Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Amenajarea în stil clasic a unei case pe 2 nivele  

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Povestea locuinței prezentate începe în urmă cu 2 ani, când proprietarii, o familie tânăra cu 2 copii, au achiziționat un teren pentru a-și construi casa mult visată. Cu o suprafață construită de 340 mp, locuința este dispusă pe două nivele, parter și etaj, beneficiind însă și de un demisol parțial, unde se află zona tehnică a locuinței, spălătoria și uscatoria.

Cu ajutorul designerilor și colecțiilor de mobilier de la Interior Store a fost realizată amenajarea în stil clasic a acestei locuințe elegante, primitoare și confortabile.

Holul, cartea de vizită în stil clasic a locuinței 

Amenajarea în stil clasic este anunțată încă din holul spațios ce asigură accesul în zona de zi a locuinței și astfel în întreaga atmosferă. Placajele ceramice foarte elegante, mobilerul din lemn de nuc, cornișele decorative și plintele late sunt câteva dintre elementele definitorii ale întregii locuințe, puse un valoare încă de la intrare.

Livingul

Living-ul  păstrează pardoseala ceramică din hol, pentru care s-a optat datorită sistemului de încălzire în pardoseală utilizat. Ca și mobilier, în living s-a optat pentru un set de canapea și două fotolii confortabile, cu design clasic și tapiserie din material textil brodată. Mobilierul de living, cu comodă și panou pentru tv, este completat perfect de două vitrine pe colț, toate realizate din lemn de nuc, cu un design clasic, foarte elegant.

Dining

Zona de dining vine în completarea livingului, asigurând un aspect unitar pentru această încăpere. Masa cu opt scaune tapisate cu aceeași tapiserie ca și canapelele, însă în varianta uni, fără broderii, servantă cu sertare, biblioteca deschisă – sunt câteva dintre elementele folosite pentru crearea acestui decor. Atmosfera este completată perfect de piesele decorative, precum ,oglindă, corpurile de iluminat perfecte pentru iluminatul sufrageriilor, perdelele din voal și draperiile catifelate, dar și de elementele arhitecturale utilizate.

Dining
Dining, servanta
Living
Living, detaliu

Amenajarea în stil clasic a bucătăriei

Bucătăria închisă a fost soluția ideală pentru această familie. Bucătăria are anexată și o cămară de mari dimensiuni – pentru a oferi spațiu pentru depozitare necesar. Mobilierul de bucătărie realizat tot din lemn de nuc, a fost proiectat pentru a se încadra perfect în încăpere – oferind multe spații pentru depozitare și incorporând perfect toate electrocasnicele necesare.

Datorită spațiului suficient de mare, în bucătărie a fost amplasată și o masă pentru familie, cu 6 scaune. Primul nivel al locuinței mai cuprinde și un birou, o baie, dar și un dormitor de oaspeți.

Etajul: 3 dormitoare și tot atâtea băi

Accesul către etaj se realizează pe scara realizată din lemn de nuc și lemn albit; combinație pentru care s-a optat pentru a păstra eleganța și rafinamentul stilului clasic, dar și pentru a deschide casă scării care nu beneficiază de foarte multă lumină naturală.

La etaj, vom regăsi trei dormitoare, fiecare cu baie proprie și dressing. Accesul în fiecare dintre ele se realizează printr-un hol aerisit și spațios.

Pentru dormitoare s-a optat pentru un mobilier din lemn albit, în contrast cu pereții, tapiseriile și decorațiunile utilizate. Astfel, în dormitorul matrimonial regăsim un pat cu structură din lemn albit și tapiserie din catifea Latte, noptiere și o comodă cu sertare, dar și o toaletă pentru make-up și un turn pentru depozitare. Patul este completat de o banchetă decorativă, ce prezintă aceleași finisaje ca și acesta. Pentru iluminatul dormitorului s-a optat pentru un singur corp de iluminat  amplasat pe tavan.

Dormitor matrimonial
Dormitor matrimonial
Dormitor fetita
Dormitor fetita

Baia matrimonială păstrează cromatica, fiind finisată cu placaje ceramice decorative în nuanțe de maro și crem, cu accente aurii.

Dormitoarele copiilor păstrează atât stilul, cât și cromatică dormitorului matrimonial. Paturile alese pentru dormitoarele copiilor sunt tapisate cu material textil detașabil – pentru a putea fi ușor de spălat și curățat.

Băile copiilor sunt cele mai colorate încăperi ale locuinței, ieșind puțin din stilul clasic, foarte elegant. Pentru acestea s-a optat pentru o abordare diferită; mai personalizată vârstei acestora. Astfel, baia fetiței propune nuanțe de roz prăfuit și crem deschis – cu accente florale; iar baia băiatului a fost concepută în tonuri de turqoiuse și bej – cu accente geometrice abstracte.

Baie matrimoniala
Baie fetita
Baie baietel

Proiect realizat de Interior Store

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.