4 stiluri de amenajare a mesei, în culorile toamnei
0 comentarii

Ne place sau nu faptul că vine toamna, e discutabil, dar eu personal cunosc foarte puţine persoane care să rămână neimpresionate de coloritul toamnei. Ştiţi la ce mă refer? Închideţi puţin ochii şi amintiţi-vă ultima dată când aţi privit de la distanţă o pădure mixtă: toate nuanţele imaginabile între galben pai şi roşu intens, plus accentele de verde smarald ale câte unui pâlc de conifere. Sau spre seară, când veţi pleca de la serviciu, uitaţi-vă puţin în jur: sigur veţi remarca frunzele deja căzute ale teilor, de un galben strălucitor, sau cele maron-cupru ale castanilor.

Aduse în interior, aceste nuanţe au acelaşi dar: transformă un interior cu care ne-am obişnuit prea tare, sau o masă acoperită de clasică faţă de masă albă, într-un decor vivace, teatral chiar, dar cu siguranţă plin de culori puternice, care atrag privirea imediat.

Rustic Autumn – o toamnă rustică şi gusturi simple

Vezi Produsele recomandate

Decantoare, pahare sau suporturi de prăjituri din sticlă, ţesături fine din fibre naturale de in şi cânepă, tăvi, sfeşnice şi boluri din lemn natur, alături de platouri în nuanţe de verde temperat invită la o încântătoare sărbătoare a recoltei. Împrăştiaţi pe ici pe colo câte o grămăjoara de nuci, câte un dovlecel ornamental sau un bol cu mere coapte şi întregiţi atmosfera de bogăţie tomnatică.

Rustic AutumnRS_ChicVille_toamna-4591 RS_ChicVille_toamna-4606 RS_ChicVille_toamna-4610

Classic Autumn –   culori clasice de toamnă pentru mesele în familie

Nuanţele tari de roşu-ruginiu şi portocaliu, runner-ele şi feţele de masă cu motive vegetale de toamnă, se alătură ceramicii lucrate manual pentru a defini această atmosfera de Toamnă Clasică. Dovlecii, simbolul toamnei, sunt prezenţi şi în aces decor.

Chic Ville_Toamna_2 RS_ChicVille_toamna-4658 RS_ChicVille_toamna-4780

Purple Harvest – eleganţă şi relaxare

Formele sunt elegante, liniile pure şi simple, iar nuanţele de mov pal introduse în aranjament sunt o continuare plăcută, mai domoală şi elegantă a paletei de culori a toamnei, deja foarte impresionantă prin numărul şi vivacitatea contrastelor.

Cuprul lucios al sfeşnicelor, vasul în formă de dovleac, liniile simple ale veselei, îndeamnă ochiul să treacă încet de la o piesă la altă, anticipând bunătăţile şi veselia ce vor urma.

RS_ChicVille_toamna-4577 RS_ChicVille_toamna-4640

Olive Fall – amintește de vacanțele la Mediterana

Frumusețea Greciei și a Spaniei a fost motivul principal de inspirație pentru acest stil, a cărui vedetă este frunza de măslin. Pe fața de masă cu decor vegetal se vor așeza accesorii precum oliviere, boluri și spatule pentru servit, toate purtând simbolul central al decorului. Rafinamentul ambientului este sporit prin elemente confecționate din cositor, dar și de textilele fine. Pentru a contrasta bogăția vizuală, se recomandă folosirea unor farfurii albe din ceramică lucrată manual.

RS_ChicVille_toamna-4747 RS_ChicVille_toamna-4827

Sursa foto: Chic Ville, culorile toamnei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X