12 casute pentru pasari create pentru sustinerea educatiei in arhitectura

Case Ciripite este o campanie inedita de strangere de fonduri dezvoltata de Asociatia De-a Arhitectura cu scopul de a sustine implementarea cursului de arhitectura in anul scolar 2014-2015

12 dintre cei mai importanti arhitecti si designeri din Romania s-au intrecut in a da forma celor mai frumoase casute pentru pasari in baza recomandarilor primite de la partenerul proiectului, Societatea Ornitologica Romana. Lucrarile au fost expuse pe parcursul a trei zile in cadrul Galeriei Galateca. Inainte de a fi incluse in expozitie, casutele au fost licitate, iar suma stransa (20.000 EUR) va fi folosita pentru finantarea predarii cursului de arhitectura in scolile din Romania. Ulterior, lucrarile arhitectilor vor fi expuse in Gradina Botanica din Bucuresti, unde vor incanta publicul larg.

De-a arhitectura este o asociatie creata de sase arhitecte din Romania care isi propune dezvoltarea si promovarea, dar si introducerea in curricula scolara a educatiei de arhitectura si mediu construit pentru copii, precum si incurajarea si indrumarea cadrelor didactice in a utiliza mediul construit si arhitectura ca resurse de invatare pentru alte materii.

La sfarsitul lunii august a acestui an a fost aprobata programa scolara pentru disciplina optionala „De-a arhitectura. Educatie pentru arhitectura si mediu construit” pentru clasele a III-a si a IV-a. Cursul de-a arhitectura a pornit de la 7 scoli si 220 de copii si a ajuns in 2014 la 2500 de copii, 100 de clase din scoli de stat, 120 de arhitecti voluntari.

Vezi Produsele recomandate

“ Cursul de arhitectura se va preda in clasele primare III-IV datorita expozitiei Case ciripite, un eveniment ce a adus laolalta inspiratia, creatia, arhitectura, natura si educatia. Este uimitor ce au reusit sa faca toti arhitectii si designerii romani implicati in acest proiect si suntem bucurosi ca aceste casute vor putea fi admirate de toti vizitatorii Gradinii Botanice”, a declarat Arh. Eliza Yokina. “Toti copiii care vor studia anul acesta arhitectura vor avea un minim bagaj de cultura generala in aceste domenii, care se va completa foarte bine cu celelalte cunostinte generale dobandite la scoala”, a adaugat Arh. Corina Croitoru.

Cele 12 casute pentru pasari participante la strangerea de fonduri :

casuta_pasari1 casuta_pasari2 casuta_pasari3 casuta_pasari4 casuta_pasari5 casuta_pasari6 casuta_pasari7 casuta_pasari8 casuta_pasari9 casuta_pasari10 casuta_pasari11 casuta_pasari12 casuta_pasari13

Arhitectii si designerii care au luat parte la acest proiect sunt: AGNES LUKACS (ADENTRO), BOGDAN BABICI (TECON), CORVIN CRISTIAN, CRISTI BORCAN (STUDIOBASAR), EMIL IVĂNESCU (OAR B.), ILEANA SAVESCU (WESTFORTH ARCHITECTURE), MIHAI POPESCU (TWINS STUDIO), MARIO KUIBUȘ (RE-ACT NOW), MARIUS MOGA (ATELIER MASS), OANA COARFA (REPUBLIC OF ARCHITECTS), SERBAN STURDZA (PRODID), ELIZA YOKINA (SYAA).

Casutele ciripite au fost achizitionate de: Antonescu PR & Consulting, CA Immo, Clinica Maria, Coldwell Banker, Delta Glass, Dedeman, M1. Crama Atelier, Richter, Siniat, The Park, Valrom, Velux.

Vezi aici cum poti construi chiar tu  casuța pentru pasarele.

[divider]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X