Amenajarea unui apartament de 56 mp cu un buget limitat

Amenajarea unui apartament nou cumpărat nu trebuie să însemne neapărat sacrificii imense, dar nici umplerea lui cu piese vechi şi covoare uzate, pentru ochii lumii.

Avem în acest exemplu un apartament de 56 mp de o formă atipică, pe care cei 2 tineri proprietari l-am mobilat cu puţini bani, dar cu mult bun simţ. Au apelat la designerul Roman Shpelyk, ceea ce a dus la optimizarea întregului proces: datorită bugetului mic s-au ales materialele cu mare grijă şi s-a pus accent mai ales pe funcţionalităţile spaţiilor. Drept urmare, piesele de mobilier alese pot fi completate uşor cu altele noi, sau înlocuite fără regrete de viitoare noi achiziţii.

Bucataria – vedere dinspre dormitor
Bucataria si spatiul de luat masa
Bucataria – detaliu
Zona de zi. In dreapta, intrarea in apartament si „zidul de flori” al dormitorului.

Bucătăria mobilată complet, colorată, practică

Dacă te te-ai afla în postura de a mobila şi dota o casă nouă, cu ce ai începe? Cu livingul, cu dormitorul? Noi îţi sugerăm să începi cu bucătăria şi baia – aşa au început şi cei doi, mobilând dormitorul şi livingul cu strictul necesar. Poţi dormi pe o saltea câteva luni, dar va fi cam greu să găteşti o cină decentă doar cu aragazul şi o masă.

Această bucătărie simplă şi totuşi elegantă este mobilată integral cu piese pe comandă, din placaj melaminat verde închis – o culoare odihnitoare, plăcută şi cumva neutră, care se potriveşte foarte bine cu nuanţele calde ale lemnului natur de pe canturile mobilierului şi de pe pardoseală. Acelaşi placaj se va regăsi şi la masa rotundă din living, dar şi pe alte piese din apartament.

Schita de nivel.
Propunerea de amenajare.

Formă atipică, împărţire între zi şi noapte

Apartamentul are o formă atipică, conică şi decizia de a separa complet zona de zi şi cea de noapte a venit cumva firesc, pe linia mediană a spaţiului.

Din cauza suprafeţei mici a apartamentului, designerii au mers pe o soluţie fără uşi, aşa că separaţiile sunt mai degrabă la nivel de idee, desi se pot inchide la nevoie. Aşa se face că dormitorul este separat de spaţiul de zi printr-un simplu raft cu plante, care este şi capatul patului, dar şi prin înălţime: este cu o treaptă mai înalt decât livingul. În dormitor se află şi un spaţiu de lucru pentru 2 persoane.

Singura camera cu uşă este baia. Mai există un spaţiu semi-închis: debaraua de lângă dormitorul matrimonial, accesibilă şi din zona intrării.

Chiar dacă bugetul a fost mic, cei 2 tineri au obţinut o schiţă cu potenţial de dezvoltare în viitor şi nişte dotări perfecte pentru a fi integrate în orice viitor decor, cum sunt rafturile încastrate şi pardoselile neutre.

Poate că nu este amenajarea ideală pentru toată lumea, dar un proiect bine făcut şi nişte piese de bază sunt un început bun pentru oricine.

Spre dormitor.
Coridorul principal.
Dormitorul. La geam se vede sptiul de lucru.
Dormitor – intrarea in dressing.

Sursa foto: Behance

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.