Amenajarea zonei de studiu de acasă: integrarea unui birou copii ideal

Copilul este aproape de a începe școala și ceea ce ai amânat toată vara devine inevitabil și presant: alegerea acelui birou copii ideal, care să satisfacă toate pretențiile lui coloristice, dar și interesul tău să a-l vedea crescând frumos, fară să trebuiască să schimbi biroul anual.

Or, dacă nu ești genul care așteaptă finalul concediului pentru a rezolva problema aceasta, și observi că de la lună la lună biroul celui mic devine din ce în ce mai scund, iar cel mic parcă stă cu picioarele în apă, așa de repede crește, te gândești din timp la opțiuni care să servească acelorași scopuri de mai sus: el sănătos pe termen lung, tu, cu problema rezolvată pentru mai mulți ani.

Mai întăi alege între acestea: birou de sine stătător sau integrat / pe comandă?

Dacă ești persoana care face alegerile pe ultima sută de metri, și eventual așteaptă diverse promoții în timp ce face asta, fă repede niște vizite pe la magazinele de profil, vezi și ofertele din magazinele online și alege rapid, pentru că nu ești singurul care și-a făcut socotelile în felul acesta chiar înainte de începerea anului școlar.

Dacă nici nu ești dispus să investești în altceva decât un birou și un scaun, asta este soluția pentru tine. Există birouri copii cu format fix, unele cu depozitări incluse (rafturi, sertare, suporturi tastatură) dar și birouri reglabile pe înălțime, astfel încât ai chiar și în acest caz de ceva flexibilitate în alegeri.

Dacă ești persoana care nu rezolvă problemele fix înainte de începerea școlii, ai mai mult timp să cântărești lucrurile în ansamblu și să te gândești la o soluție de birou integrată. Adică să construiești sau să comanzi, din PAL, MDF sau placaj, un birou integrat cu restul mobilierului din cameră. Bine gândită și proiectată, o astfel de soluție are un efect minunat în orice cameră, unificând designul. Plus că permite o serie de personalizări pe care nici o mobilă din magazin nu le permite.

Dacă te îngrijorează înălțimea biroului construit sau cu structură fixă, poți regla lucrurile din scaun. Chiar dacă biroul are blatul fix, un scaun birou copii reglabil pe înălțime rezolvă ușor problema.

Or, poți folosi o soluție ingenioasă precum cea de mai jos: un birou proiectat special pentru această cameră, dar cu înălțime reglabilă.

apartament amenajat de MISO Architects - birou camera copil
Un birou incantator, reglabil pe inaltime, integrat perfect in amenajarea camerei copilului

Biroul integrat – oricât de încăpător este nevoie şi simplu de amenajat

Ai 2 sau mai mult copii? Lucrezi şi tu de acasă? Biroul de mai jos demonstrează că amenajarea zonei de studiu de acasă este una extrem de simplă dacă ştii ce vrei. Biroul construit aici este practic, generos şi extrem de simplu organizat.

Placa ce formează efectiv biroul este un blat din lemn stratificat de la IKEA, sprijinit pe nişte dulapuri tot de la IKEA, după cum ne-a spus designerul Rachel Oslovar.

Dacă lemnul stratificat ţi se pare scump, poţi folosi foarte bine un blat din PAL melaminat şi nişte dulăpioare de depozitare asortate, cu acelaşi efect de ordine şi claritate.

Plăcile din PAL melaminat sunt unul dintre cele mai folosite materiale pentru mobilier pe comandă, şi pe bună dreptate:

  • Sunt mult mai rezistente şi stabile dimensional decât cheresteaua din lemn de aceeaşi grosime
  • Oferă o gamă spectaculoasă de culori, texturi şi finisaje
  • Grosimile mici şi rezistenţa sporită le fac potrivite pentru orice tip de mobilier, dar mai ales pentru cel pe comandă, care trebuie să valorifice fiecare colţişor al casei

Atât timp cât îl fereşti de căldură excesivă şi umiditate şi foloseşti accesorii de calitate, te poţi bucura de piesele din PAL o lungă perioadă de timp fără probleme. Şi chiar dacă este vorba despre perioade lungi de utilizare, consideră folosirea de culori vii, calde. Camerele arată mult mai frumos dacă sunt colorate şi luminoase.

