Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Aspiratorul Dyson Cinetic, fără sac şi fără filtre de curăţat, proiectat să dureze o viaţă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Aspiratorul Dyson Cinetic a devenit în cei 20 de ani de existenţă un etalon pentru curăţenia perfectă.

În 1993, după 15 ani de teste şi peste 5.000 de prototipuri, inginerul James Dyson lansa pe piaţa britanică primul aspirator fără sac care foloseşte principiul separării cu ajutorul ciclonilor. De atunci compania Dyson a continuat se investească în cercetare pentru a îmbunătăţi performanţele produselor sale şi le-a adăugat noi caracteristici inovatoare la fiecare câţiva ani.

Principiul de funcţionare: separaţia cu ajutorul ciclonilor

Pentru a înţelege de ce aceste aspiratoare sunt atât de eficiente şi durabile, am încercat mai întâi să înţelegem principiul pe baza căruia funcţionează.  Separarea cu ajutorul ciclonilor poate elimina particule mai mari sau mai mici dintr-un flux de aer, gaz sau lichid, fără a folosi vreun filtru, ci doar forţa centrifugă şi gravitaţia.

Forţa centrifugă este tendinţa unui obiect care urmează un traseu curb de a se îndepărta de centru, similar unei mingi legate cu o sfoară: cât timp ţineţi sfoara în mâna, mingea se va învârti în cerc, dar când daţi drumul sforii, mingea va zbura pe o traiectorie dreapta, tangentă cu cercul descris de mişcarea anterioară.

Într-un separator ciclonic, aerul împreună cu particulele de mizerie, este împins cu forţă într-un cilindru cu un capăt conic şi astfel se formează un mic ciclon. Particulele de mizerie sunt împinse odată cu aerul spre pereţii cilindrului de către forţa centrifugă,  dar pentru că sunt mai grele decât aerul, vor coborî treptat spre bază, de-a lungul pereţilor (gravitaţia), în timp ce aerul îşi continuă traseul ascendent şi părăseşte cilindrul. De aici, particulele pot fi colectate uşor într-un compartiment special şi îndepărtate apoi complet.

Un principiu simplu, aplicaţii multiple

Separaţia cu ajutorul ciclonilor este folosită şi la alte aplicaţii casnice şi industriale pentru a colecta particule dăunătoare sănătăţii sau mediului, dar a fost încorporată pentru prima dată într-un aspirator de către James Dyson, inginerul care şi-a propus să rezolve problema scăderii eficienţei apiratoarelor, datorată în principal înfundării sau deteriorării filtrelor şi/sau sacilor.

Cercetarea continuă a dus la lansarea ciclonilor Dyson Cinetic™, încorporată în aspiratoarele Dyson de astăzi. Ciclonii Dyson Cinetic™ au vârfuri oscilante care nu se înfundă niciodată şi captează inclusiv alergeni precum polen, spori şi mucegai, care rămân în aspirator şi nu se întorc în casă odată cu aerul expulzat.

aspirator_dyson3

Aspiratorul Dyson Cinetic: cel mai înalt grad de eficiență

Nivelul înalt de eficienţă al aspiratoarelor Dyson nu se datorează exclusiv tehnologiei ciclonilor, ci şi celorlalte carateristici:

  • etanşarea perfectă a  aparatului, care garantează că ceea ce ajunge în aspirator, rămâne în aspirator, chiar dacă este vorba despre particule foarte fine.
  • este extrem de uşor de manevrat datorită formei compacte şi greutăţii reduse.
  • periile sunt proiectate special pentru o curăţare eficientă indiferent de tipul suprafaţei şi al mizeriei
  • există accesorii concepute pentru orice tip de suprafaţă.

În cei 30 de ani de cercetare şi inovare s-a ajuns la o înalta integritate structurală a aparatelor: pe cât sunt de rezistente, pe atât sunt de uşoare.

aspirator_dyson4
Evolutia tehnologiei ciclonilor la Dyson

Cilindru, fără fir şi portabil  Alege!

Astăzi există pe piaţă aspiratoare Dyson cu cilindru, fără fir şi portabile. Nu sunt cele mai ieftine, dar dacă luăm în calcul sacii şi filtrele necesare în 10 ani de utilizare a unui alt aspirator obişnuit (estimate undeva la 3.000 lei), plus costurile de înlocuire sau reparare a aparatului, în cazul în care nu rezistă atât de mult…valoarea nu mai pare atât de mare.

Aspiratoarele Dyson sunt proiectate să ţină o viaţă, sunt testate în condiţii grele şi îmbunătăţite continuu.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.