3 soluții de protecție pardoseală împotriva uzurii scaunului de birou

Scaunul de birou are un dezavantaj major: roțile sale erodează în timp suprafața pardoselii și chiar covoarele, mai ales acasă, unde nu alegem neapărat materiale de trafic greu.

Dacă folosesti un scaun birou, iar pardoseala ta este din parchet laminat, lemn natur sau este acoperită cu covor / mochetă delicate, ai început deja să observi probabil primele semne ale uzurii: îmbinările parchetului au devenit mai vizibile și mai albicioase iar covorul este cam ciufulit și cu fire inegale.

Asta se întâmplă pentru că roțile marii majorități a scaunelor de birou, indiferent de calitatea scaunului, sunt din polipropilenă dură.

Polipropilena dură rezistă ani buni la uzură – tocmai de aceea este folosită la construcția sistemului de rulare al scaunelor de birou – dar vestea proastă este că este dură și cu parchetul / covorul.

Dacă scaunul tău se află pe gresie (mai puțin probabil, dar nu imposibil, din moment ce lucrăm de acasă), acest material rezistă mult mai bine la frecare, dar dacă este vorba despre utilizare intensă a scaunului, se vor observa urme și pe aceasta după un număr de luni.

Bun, și dacă am început să observ că se deteriorează pardoseala din cauza scaunului de birou, ce pot face, vei întreba?

Trebuie să asiguri o protecție pardoseală împotriva acțiunii scaunului de birou.

Mai jos îți povestim despre cele 3 soluții: două de aplicat pe pardoseală, iar a treia de aplicat la scaun.

Soluția 1:

Mochetă / covoraș pentru trafic greu

protectie pardoseala roti scaun birou - mocheta trafic greu

Dacă vrei musai covor în biroul de acasă, mocheta de trafic greu ar putea fi o soluție. Fie că o instalezi pe toată suprafața camerei, fie că amplasezi doar o bucată în zona biroului, mocheta de trafic greu este concepută special pentru a rezista la uzură și a se curăța ușor.

Dacă nu vrei mochetă, există covorașe de trafic greu folosite de obicei în zonele de intrare în firme sau hoteluri, pe interior. Multe dintre ele au și proprietăți absorbante și sunt și rezistente la foc, pentru că se foloses de regulă în zona intrării, însă vin cu un preț pe măsură, fiind profesionale ( în jur de 300 – 400 lei / mp).

Firul cel mai folosit folosit pentru mochetele / covorașele de trafic greu este poliamida.

Dacă bugetul tău nu este pregătit pentru nici una dintre aceste soluții, atunci mergi și alege un covoraș mai greu, cu fir dur, din poliamidă – și fii pregătit să îl schimbi dacă se uzează excesiv la un moment dat. Esențial este să fie suficient de mare și de greu pentru a nu se deplasa odată cu scaunul, și să nu se desprindă fire din el, care apoi să se fixeze în rolele scaunului. Și o mochetă veche este acceptabilă, dar dacă este moale și cu colțurile răsucite, mai mult te va încurca.

Soluția 2:

Protecție pardoseală din PVC sau polipropilenă

protectie pardoseala roti scaun birou - covoras PVC

Este una dintre soluțiile populare de protecție față de roțile scaunului de birou, pentru că:

  • Este confecționată tot din polipropilenă sau PVC, ceea ce înseamnă că vă face față onorabil unor roți din același material
  • Poate fi opacă, transparentă sau semi-transparentă, ceea ce înseamnă că poți alege variante prin care se vede parchetul sau nu – depinde de gusturi
  • Poate avea mai multe dimensiuni: 70X100 cm, 100X140 cm, 80X120  cm, etc
  • Prețul unei bucăți este între 47 – 100 lei – depinde de arie și grosime
  • Poate fi folosită și sub alte tipuri de mobilier
  • Se poate amplasa pe pardoseli din parchet, dar și peste covoare / mochete, dacă acestea nu sunt foarte moi.

Soluția 3:

Roți din silicon pentru scaun de birou

protectie pardoseala roti scaun birou - roti silicon

Cea de a treia soluție, mai elegantă decât primele 2 și pe la mijloc, ca și cost de achiziție, este un set de roți de silicon pentru scaunul de birou.

Roțile de silicon pentru scaun vin la set de 5 – exact câte ai nevoie pentru un schimb  – sunt solide, silențioase, rapide și nu agresează pardoselile. Seamănă foarte bine cu roțile de la patinele cu rotile, ca să îți faci o idee.

Spre deosebie de roțile clasice ale scaunului de birou, au structură metalică, deci sunt mult mai rezistente și la o adică la poți folosi și la următorul scaun. Marea majoritate a scaunelor folosesc cam aceleași baze stelate și același tip de roți.

Prețul unui set este în jur de 120 – 150 lei. Caută în Google „roți silicon scaun birou” și vei primi destule rezultate, pentru a putea face o comparație. 

Nu îți face griji nici cu montajul, pentru că schimbul se face manual, prin extragerea roții de polipropilenă și împingerea în loc a celei de silicon. Dacă ai primit un scaun birou de la magazinul nostru și l-ai montat singur, ești familiarizat cu procedura.

Uită-te la imaginea de mai sus, ca să vezi la ce anume să te raportezi, pentru a cumpăra roțile care îți trebuie: înălțimea și diametrul cuiului metalic sunt cele mai importante. Scoate o roată originală de la scaunul și ia-i dimensiunile, ca să știi exact ce să cauți.

Unii spun că trebuie să fii atent, pentru că după schimbarea roților scaunul tău vă căpăta ceva mai multă viteză! 🙂 

Noi sperăm doar că sugestiile noastre de protecție pardoseală împotriva acțiunii scaunului de birou te vor ajuta și că o vei alege pe aceea care să se potrivească gusturilor și bugetului tău!

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.