cu blat turnat in corp comun cu chiuveta

Ce materiale sunt recomandate pentru o locuință ce urmează a fi vândută

În cazul unei locuințe, Kuma recomandă materiale compozite a căror structură conține granule de marmură sau granit natural, ambele oferind nu doar proprietăți superioare, ci și suprafețe exclusiviste. În plus, contează în egală măsură ca obiectele să fie personalizate în funcție de spațiul avut la dispoziție, făcând astfel o diferență între un produs standard și unul de înaltă clasă.

„Lavoarele și blaturile de bucătărie de la Kuma, de exemplu, sunt turnate continuu, eliminând astfel încastrarea sau alipirea, procese care provoacă inconveniente pe termen lung atât la nivel estetic, cât și funcțional. Mai mult, valoarea finală a  locuinței se justifică și prin atenția acordată detaliilor – tendințele coloristice, formele neconvenționale și integrarea acestora într-un stil unitar al casei” – Camelia Olesen.

Un avantaj important al oricărei locuințe este stilul amenjării, iar cel minimalist, specific zonei de Nord a Europei, reprezintă un atu, având posibilitatea de a crea spații libere, ușor de întreținut.

Kuma-lavoar-hotel1
Lavoar personalizat hotel

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.