Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Amenajare birou în dormitor: reguli și idei pentru un amplasament reușit

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

O amenajare birou în dormitor se poate face din mai multe motive, de la “așa vreau eu”, până la “acolo este singurul colț liniștit din casă, doar pentru mine”. Vorbim de birourile adulților, pentru că ale copiilor sunt amenajate prin definiție în camerele lor multifuncționale.

Biroul de acasă are categoric avantajele sale: elimini costurile și timpul alocate deplasării, nu poți fi întrerupt decât dacă permiți asta, te organizezi cum vrei și conform oricărui orar îți convine și controlezi comunicațiile, alocând colaboratorilor doar atât timp cât este necesar pentru a rezolva sarcinile.

În același timp trebuie să iei niște decizii clare privind disciplina personală, timpul de lucru vs timp pentru familie și spațiul dedicat. Dacă lucrezi de acasă nu poți lăsa lucurile să meargă de la sine, dacă vrei să fii perceput în continuare ca un profesionist.

Birou în dormitor, o combinație posibilă

Camera părinților, respectiv dormitorul matrimonial este un spațiu mai liniștit și ferit de agitația zilnică, mai ales în casele cu copii. Și cum de regulă este mobilat doar cu câteva piese specifice (pat dublu, noptiere, dressing), există cel puțin un colț sau un pervaz pe care poți amenaja un birou confortabil. Dar ar fi bine să urmezi câteva reguli simple, pentru a separa activitățile și a crește eficiența.

birou in dormitor, Casa cu 2 fete de inaltimi diferite

Biroul orientat spre exterior

Biroul sa fie orientat spre exterior, adică nu spre centrul camerei / spre pat. Orientarea spre fereastră este cea mai potrivită, pentru că așa vei beneficia și de lumina naturală de peste zi.

Dacă amenajezi biroul pe un perete fără fereastră beneficiezi și de spațiu pentru a monta un raft funcțional, dar ai grija să instalezi o sursă potrivită de lumină.

apartament in culori neutre birou

Alege un scaun potrivit

Chiar dacă setul de mobilier de dormitor este perfect asortat, când vine vorba despre scaune de birou, acestea trebuie alese pe alte criterii decât culorile și forma.

Scaunul de birou perfect trebuie sa-ți susțină poziția corectă a corpului in timpul lucrului indiferent unde este biroul, timp de 8 ore sau mai mult, astfel încât la finalul fiecărei zile să-ți simți corpul odihnit, iar după zile și luni de utilizare să nu aducă prejudicii posturii sau stării tale de sănătate.

Fii disciplinat

Stabilește o rutină a începutului de zi și ține-te de ea oriunde ai fi (mai puțin în concedii, evident). Chiar dacă lucrezi sau nu în dormitor/cameră de hotel, trezește-te la o anumită ora, strânge patul și du la bun sfârșit rutina personală de dimineață.

Sunt lucruri simple, elementare, dar oricine la face știe că au darul de a te face să te simți pregătit pentru orice ar urma în ziua respectivă.

stilul scandinav birou

Separă lucrurile

Instituie separații fizice, cum sunt ușile culisante, draperiile sau un spațiu mai larg între pat și birou, sau reguli stricte, cum ar fi închidere calculatorului între anumite ore, altfel te ve trezi verificând email-uri la orice oră din zi și din noapte și vei sfârși prin a te gândi tot timpul la proiectele tale, ceea ce dincolo de o anumita limită devine neproductiv.

Amintește-ți să-ți limitezi și alertele de pe telefonul mobil la minimul necesar sau să îl pui pe silențios din același motiv: dacă este sincronizat cu calculatorul, va continua să te anunțe tot felul de urgențe la orice oră!

birou intr-un apartament multifunctional din New York

Strânge patul

Faptul că patul dispare într-un corp de mobilier sau se transformă în canapea peste zi crește senzația de spațiu profesional, dedicat muncii.

Este și soluția ideală pentru casele cu spațiu puțin și mobilier multifuncțional: aceeași încăpere capătă valențe diferite și poți chiar primi vizitatori la birou, fără nici senzația de invadare a intimității.

domitor casa ingusta de 4 metri
Casa de doar 4 metri latime. Proiectul aici.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

2 comentarii la „Amenajare birou în dormitor: reguli și idei pentru un amplasament reușit”

  1. Interesant articolul si util. O remarca, totusi: birou acasa, da; in dormitor, NU. Macar si pt faptul ca nu e indicat sa fie tinuta aparatura electronica in camera in care se doarme…(TV, mobil deschis, laptop in sleep mode peste noapte, etc.). Succes la amenajare!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi

  • ultimele articole publicate
  • ebook-ul cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email:

  • 5% reducere la prima comandă din magazin.