Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Baia amenajata cu travertin

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Travertinul este printre cele mai populare materiale naturale pentru amenajarile interioare in Romania. Istoric, travertinul este una dintre cele mai folosite pietre naturale pentru constructii: are frumusetea si nobletea marmurei, desi este din familia calcarului, format prin sedimentare,  (mai ales in zona izvoarelor termale), si deci mult mai usor de prelucrat, fiind mai moale.

In Imperiul Roman a fost folosit pentru constructia de temple, monumente, dar mai ales pentru apeducte si faimoasele bai publice. Colosseumul de la Roma este construit in mare parte din travertin, iar basilica Sacre Coeur din Paris si centrul Getty din Los Angeles sunt construite integral din acest material.

Este un material durabil, puternic si versatil, oferind multiple optiuni pentru aplicatii diverse in interior si la exterior. Ca si aplicatii, putem vorbi despre blaturi pentru bucatarie, pardosela, incadrari pentru cada sau dus, placari pereti.

Are ceva din frumusetea marmurei, iar designul sau minunat invita la asocieri creative cu alte tipuri de piatra naturala si chiar cu alte materiale, precum sticla si lemnul. Baia amenajata cu travertin este pentru multi iubitori de piatra naturala una dinttre cele mai frumoase solutii, dat fiind aspectul sau cald, cu nuante blande.

Travertinul se trateaza, daca il folosesti in baie

Insa in cazul bailor, spuma intarita si calcarul din apa pot deveni probleme. O trasatura caracteristica a travertinului sunt golurile de aer din corpul sau, ce apar la taiere sau finisare. Tot acestea sunt si locurile in care se pot aduna diverse reziduuri.

Pentru a preintampina ceste situatii si probleme, travertinul trebuie tratat si impermeabilizat de catre proprietar sau de specialist cu produse speciale pentru piatra naturala.

Pentru curatarea curenta a dusului si baii in general, puteti folosi detergenti usori, cu pH neutru. Evitati produsele ce contin petrol, pentru ca acesta are tendinta de a se acumula la imbinari si rosturi si in timp si da un aspect murdar, dar si produsele acide, precum otetul, produsele pe baza de uleiuri citrice, precum si produsele abrazive, travertinul nefiind o piatra foarte dura.

Exemple de bai amenajate cu travertin

Travertin Classic Cross Cut mat

travertin_classic_cross_cut_mat1

travertin_classic_cross_cut_mat2

Travertin Classic Cross Cut polisat

Travertin_classic_cross_cut_polisat1

Travertin_classic_cross_cut_polisat2

Travertin Classic Cross Cut Brushed

travertin_classic_cut_brushed

Travertin Noce Vein mat

travertin_noce_vein_cut_mat

Travertin Noce Vein polisat

travertin_noce_vein_cut_polisat

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.