amenajare birou copii acasa, zona de studiu

Biroul cu structură fixă, gata construit, cumpărat din magazin

Birourile de gata, cu structură fixă sunt opțiuni excelente pentru că:

  • vin gata construite, ori, dacă le-ai comandat de la un magazin online, tot ce ai de făcut este să le montezi,
  • au cam aceleași măsuri și proporții: adâncime 55 – 60 cm, lățime 100-120 cm și înălțime intre 75 – 80 cm ,
  • se pot instala oriunde există spațiu și se pot muta la fel de rapid în altă parte,
  • sunt construite din materiale foarte resistente, cum este PAL-ul și MDF-ul,
  • și au diverse tipuri de depozitări, de la suport pentru tastatură, până la rafturi, sertare și dulăpioare, prin urmare designul variază de la o simplă placă de PAL cu picioare, până la birou cu mini-bibliotecă integrată.

Chiar dacă birou nu este reglabil, poți opta pentru un scaun reglabil de birou pentru copii, care să compenseze acest neajuns.

amenajare birou

Magazin.sporulcasei.ro/blog: Birouri cu structura fixa

Birou copii reglabil – pentru cei care își doresc adaptarea 100% a biroului la nevoile copilului

Prima impresie lăsată de biroul reglabil pentru copii amintește de băncile de școală, dar spre deosebire de bănci, biroul de acest tip este 100% reglabil:

  • Blatul se înclină, astfel încât se poate folosi și pentru studiu și pentru arte
  • Înălțimea este reglabilă între 60 – 68 cm minim până la 84 – 93 cm maxim, astfel încât poate fi folosit câțiva ani la rând fară probleme.
  • Reglarea înălțimii se face prin ridicare/ coborâre manuală și fixare cu pini din lemn sau metal
  • Există variante de birou copii cu structură metalică sau din lemn , cu blat din MDF sau din PAL, precum și din lemn stratificat
  • Unele modele includ accesorii de diferite culori, pentru variații de design
  • Au cel puțin un sertar pentru depozitat diverse și un suport integrat pentru ustensile de scris, în partea de jos a blatului.
  • Stabilitatea este bună, fiind asigurată de cele 2 “tălpi” pe care stă biroul.

În general, aceste birouri sunt colorate frumos, în culori vii – roz, albastru, verde – sau au accesosii în aceste culori și sunt atractive atât că funcții cât și ca design. Datorită variațiilor semnificative de înălțime pot fi folosite câțiva ani la rând, dacă nu cumva se schimbă gusturile celui mic.

birou copii birou reglabil copii

Magazin.sporulcasei.ro/blog: birouri reblabile

Dacă nu ai loc de birou pentru copil

Nu toată lumea are un spațiu dedicat pentru biroul copilului, dar asta nu înseamnă că nu poți organiza o zonă dedicată studiului, poate pentru întreaga familie.

Ai o cameră de zi mare? Folosește un perete sau un colț pentru a organiza o zonă de studiu.

Ai o bucătărie mare și o masă pentru familie și mai mare, iar tu ești o mămică foarte ocupată? O parte din acea masă poate fi a celui mic, până la noi ordine, iar el va fi mai mult decât bucuros să împartă ziua și spațiul cu tine!  Însă ai grijă să nu ajungi să faci temele în locul lui (noi am pățit-o)!

Un spațiu de lucru comun, central, are avantajele lui, chiar dacă după fiecare rundă de lecții trebuie să strângi tot și să faci loc altor activități: cei mici nu mai au sentimentul de singurătate și se bucură de cât mai mult timp împreună cu familia.

Un spațiu comun înseamnă mai puțină izolare pentru copil, iar pe măsură ce crește, își formează obiceiul de a interacționa cu ceilalți în timpul său liber, în loc de a se concentra exclusiv asupra calculatorului sau a telefonului.

Birou ad-hoc, in living

Aici vezi cum alegi lumina potrivită pentru camera copilului

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.