Amenajare camera copil

Amenajare camera copil

Cum pregătești căminul pentru primul copil din viața ta

Dacă aștepți un copil în câteva luni, sau pur și simplu vrei că cel de-al doilea să te prindă ceva mai bine pregătit  decât primul, e momentul să începi planificarea. Din experiența personală, dar și din discuțiile cu alte cupluri, amenajarea unei camere sau a unui spațiu anume pentru copil, are darul de

Continuă să citești

Amenajare camera copil – sporulcasei.ro/blog

Camera copilului este una dintre cele mai complexe din casa, slujind deopotriva de dormitor, loc de socializare, birou, loc de joaca si biblioteca scolarului.

Este un mic univers plin cu de toate, de la mobila absolut necesara – pat, birou si scaun de birou copii – pana la pasiunile si amintirile copilului, echipament sportiv, colectii diverse, jocuri de sute de piese (amestecate), si altele asemenea.

Camera copilului este sanctuarul lui si locul unde invata sa-si gestioneze singur ziua, ocupatiile si sentimentele, zona lui de confort sau de pedeapsa (desi pe aceasta din urma noi nu o practicam si nici nu o incurajam).

Ce include, la modul ideal, o amenajare camera copil?

1.Pat pentru copii

Patul pentru copii poate fi cumparat de pe orice site de mobila, sau dintr-un magazin fizic, dar ai grija sa corespunda acestor criterii elementare:

  • sa sustina greutatea copilului (actuala si viitoare)
  • sa fie suficient de lung si lat pentru a incapea corect in el
  • sa ii placa.

Punctul al 3-lea este cel mai important din perspectiva copilului si tocmai de asta, modelele de pat copii pentru varste mici implica joaca, fie prin personaje, fie prin structura (includ scari si tobogan, de pilda).

In proiectele de amenajare camera copil pe care ti le propunem vei observa componenta de joaca inlcusa intr-o forma sau alta, mai mult sau mai putin permanenta, alaturi de ideea de crestere.

Daca pentru cei care amenajeaza singuri, un pat cu componenta de joaca este o solutie simplu de implementat, pentru cei care apeleaza la desingnerii de interior, tematica este mult mai generoasa. Este creat un intreg ambient cu subiectul dorit. De multe ori camerele sunt atat de bine proiectate, incat prin simpla schimbare a culorii si accesoriilor se poate face tranzitia spre etapa urmatoare din viata copilului.

2. Zona de studiu: birou copii si scaun de birou

Marimea si inaltimea acestor 2 piese de mobilier trebuie sa fie potrivite cu proportiile copilului. Vezi aici cum se alege un scaun de birou copii potrivit, din punctul tau de vedere, dar si al lui. Biroul poate fi fix sau reglabil pe inaltime, colorat sau nu, cumparat gata de folosit sau pe comanda.

3. Depozitari

In camera copilului trebuie sa existe rafturi si dulapuri pentru obiecte si rechizite de scoala, unele serioase si incapatoare, dar si atractive.

PAL-ul ofera atat de multe nuante, incat ii poti comanda oricate rafturi doresti, in exact ce nuanta isi doreste el, pentru a obtine ceva si util si placut in acelasi timp.

Daca nu aveti un dressing incapator pentru toata familia, amplaseaza la el in camera si un dulap pentru haine.

Lasa-i la indemana si cateva cosuri sau tabureti cu capac pentru depozitat orice ii trece prin cap. Cu siguranta nu vor ramane goale!

O amenajare camera copil nu este neaparat o treaba complicata, ci mai degraba de imbinare a lucrurilor practice, solide, de care stii ca are nevoie, cu povestile lui cu supereroi si printese, pentru a iesi un proiect modulat pe nevoile intregii familii.

Inspira-te!