Amenajare modern-minimalistă a unui penthouse de 275 mp din Mamaia

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Acest penthouse de 275 mp din Mamaia, ce beneficiază de o amenajare modern-minimalistă, este amplasat într-una dintre cele mai noi clădiri de apartamente din zonă. Apartamentul era doar un spațiu deschis în momentul în care designerii Interior Store și-au luat angajamentul de a crea un spațiu confortabil, modern și funcțional.

Ei au structurat spațiul într-un apartament cu 2 dormitoare, 2 băi și o zonă deschisă de zi, precum și o terasă de mari dimensiuni, ce oferă o panoramă deosebită atât la plajă și mare, cat și către lac.

Design unitar

Pentru a crea un design unitar apartamentului, designerii au folosit o vopsea alb-închis pentru aproape toate pereții interiori. Prin contrast, pardoseala din lemn de culoare închisă, folosită pentru toate încăperile principale, oferă eleganță și unitate.

Zona de zi

Zona de zi a apartamentului include un living , cu canapea și mobilier modern-minimalist și o bucătărie cu ferestre mari, pentru lumină naturală pe toată durata zilei, plus o insulă de bucătărie supradimensionată, utilizată ca spațiu de lucru.

Designerii au dorit să separe vizual zona de living de bucătărie astfel încât au creat o diferență de nivel de o singură treaptă, ce separă bucătăria de zona de living, deși arhitectural fac parte din același spațiu.

Pentru bucătărie, designerii a decis să nu acopere ferestrele mari cu perdele sau draperii și să permită luminii naturale să pătrundă în locuință. Mobilierul ales pentru întregul proiect face parte din colecțiile modern-minimaliste Interior Store.

Schema cromatică pentru zona de zi se bazează pe tonuri de gri, beige și alb – perfect combinate cu texturi naturale, cum ar fi betonul și lemnul.

Livingul, in spatele insulei de bucatarie
Zona de luat masa, in spatiul bucatariei
Bucataria, cu acces la terasa prin usile de sticla
Livingul in dreapta se afla intrarea in apartament
Livingul, vedera panoramica
Livingul, cu bucataria in fundal

Zona de noapte

Accesul către zona de noapte se face printr-un hol lung animat de câteva lucrări de artă. Din hol se face de asemenea accesul și într-o baie, proiectată atât pentru zona de zi, cat și pentru dormitor.

Designul băii este, de asemenea, foarte modern, cu un amestec de plăci hexagonale si vopsea decorativă pe pereți, în tonuri de gri, bej si maro. Mobilierul din lemn natur, cu lavoar din marmură minerală oferă mult spațiu pentru depozitare. Cada de colț de aici este singura cadă din apartament.

Baia de oaspeti
Baia de oaspeti
Baia de oaspeti
Holul spre zona de noapte
Holul: vedere spre living

Primul dormitor, în tonuri de maro

Primul dormitor al apartamentului a fost, de asemenea, proiectat într-un stil modern. Pentru acest dormitor, designerii au ales un dressing foarte mare, cu uși de oglindă maro și un pat matrimonial.

Noptierele, una cu 2 sertare si una tip masa rotundă, precum și comoda cu sertare, dau accentul de culoare acestei încăperi. Textura lemnului de culoare închisă se găsește și în această cameră, iar draperia din catifea crem este similară din punct de vedere cromatic cu tapițeria patului.

Dormitorul matrimonial, cu accente de albastru

În partea opusă față de zona de zi a apartamentului se află dormitorul principal – cu acces direct în baia matrimonială. Pentru dormitorul principal culoarea accent folosită – albastru închis – este o culoare elegantă, pe care o vom găsi atât pe peretele din spatele patului, pe fotoliul amplasat lângă fereastră dar și pe draperiile de catifea.

Patul king size ales pentru aceasta cameră este tapițat cu piele albă, pentru a crea un contrast purternic cu peretele albastru închis. În locul noptierelor tradiționale, designerii au folosit 2 mese mici, cu un design modern-industrial. În fața patului, pe o treaptă, a fost amplasat un fotoliu foarte confortabil si comodă TV cu o ușă glisantă. Atât comoda, cât și dressingul din aceast dormitor au fost alese în nuanțe de alb cu finisaje lăcuite lucios.

Baia matrimonială, ca toate celelalte încăperi ale locuinței, propune ferestre foarte mari și uși din sticlă pentru accesul pe terasă. Pereții și pardoseala au fost finisate cu plăci antracit cu o suprafață neregulată, care oferă un aspect modern și foarte actual. Zonele de pereți neplacate cu ceramică din băi au fost finisate cu vopsea decorativă specială pentru zone cu umiditate ridicată.

Dușul cu pereți din sticlă și cădița din piatră antracit reprezintă una dintre piesele centrale ale acestei băi. Mobilierul modern de baie cu sertare și finisaje alb lucios creează un alt punct de atracție pentru acesta baie, la fel ca și cei doi tabureți rotunzi din blană.

Ușile folosite, din lemn masiv cu inserții metalice cromate, în finisaje wenge au fost create special pentru acest apartament.

Baia matrimoniala
Baia matrimoniala
Baia matrimoniala
Dormitorul matrimonial
Dormitorul matrimonial
Dormitorul matrimonial
Dormitorul matrimonial

Întregul apartament se bucură de suprafețe vitrate de mari dimensiuni, o terasă spectaculoasă și o amenajare modernă, actuală și foarte confortabilă!

Design: Interior Store

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!