Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Arhitectul unui nou model de clinica, prezent la RIFF 2014

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Noua clinica Sulaibikhat este proiectul castigator al premiului World Architecture Festival 2013 la categoria “Future Projects – Health”, ce va fi prezentat la RIFF 2014 de catre arh. Joaquín Pérez-Goicoechea. Proiectul a devenit un pionier in sectorul sanatatii, unde aspecte precum viata privata si securitatea sunt abordate prin intermediul unui nou model arhitectural, in care curtile interioare sunt anexate la fatada, elementul de baza din spatele aceastei tipologii unice.

Privita din departare, cladirea apare precum un element monolitic, solidificand imprejurimile si creand o cetate cu pereti inalti de protectie impotriva vandalismului si maximizand in acelasi timp intimitatea. Curtile interioare sunt sculptate in cladire, pentru a permite patrunderea luminii naturale in toate clinicile. Conceptul de fatada generatoare de lumina si ventilatie este inversat; curtile sunt aduse spre interior fata de perimetru creand intimitate sporita de celule metalice cu model geometric.

Datorita densitatii si varietatii programului prezentat in aceasta clinica, spatiile sunt sectionate in mai multe departamente autonome, care pot functiona independent una de alta. Clinica este dotata cu departamente de raze S, fizioterapie, nutritie, stomatologie, medicina preventiva, ORL, farmacie, medicina generala, maternitate si laboratoare. Fiecare dintre aceste departamente sunt prevazute cu camere independente de asteptare situate strategic pentru a beneficia de lumina naturala si ventilatia permisa de curtile integrate in fatade.

Arhitectul Joaquín Pérez-Goicoechea conduce unul dintre cele mai influente birouri de arhitectura din Orientul Mijlociu, si va participa la RIFF 2014. „Astept cu nerabdare participarea la conferinta RIFF si schimbul de experienta cu alti colegi din diferite tari ale lumii. Aceasta va fi prima mea vizita in Romania, o oportunitate interesanta de a privi atent Romania si Bucurestiul dintr-o perspectiva arhitecturala. Ne vedem in curand!”

NEW_SULAIBIKHAT_CENTER_1

NEW_SULAIBIKHAT_CENTER_2

NEW_SULAIBIKHAT_CENTER_3

NEW_SULAIBIKHAT_CENTER_4

RIFF 2014 face parte din seria expoconferințelor internaționale de arhitectură organizate de ABplus Events în acest an, la București, Varșovia și Budapesta, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, Asociația Arhitecților Polonezi și Camera Arhitecților din Ungaria.

Website: www.ieriff.ro

Facebook:

 

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.