Amenajare apartament Flamingo, București. Un proiect MISO Architecs
0 comentarii
Amenajare apartament Bucuresti

De la MISO Architects:

„Amenajarea acestui apartament a pornit de la superbul tapet din baie cu păsări flamingo, element pe care l-am reprodus la nivelul tablourilor şi în dormitorul mic, acesta fiind şi cel care a dat numele proiectului. Cromatica a fost aleasă împreună cu proprietarul, pornind de la preferinţele acestuia am construit ulterior un design coerent şi unitar.

Designul a pornit din punct de vedere funcţional de la nevoia de compartimentare şi delimitare a zonei de acces în locuinţă, acesta fiind direct în zona de zi şi fără opţiuni de depozitare pentru haine de exterior şi încălţăminte.

Astfel am realizat pe comandă un ansamblu de mobilier, care delimitează zona de hol de cea de living şi dining, beneficiind de ambele părţi de spaţii de depozitare generoase.

Pentru a nu încărca spaţiul existent şi a aduce un plus de lumină, uşile au fost placate cu oglinzi, iar lateralul cu deja celebrele noastre lamele. Întregul mobilier pe comandă al proiectului a fost realizat de echipa Harmob, din MDF vopsit, MDF furniruit, lemn masiv şi structură metalică.

Finisajele folosite la amenajare apartament Flamingo

Finisajele de accent propuse au fost strategic amplasate pentru a contura spaţiul şi a aduce un plus de personalitate: tapetul din baie cu flamingo colorează spaţiul monoton şi îi dă viaţă, fiind dublat de oglindă pentru un efect şi mai spectaculos.

În acelaşi timp, tapetul din living conferă profunzime camerei şi dă iluzia unui spaţiu mult mai amplu, cu ajutorul desenului său 3D, care pare că ar ascunde în spatele perdelei o vegetaţie luxuriantă.

Ambele modele de tapet sunt realizate de celebrul brand italian Wall & Deco şi importate de Elegance Décor.

În dormitorul mic am optat pentru vopsea decorativă de la Decora House, cu un efect de beton aparent, într-un plăcut contrast cu draperia din catifea moale roz pal. 

Amenajare Living&Acces

Odată delimitate zona de zi de cea de acces, ne-am putut concentra pe mobilare şi decorare, ţinând cont de problemele casei – stâlpi şi grinzi aparente la tot pasul, precum şi un panou de distribuţie fix în axul intrării. Am realizat mascarea şi estomparea acestuia cu ajutorul unei băncute cu perne decorative, care să deturneze privirea şi să ofere o imagine plăcută odată cu deschiderea uşii de acces.

Beneficiarii şi-au dorit să înglobăm o serie de piese de mobilier de la Boconcept într-un ambient cât mai primitor şi plăcut, pe care am ales să le punem în valoare cu ajutorul fototapetului cu efect 3D.

Pentru zona de TV, unde adâncimea peretelui nu a permis un corp mai generos, am optat pentru o piesă de mobilier realizată pe comandă din MDF şi structură metalică, cu spaţii închise şi deschise.

Măsuţa de cafea are un rol multifuncţional, fiind extensibilă şi ajustabila pe înălţime, ea putând fi utilizată ca masă de lucru sau jocuri de societate.

Nici masa de dining nu este doar ceea ce pare la prima vedere, aceasta are o latură care se rabatează, astfel încât să se poată plia pe peretele cu caloriferul şi să elibereze spaţiul în caz de nevoie.

Zona de dining este frumos pusă în valoare prin simbolistica cercului, acesta fiind prezent la nivelul mesei şi scaunelor, a superbei suspensii şi a celebrului ceas Nomon. Am încercat să minimizăm impactul caloriferului în această zonă, prin amplasarea unui blat subţire de lemn masiv deasupra acestuia, cu toate prinderile ascunse privirii pentru un plus de elegantă.

Corpurile de iluminat alese, în special suspensia centrală a livingului, au o poveste aparte, prin forme, texturi şi materiale. Zona de citit cu fotoliu şi taburet este armonios completată de lampadarul pregătit să împărtăşească poveştile cititorului.

