Blat din PAL melaminat, cea mai versatilă soluţie pentru suprafeţele de lucru din bucătărie

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Există multe situaţii în care poţi folosi un blat din PAL melaminat: bucătăria – cea mai comună dintre utilizări, biroul – puţin mai neobişnuit, dar perfect fezabil şi cu rezultate deosebite, recepţii, laboratoare şi alte săli de lucru – datorită rezistenţei la uzură şi posibilităţilor nelimitate de design.

Este cea mai ieftină soluţie pentru un blat de lucru, dar asta nu înseamnă că este şi de slabă calitate: PAL-ul melaminat aduce cu sine o serie de calităţi incontestabile, care îl tranformă în vedeta amenajărilor în care sunt necesare suprafeţe de lucru.

În imaginile de mai jos veţi vedea o colecţie de blaturi de lucru Egger, care demonstrează perfect cât de frumoasă poate fi o suprafaţă de lucru din PAL melaminat.

blat-din-pal-laminat8
Blat laminat – finisaj glossy

Din ce este făcut un blat din PAL melaminat

Blaturile de lucru sunt fabricate din plăci de PAL brut peste care se aplică melamina.  Melamina este materialul rezistent, decorativ, pe bază de rășină sintetică, folosit pentru furniruirea mobilei din PAL. Datorită rezistenţei şi frumuseţii melaminaei, plăcile din PAL melaminat sunt perfecte pentru utilizarea ca suprafaţă de lucru, în bucătării, dar la fel de bine se pot folosi şi ca birouri sau în zone de recepţie.

PAL-ul melaminat – structura

Cât costă

Blaturile laminate se vând de obicei sub formă de piese late de 60 cm, lungi de 4.1 metri şi groase de 30-40 mm. Funcţie de grosime şi model, preţurile variază între 80 şi 200 lei pe metru liniar.

blat-din-pal-laminat2
Blat din PAL melaminat – finisaj care imita lemnul

Disponibilitate

Blatul din PAL melaminat se află în oferta oricărui producător de mobilă la comandă, sau îl poţi comanda de oriunde, începând cu marii retaileri DIY şi terminând cu o parte dintre magazinele de materiale pentru construcţii şi amenajări cum este acesta de aici.

blat-din-pal-laminat6
Blat laminat cu canturi drepte, folosit pe insula de bucatarie

Durabilitate

În ciuda preţului mic, blaturile laminate sunt foarte rezistente în timp, suportând foarte bine căldura, umiditatea, zgârieturile şi comportându-se bine şi în prezenţa substanţelor care pătează, cum sunt cafeaua şi vinul roşu.

blat-din-pal-laminat5
PAL melaminat aplicat pe 2 laturi ale mobilierului

Uşor de instalat

Spre deosebire de blaturile din piatră naturală, cele turnate sau cele placate cu materiale speciale, blaturile laminate sunt foarte uşor de tăiat şi instalat, nu necesită cunoştinţe speciale, ci doar atenţie şi ceva pricepere. Se taie cu un fierăstrău pendular simplu şi se ataşează dulapurilor cu ajutorul unor colţare metalice simple şi a cuielor filetate.

blat-din-pal-laminat3

Varietate mare de modele

Blaturile laminate oferă o gamă extrem de variata de modele, de la cele care imită lemnul, până la cele în culori uni şi cele care imită piatra naturală. Nici texturile oferite nu sunt la fel, existând blaturi atât în varianta lucioasă, cât şi cu textura de lemn sau piatră.

Blat laminat imitand piatra naturala.
Blat din PAL melaminat texturat, imitand piatra naturala.

Este aproape imposibil să deosebeşti PAL-ul melaminat de lemn sau piatră

Vizual, PLA-ul melaminat reproduce atât de bine modelul încât este imposibil să îl deosebeşti de materialul natural pe care îl imită. Ceea ce le deosebeşte este textura şi duritatea – materialele naturale sunt mult mai uşor de zgâriat şi necesită o grijă specială în exploatare.

Ecologic

Plăcile de PAL sau MDF, care reprezintă baza blaturilor, sunt făcute din resturi: rumeguş de lemn, lipit cu diverşi adezivi pentru a forma plăci aglomerate.

blat-din-pal-laminat1

Look de designer cu buget redus

Împreună cu chiuveta potrivită, blatul tău laminat poate forma o imagine de milioane, dar mult mai ieftină şi uşor de întreţinut. Foloseşte banii economisiţi de la un blat scump pentru a-i investi într-o chiuvetă şi o baterie cu un design mai aparte şi zona de lucru va deveni vedeta bucătăriei. Pentru continuitate, design deosebit şi întreţinere uşoară, poţi adaugă şi o combinaţie de plită şi cuptor încorporabile în loc de clasicul aragaz.

blat-din-pal-laminat4

Precauţii în folosirea blatului din PAL melaminat

Blatul laminat se poate folosi ani la rând în condiţii foarte bune dacă este tratat cu puţină atenţie: nu pune pe el vase direct de pe foc şi nu tăia alimentele direct pe acesta – foloseşte un tocător din lemn.

Partea sensibilă a blatului laminat este cantul: nesigilat corect, acesta poate fi afectat de acţiunea continuă a apei, ceea ce îl face să se umfle şi să deterioreze blatul în zona respectivă.

Sursă imagini: Egger Romania.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!