Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Vată Minerală din România salută lansarea programului Casa Verde Plus

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

APIVMR salută inițiativa Casa Verde Plus, considerand ca promovarea unui program care să sprijine protecția mediului prin îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor este așteptată cu mult interes de societatea românească, la fel ca și inițiativa de a supune dezbaterilor publice acest proiect.

Vata minerală  favorizează dezvoltarea durabilă

Din perspectiva APIVMR, minerală de sticlă și vata minerală bazaltică sunt materiale izolatoare ce favorizează dezvoltarea durabilă, fiind produse din materii prime ce se găsesc din abundență în natură: vata minerală bazaltică din bazalt, dolomită, material reciclat sub formă de brichete,  iar vata minerală de sticlă din nisip, sodă carbonatata, sticlă reciclată.

Vata minerală este reciclabilă, poate avea conținut reciclat și nu dăunează sănătății (de exemplu, certificarea voluntară EUCEB).

Siguranță la incendii

Spre deosebire de alte produse izolatoare, cele din vată minerală oferă și siguranță la incendii, fiind clasificate ca produse incombustibile (Euroclasa A1, sau A2, s1-d0). Un alt mare avantaj îl reprezintă faptul că ele nu emit fum toxic, cunoscut fiind faptul că inhalarea de fum reprezintă cea mai frecventă cauză de deces sau vătămare gravă în incendii.

Conținut redus de COV

Vata minerală de sticlă și bazaltică sunt materiale cu un conținut de Compuși Organici Volatili  extrem de scăzut, mult sub limitele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății și mult sub emisiile generate de alte produse (de exemplu, lemn/ mobilier din lemn, covoare etc.).

vata-minerala

APIVMR a analizat cu atenție propunerile Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din ”Ghidul de finanțare a programului privind efectuarea de lucrări destinate eficienței energetice” și a formulat, într-o adresă către minister, o serie de propuneri menite să îmbunătățească calitatea actului legislativ.

Astfel, este binevenit un program care să susțină eficientizarea energetică a clădirilor prin îmbunătățirea capacității de izolare a acestora oferind beneficii sociale pe termen scurt, mediu și lung și contribuind la o protecție responsabilă a mediului încojurator.

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Vată Minerală din România (APIVMR) APIVMR s-a constituit în mod oficial în decembrie 2011, la inițiativă a cinci companii active în acest segment al pieței materialelor de construcții.

 

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi

  • ultimele articole publicate
  • ebook-ul cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email:

  • 5% reducere la prima comandă din magazin.