Amenajare dormitor mare

Principala provocare a dormitorului mare au fost decalajele pereţilor, pe care am reuşit să le mascăm complet cu ajutorul unui dulap generos pentru haine, cu spaţii deschise şi frumos iluminate pentru cărţi şi obiecte decorative.

Liniile de lumină şi oglinzile au fost astfel amplasate cât să sporească vizual spaţiul şi lumina existentă, creând o scenografie aparte.

Grinzii transversale care trece deasupra patului, am reuşit să îi dăm un sens cu ajutorul tavanului cu lamele din MDF furniruit şi a zonei de machiaj, un colţ al frumuseţii plăcut şi funcţional.

Patul tapiţat, achiziţionat tot de la Boconcept, a fost completat de o noptieră realizată din MDF vopsit cu o atenţie deosebită la detalii, astfel încât pare a fi dintr-o singură bucată de material.

Ne-am jucat cu texturi textile şi nuanţele de gri şi pastel, astfel încât atmosfera rezultată este extrem de plăcută şi confortabilă.

Amenajare dormitor mic

Dormitorul mic are o suprafaţă extrem de restrânsă şi aceeaşi problemă a grinzii transversale şi a pereţilor neregulaţi, rezolvată şi aici cu ajutorul mobilierului pe comandă, realizând în acest caz un dulap de haine continuat cu zona de birou cu oglindă şi comodă.

În acest fel şi mezina familiei beneficiază de toate spaţiile necesare, într-un design cu influenţe nordice şi tinereşti.

În dreapta geamului, ne-am folosit de caloriferul existent pentru a crea deasupra lui o bibliotecă generoasă pentru cărţi, incluzându-l într-o mască decorativă.

La nivelul tavanului, pentru a diminua impactul grinzii, am poziţionat simetric doua suspensii identice cu lumina indirectă.

Canapeaua extensibilă de la Boconcept a fost aleasă astfel încât să arate bine din orice parte ai privi-o, ţinând cont că lateralul acesteia este vizibil din uşa camerei.

Amenajare bucătărie

Bucătăria era deja amenajată când am ajuns noi, asupra ei am intervenit doar cu decoraţiuni.

Amenejare băi

Cele două băi existente, erau deja finisate când am preluat noi proiectul, astfel intervenţiile au fost punctuale cu scopul de a-i da personalitate spaţiului şters şi tern. Am ales un tapet special pentru spaţii umede de la Wall & Deco şi am înlocuit chiuvetele existente cu unele deosebite de la Porcelanosa şi Ravak, aşezate pe piese de mobilier custom.”

Sfatul arhitectului

Recomandarea noastră pentru apartamentele de tipul acestuia, cu spaţii mici, vitraje ample şi decroşuri ale pereţilor, este ca mobilarea să fie foarte bine gândită din punct de vedere funcţional şi ca mobila să fie realizată pe comandă ţinând cont de fiecare detaliu al contextului dat.

În astfel de amenajări noi preferăm culorile deschise, cu câteva accente de culoare şi multe corpuri de iluminat şi oglinzi amplasate strategic.  

Fișă tehnică proiect

  • Proiect realizat de echipa Miso Architects: apartament rezidenţial 3 camere
  • Fotografii profesionale realizate de Alexandru Dragoi
  • Locaţie: Mircea Vodă, Bucureşti 
  • Suprafaţa: 78 mp
  • Număr de locuitori: 2
  • Buget: 39.000 Euro
  • Durata amenajării: octombrie 2018 – martie 2019
  • Mobilier pe comanda realizat de Harmob
  • Mobilier prefabricate de la Boconcept, Kare, Gustav Living, Design & After
  • Corpuri de iluminat importate de Luminna şi Arn Store
  • Obiecte sanitare de la Delta Studio şi Diseno
  • Tapet de la Elegance Décor
  • Vopsea decorativa de la Decora House
  • Draperii şi perdele realizate de Emerald 2000
baterii baie negre - amenajare baie

Magazin.sporulcasei.ro/blog: coloane de dus albe si negre

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.