Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Arta de a trăi: o casă de vacanță din lemn, liniștită ca și lacul lângă care se află

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Aceasta casă de vacanță din lemn surprinde esența acestui tip de construcție: o casă caldă, intimă, din materiale simple, care oferă tot ce este mai bun în zonă: liniște și imaginea unui peisaj de vis privită dintr-un interior confortabil.

Casa este din lemn, atât structura cat și finisajele, iar acoperișul în 2 ape coboară până la sol, oferind o imagine compactă și fluidă. Structura pare că abia atinge pământul datorită fundației invizibile și vegetației care o înconjoară din toată părțile. Finisajele exterioare sunt din lemn de cedru.

Deși compactă, casa este surprinzător de luminoasă, datorită peretelui de sticlă dinspre sud și ferestrelor înalte de pe ambele părți. Fațada sudică include și o mică terasă, protejată de acoperișul care coboară până la pământ. Totuși, în ciuda fațadei din sticlă, casa beneficiază de intimitate datorită copacilor maturi din jur, crescuți inclusiv pe malul lacului, plin de amatori de sporturi nautice în sezonul cald.  Orientarea casei spre sud oferă toată lumina și căldura posibile în timpul iernii, în timp ce copacii din jur o protejează de căldura excesivă în timpul verii.

O casă cu o structură externă similară aici.


Organizarea internă

Interiorul este organizat astfel încât să beneficieze la maxim de peisaje și lumină. În jumătatea dinspre sud, cea cu peretele de sticlă, se află zona de zi: o cameră simplă, frumoasă, aranjată perpendicular pe peretele de sticlă, astfel încât nimic nu împiedică lumina să pătrundă peste tot.

Livingul, cu bucataria si trecerea spre zona de noapte in partea din spate.
LIving: zona de luat masa.
Depozitari, trecerea spre zona de noapte.
Casa scarii.

Cabană de lemn de 82 mp cu 2 dormitoare

În jumătatea dinspre nord se află zona de noapte, care poate găzdui la nevoie până la 12 persoane în cele 2 dormitoare de la parter și camerele mari de la etaj: un dormitor comun și o cameră cu utilizări multiple. Tot la parter se mai află o baie completă și una mică.

Suprafața casei este generoasă, de 140 mp, iar construcția a fost finalizată în 2017 în Saint-Elie de Caxton, Quebec, Canada. Arhitectură: YH2 .

Dormitor dublu parter.
Dormitor comun etaj.
Planurile celor 2 nivele.

Fotografii: Francis Pelletier, via v2vcom  

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Un comentariu la „Arta de a trăi: o casă de vacanță din lemn, liniștită ca și lacul lângă care se află”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.