8 aspecte de care să ții cont când îți mobilezi baia
0 comentarii

Într-o construcție sau reamenajare a unei băi, luarea deciziei privind distribuția spațiilor și a mobilierului de baie este complexă. Acest lucru se întâmplă frecvent, deoarece vă doriți să obțineți întotdeauna cea mai confortabilă, atractivă și elegantă baie, dar nu aveți întotdeauna suficient spațiu. Nu vă faceți griji, deoarece soluții există pentru mobilarea oricărei băi. Așadar, iată de ce să țineți cont în mobilarea băiiꓽ

1. Iluminare optimă

Există trei tipuri de lumini pentru baie: generale, funcționale și ambientale. Primul tip este, de obicei, cea pe care o aprindem întotdeauna, al doilea oferă suport pentru machiaj sau bărbierit, iar ultimul model este ceea ce aduce un sentiment de confort, de bunăstare. Este important ca toate cele trei tipuri de iluminat să fie bine combinate, deoarece acest lucru va crea o atmosferă caldă și primitoare în baie.

2. Importanța locației chiuvetei

Chiuveta ar trebui să fie considerată ca spațiu transcendent în distribuția băii, prin urmare, se recomandă să fie centralizată și cu o suprafață liberă de cel puțin 70 cm. Această considerație se datorează contribuției estetice mari pe care o aduce, pe lângă utilitatea indispensabilă.

3. O înălțime funcțională a corpurilor

Pentru a determina dimensiunile dulapului de baie este, de asemenea, important să se ia în considerare înălțimea ideală la care ar trebui să fie instalat. În acest sens, definirea utilizatorilor săi este vitală, deoarece în locuință pot exista și copii, de aceea atunci când alegeți mobilier pentru baie trebuie să țineți cont și de înălțimea acestora, deoarece și în funcție de aceasta puteți opta pentru anumite dimensiuni ale corpurilor. Pe offero.ro veți regăsi nu doar mobilă nouă, ci și second-hand, dar în stare excelentă, ca atare luați în calcul și această variantă. 

4. Nu aglomerați inutil spațiul 

De regulă, baia este de obicei o cameră mică, de aceea, este esențial să nu reîncărcați spațiul. Dacă puteți opta pentru modele suspendate este chiar mai bine, deoarece acestea oferă luminozitate și sentimentul de spațiu mai mare. Alegerea unui paravan de sticlă în loc de o perdea de duș este un alt succes, deoarece acesta lasă impresia unei încăperi spațioase.  

5. Fiți atenți la culori

Combinația de culori fără sens poate face baia mai mică decât este de fapt. Optați pentru o culoare neutra ca baza și combinați-o cu nuanțe mai îndrăznețe, dar nu exagerați.  

6. Montați rafturi 

Profitați de toate colțurile și spațiile libere ale băii, montând rafturi suspendate sau dispuse pe sol, dacă dimensiunea încăperii vă permite. În plus, acestea pot fi făcute pe comandă, pentru a se adapta pe deplin nevoilor și gusturilor.  

7. Nu uitați de oglinzi

Pe lângă faptul că sunt extrem de funcționale, ele sunt foarte potrivite în decorarea băilor și ajută în amplifica vizual spațiul. Jucați-vă cu forme și dimensiuni, puteți instala oglinzi pe toată lungimea peretelui, iar ca modele, aveți varietate din care să alegeți (rotunde, pătrate, hexagonale, etc.).  

8. Îndrăzniți să adăugați obiecte decorative

Vorbim despre elemente cum ar fi vaze cu flori naturale sau artificiale, perne mici sau lumânări. Nu vă mulțumiți cu covorașul de baie tipic și mergeți mai departe, optați pentru integrarea obiectelor decorative, dispuse, de exemplu, pe chiuvetă sau cadă.

Pe lângă aceste sfaturi, puteți lua în considerare și tendințele actuale ce vizează amenajarea unei băi, însă întotdeauna este recomandat să alegeți un mobilier funcțional și estetic, totodată. 

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.