Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Avantajele de a-ţi construi o casă din BCA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Alături de cărămidă şi de lemn, BCA-ul este unul dintre cele mai des întâlnite opţiuni pentru ridicarea unei construcţii noi. Chiar dacă mai există mituri legate de comportamentul BCA-ului într-o construcţie, de cele mai multe ori alegerea incorectă a tipului de BCA şi punerea în operă necorespunzătoare sunt sursa acestora.

BCA-ul este una dintre cele mai bune opţiuni pentru construcţii şi renovări din zilele noastre pentru că reuneşte beneficiile mai multor materiale de construcţii: este uşor de prelucrat asemeni lemnului şi rezistent la foc precum cărămida.Foarte bun termoizolant

Unul dintre cele mai importante argumente pentru o casă din BCA este termoizolaţia: zidurile construite cu BCA asigură singure termoizolaţia necesară, nemaifiind nevoie de materiale suplimentare. Pentru că  BCA-ul are un coeficient de conductivitate termică mic, pierderea de căldură din interiorul clădirilor executate din BCA este redusă.

BCA Celco are o structură poroasă uniformă care îi permite să reducă considerabil variaţiile de temperatură dintre mediul exterior şi cel interior, menţinând în încăpere o temperatură constantă în orice anotimp. Pentru evaluarea termoizolaţiei unui material de construcţie se iau în considerare următorii factori:

  • Să aibă o densitate cât mai mică – CELCO deţine o formulă de BCA prin care se obţine cea mai mică densitate dintre toate materialele de zidărie din România pentru o rezistenţă echivalentă şi implicit o conductivitate termică redusă (cu cât valoarea acestui coeficient este mai mică, cu atât proprietăţile izolatoare sunt mai bune);
  • Umiditatea să fie cât mai redusă – umiditatea zidului construit cu BCA CELCO este de max. 6%;
  • Înglobarea aerului în zidărie, fiind considerat cel mai bun izolator termic – structura blocurilor de BCA CELCO înglobează milioane de pori de aer ce limitează transferul termic între exterior şi interior. Diferenţele de temperatură între zi şi noapte şi între vară şi iarnă sunt minimizate.
  • Vezi aici date despre conductivitatea termică a produselor de zidărie Celco.
Constanta Nord Residence
Constanta, Nord Residence

BCA-ul  te ajută să economiseşti

O casă din BCA se construieşte rapid si eficient. BCA-ul este un material productiv, este uşor de manipulat, uşor de pus în operă – poate fi şlefuit şi tăiat la milimetru cu ajutorul fierăstrăului circular, fără să se spargă, deci fără să ai de-a face cu pierderi de material.

Ecologic, non-toxic, nepoluant

Dacă vrei să trăieşti într-o casă care emite cât mai puţine substanţe nocive, dar te interesează şi afectarea în proporţie cât mai mică a mediului, optează pentru o casă din BCA. BCA-ul Celco este un material ecologic, nu este toxic, nu poluează mediul înconjurător şi este realizat din materii prime naturale (nisip, apă, ciment, var).  Celco deţine controlul absolut asupra materiilor prime ce intră în producţia de BCA, garantând astfel calitatea produsului finit.

bloc_locuinte
Bloc locuinte din BCA Celco

Gamă largă de finisaje şi durabilitate

BCA-ul Celco permite o gamă largă de finisaje, atât la interior, cât şi la exterior. Se poate aplica orice fel de vopsea, tapet, gips carton sau chiar lambriuri de lemn.

BCA-ul suportă orice fel de acoperiş, inclusiv din ţiglă, care este considerat un material greu care nu este indicat în cazul caselor din lemn, de exemplu.

BCA-Celco-bloc-locuinte
Bloc locuinte din BCA Celco

Material ignifug şi rezistent cicluri repetate de îngheţ-dezgheţ

BCA-ul este un material 100% ignifug. Limitele de rezistenţă la foc a elementelor din BCA sunt în conformitate cu prevederile STAS 7771/1981.

Produsele din BCA au absorbţie redusă de apă şi prezintă o rezistenţă ridicată la cicluri succesive îngheţ-dezgheţ.

Iată doar cateva dintre avantajele de a-ţi construi o casă din BCA. Îţi urăm spor la construit şi nu uită să te informezi!

Vrei să ştii cât BCA îţi trebuie pentru casa ta? Foloseşte calculatorul de aici.  

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Un comentariu la „Avantajele de a-ţi construi o casă din BCA”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.