Acoperisul Bisericii Evanghelice din Sibiu a fost reabilitat cu 100.000 de tigle legate individual
0 comentarii

Acoperisul Bisericii Evanghelice din Sibiu a fost reabilitat, iar proiectul a insemnat acoperirea a 2.600 mp de sarpanta cu tigle a caror forma, culoare si sistem de prindere au fost impuse de respectarea cat mai fidela a proiectului initial. S-au folosit 8 nunate de tigla, dintre care unele au fost produse si importate special pentru acest proiect.

Potrivit Killian Dörr, prim-preotul Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu, intreg proiectul a presupus lucrari ample de consolidare seismica, dar s-a dorit si a pastra cat mai mult din substanta si imaginea initiala a bisericii. Solutiile alese de arhitecti, constructori si specialistii in protectia monumentelor sunt incorporate acum intr-un tot unitar care in curand va putea fi vizitat si care este deja pus in valoare de tiglele frumoase si metesugit amplasate ale acoperisului.

In urma lucrarilor de reabilitare a acoperisului, in podul Bisericii Evanghelice din Piata Huet a fost amenajat si un nou traseu turistic. Odata cu redeschiderea bisericii, acest traseu va deveni public si va gazdui si o expozitie de fotografie dedicata proiectului de reabilitare recent incheiat.

Ţiglele au fost produse de firma Jacobi din Germania si importate de catre Naturalpaint SRL.

Sursa foto: naturalpaint.ro

biserica_evanghelica_sibiu1

biserica_evanghelica_sibiu2

biserica_evanghelica_sibiu3

biserica_evanghelica_sibiu4

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.