Anuala de Arhitectură București 2018 și-a desemnat câștigătorii

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Ordinul Arhitecților Filiala Teritorială București a anunțat câștigătorii Anualei de Arhitectură București 2018, competiție aflată la cea de-a XVI-a ediție. Gala de premiere a Anualei de Arhitectură a avut loc pe teresa Teatrului Național “I.L.Caragiale”, spațiu revitalizat de curând.

Expoziția cu cele peste 230 de proiecte va fi mutată la MERCATO COMUNALE, o grădină urbană creată în centrul orașului, în contextul în care tema de anul acesta a fost spațiul public. Peste 600 de arhitecți și profesioniști ai industriei au participat la decernarea premiilor din cadrul Anualei de Arhitectură.

Tematica ediției 2018

Intitulată „de utilitate publică”, tematica acestei ediții se concentrează pe dezbaterea diverselor situații întâlnite în practica profesională a arhitectului bucureștean, pe relațiile cu autoritățile locale, cu mediul de construcții și are ca punct central imaginea orașului București, ca loc al negocierii. Anuala marchează startul unei noi strategii de acțiune a OAR București, care își propune un nivel mai mare de implicare și proiecte concrete pentru București.

Ediția 2018 prezintă 233 de proiecte înscrise în competiție, cel mai mare număr de proiecte depuse fiind la categoria arhitectura de interior.

Secțiunea „Arhitectură de interior”

Cele peste 70 de proiecte de “Arhitectură de interior” înscrise anul acesta în competiție certifică apetitul în creștere pentru designul interior al bucureștenilor, dar și un adevărat proces de educare a publicului prin intermediul proiectelor publice, de tipul horeca. Premiul acestei categorii a fost oferit biroului de arhitectură LAMA ARHITECTURA, pentru amenajarea restaurantului Edo Garden. Interacțiunea bucureștenilor cu astfel de spații le oferă o nouă perspectivă asupra modului în care ar trebui să arate spațiile publice și îi expune unor abordări creative și inspirate.

Secțiunea „Arhitectura locuinței”

Pentru secțiunea Arhitectura locuinței” au fost depuse 20 de proiecte, dintre care două au câștigat cu număr egal de voturi „Premiul secțiunii”. Arh. Raluca VIȘINESCU și arh. Irina WRENN au luat premiul pentru „Casa de vacanță” situată în satul Măgura din Parcul Natural Piatra Craiului și ADNBA pentru „Occidentului 40”, o comunitate de 20 apartamente dublu orientate şi organizate pe jumătăţi de nivel.

Secțiunea „Arhitectură, conversie și restaurare”

Anul acesta au fost depuse 12 proiecte la secțiunea „Arhitectură, conversie și restaurare”, premiul fiind acordat echipei Răzvan Bârsan+Partners pentru clădirea situată pe Bd.Lascăr Catargiu, nr.46. “Restaurările sunt proiecte extrem de greu de realizat, se întind pe o perioadă destul de mare de timp și presupun investiții serioase și mână de lucru specializată. Ne bucurăm să vedem un număr atât de mare de proiecte înscrise la această categorie și sperăm să vedem cât mai curând și astfel de exemple în spațiul public, realizate de autoritățile locale în imobilele care le aparțin”, a subliniat arh. Emil Ivănescu.

Secțiunea „Diplome de arhitectură”

Anuala a premiat (Re)generare urbană – Filaret2 cu Premiul secțiunii „Diplome de arhitectură”, (RE)ST cu Premiul secțiunii „Design de obiect” (ex aequo) dar și lucrările de modernizare ale Teatrului Național “I.L. Caragiale”, proiect realizat de echipa condusă de prof.dr.arh. Romeo Belea.

Juriul Anualei de Arhitectură 2018

Juriul Anualei de Arhitectură 2018, pentru secțiunile de arhitectură construită, a fost format din: Juan Trias de Bes (Spania), Yoshihide Kobanawa (Japonia), Jean-Paul Viguier (Franța), Marc Jay (Danemarca) și Marian Moiceanu (România).

Premiile și nominalizările tuturor categoriilor pot fi găsite la linkul de mai jos:

https://www.anuala.ro/2018/premii/

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!