3 aspecte importante de care să ții cont în amenajări interioare!

3 aspecte importante de care să ții cont în amenajări interioare!

O casă poate fi înfrumusețată și adaptată tendințelor moderne în foarte multe moduri. Astfel, pe lângă arhitectura exterioara a acesteia, putem vorbi și despre arhitectura interioară, cu tot ceea ce presupune aceasta. Aceasta este de fapt o sumă a elementelor care concură în a oferi un aspect unitar casei. Acest lucru ține foarte mult de gama de amenajări interioare de case pe care o alegem, iar în acest sens trebuie să avem în vedere următoarele aspecte.

Stilul casei

Este foarte important să identificăm stilul casei, pentru a ști exact ce tipuri de amenajări s-ar potrivi cel mai bine. Când vine vorba despre designul interior de case, vom descoperi ca există multe idei, însă că nu toate se vor potrivi stilului nostru. De aceea va trebui să identificăm mai înainte de orice care sunt nevoile spațiului nostru interior, din punct de vedere al aspectului. Vorbim despre o casă realizată în stil clasic, sau este una modernă, cu tot ceea ce oferă acest stil? Vom constata astfel că în cazul unei case moderne, se vor potrivi mult mai bine elementele inovative (uși glisante, mobilă modernă, scafe moderne, etc.), iar în cazul stilului clasic o bibliotecă sau o culoare discretă a camerelor reprezintă soluții benefice.

Interior in stil clasic.

Spațiul disponibil

Orice lucrare de amenajări de case sau de îmbunătățire a spațiului la nivel de amenajări interioare trebuie să aibă în vedere acest aspect. Este important să știm cât spațiu avem la dispoziție, astfel încât planurile noastre să se poată transforma în reușită. Acest aspect este important deoarece anumite lucrări, cum ar fi spre exemplu montarea de tapet, lambriu sau plăci ceramice, pot fi influențate de acesta. Anumite modele au nevoie să se întindă pe spații ample pentru a oferi o vedere plăcută. Aceleași modele, din punct de vedere optic, ar putea arăta diferit într-un spațiu mai mic. Spațiul este important, însă acest lucru nu înseamnă ca o casă cu o dimensiune mai mică va fi imposibil de amenajat. Din contră, există astăzi o gamă amplă de produse și soluții care pot transforma orice cameră, indiferent de ordinul de mărime, într-o încăpere ce pare de dimensiuni mai mari.

Expunerea interiorului la lumina naturala ofera senzatia de largime. Casa de 137 mp.Compartimentarea

Acest aspect face referire la modul în care o casă este împărțită constructiv, din punct de vedere al spațiului locuit. Delimitarea în funcție de camere, holuri, băi sau bucătării, dar și felul în care sunt realizate închiderile, sunt aspecte foarte importante în vederea amenajării locuinței. Este important să știm tipul pereților și a elementelor de compartimentare, pentru a avea o estimare a capacității portante a acestora. În funcție de dorințele noastre, vom vedea că aceste lucruri chiar ne dau informații importante, care ne ajută să înțelegem care este limita pe care nu trebuie să o depășim atunci când avem în plan astfel de lucrări.

Casa din 2 module de cladire, cu gradina interioara.

Deși atunci când demarezi un astfel de proiect deja ai stabilite anumite sume alocate acestuia, este indicat să ai în vedere în permanență și eventualele cheltuieli suplimentare. Amenajările interioare nu au un preț fix ci unul estimat și tocmai de aceea pot apărea și fluctuații ale prețului final. În general este indicat să fii pregătit și acolo unde crezi că ceva depășește puterea ta de înțelegere, să ceri ajutorul celor care au cunoștințele în domeniu.
Este ideal să discutăm cu specialiștii în domeniu cu privire la aceste aspecte, deoarece ei sunt cei care ne pot ghida, astfel încât rezultatele să fie pe măsura așteptărilor. Trebuie să avem în vedere faptul că experiența acestora ne poate fi de folos, deoarece specialiștii vor ști cel mai bine să îmbine ideea de arhitectură cu structura existentă, astfel încât casa noastră să fie exact așa cum ne-am dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.