Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Barja meduza – o structura autonoma pentru culturi in sistem hidroponic

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Se astimeaza ca in cateva decade, mai précis pana prin 2050, populatia planetei va ajunge la 10 miliarde, iar resursele necesare producerii hranei, in special apa dulce si pamantul isi vor atinge limitele mult mai devreme de atat.

Raspunsul biroului de design Studio Mobile la aceasta problema este Barja Meduza, un sistem integrat si autonom care produce plante in sistem hidroponic (fara pamant).

barja_meduza1

barja_meduza2

barja_meduza3

Barja Meduza este o sera plutitoare, construita din materiale ieftine, dotata cu instalatii pentru purificarea si desalinizarea apei cu ajutorul energiei solare. Baza sa de lemn are 70 mp si pluteste pe apa cu ajutorul butoaielor goale pe care este fixata.

barja_meduza8

barja_meduza9

In interior, plantele sunt cultivate cu ajutorul unui sistem hidroponic care consuma cu 70% mai putina apa decat sistemul tranditional. Apa necesaraeste obtinuta cu ajutorul a 7 unitati solare de desalinizare, capabile sa produca aproximativ 150 litri apa potabila pe zi.

barja_meduza4

barja_meduza7

barja_meduza6

barja_meduza5

Designul modular al serei plutitoare indica faptul ca, desi o unitate este complet autonoma si sustenabila, o combinatie de astfel de barje ar construi organisme mult mai solide si eficiente, capabile sa alimenteze zilnic cu legume proaspete localitatile de pe malurile apelor.

barja_meduza9[divider]

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.