Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Blocurile de BCA de peste 25 cm, recomandate pentru realizarea peretilor structurali

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Toata gama de blocuri de zidarie YTONG cu grosimi de peste 25 de centimetri recomandata pentru realizarea peretilor structurali.

Noile normative de proiectare seismica din Romania se aliniaza la standardele europene si subliniaza calitatile betonului celular autoclavizat in privinta rezistentei la cutremur. Printre noutatile normativelor CR6, P100 si ale noului cod de practica pentru lucrarile de zidarie se numara extinderea avantajelor utilizarii betonului celular autoclavizat pentru realizarea peretilor exteriori si a celor interiori. Intreaga gama de blocuri de zidarie YTONG cu grosimi mai mari de 25 cm poate fi acum recomandata pentru realizarea unor pereti structurali atat interiori, cat si exteriori, in conformitate cu specificatiile despre regimul de inaltime a constructiei si incadrarea acestora in diversele zone de risc seismic.

Noile normative cu privire la standardele de proiectare si utilizare a materialelor de constructii cu rezistenta la seism recunosc calitatile materialelor de zidarie omogene moderne de tipul betonului celular autoclavizat. Elementele de zidarie YTONG se incadreaza prin stuctura sa omogena, lipsita de goluri verticale, in grupa 1 a elementelor compacte din punctul de vedere al cerintelor de robustete, cu utilizare in realizarea peretilor structurali in toate zonele, indiferent de seismicitate.

Astfel, blocurile de zidarie termoizolanta YTONG sunt recomandate atat pentru realizarea de imobile cu pereti structurali, cat si pentru construirea imobilelor cu pereti nestructurali in toate zonele tarii. In categoria peretilor structurali, in functie de tipul sistemului de zidarie YTONG, se pot realiza cladiri parter, P+1, P+2, P+3 sau chiar P+4.

Blocurile de zidarie YTONG au o greutate redusa comparativ cu alte solutii clasice de zidarie, astfel ca se vor putea construi case avand zidarie portanta cu mai multe nivele, chiar si pe loturile de teren considerate a avea conditii mai dificile de fundare, unde ar putea aparea tasari care sa afecteze structura imobilului.

Noile normative subliniaza faptul ca o structura portanta este cu atat mai sigura cu cat zidurile sale au o grosime mai mare. Astfel, gama de produse YTONG include si blocuri de zidarie de 40 si chiar 50 de cm grosime, cea mai mare grosime existenta in piata la aceasta ora pentru un bloc de zidarie. Avand in vedere densitatea optima a blocurilor de zidarie cu aceste dimensiuni si manerele de prindere, acestea sunt mai usor de pus in opera.BCA_blocuriMontajul blocurilor de zidarie cu mortar in pat subtire a fost introdus in noul normativ P100 ca o metoda de crestere a securitatii unei cladiri. Metoda de lucru cu mortar in pat subtire a fost promovata prima data in Romania de YTONG. Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca blocurile de zidarie YTONG sunt perfect plane si omogene, fara goluri verticale, si fara abateri, comparativ cu alte sisteme de zidarie. Astfel, mortarul in pat subtire corecteaza puntile termice si ofera zidariei rezistenta mai mare in comparatie cu un mortar grosier.

Zidurile rezultate in urma acestei metode de lucru se comporta ca un monolit. Ca un beneficiu suplimentar, scade si costul materialelor de constructii, pentru ca se utilizeaza cu pana de 8 ori mai putin mortar, si implicit scade costul total al manoperei.

Pentru mai multe informatii despre sistemele de zidarie termoizolanta Ytong accesati www.ytong.ro

Dacă ai găsit o informație utilă, dă SHARE, te rog. Mulțumim!

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.