Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Amenajare birou în aer liber: ce presupune și cum te poți organiza

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Îți surâde o amenajare birou în aer liber? Este promovată în ultimii anii o întreagă cultură a ”independenței financiare” din afaceri miraculoase și a “evadărilor”, care vrea să ne facă să credem că imaginile cu tipul sau tipa cool care lucrează de pe șezlong de pe plajă sunt 100% reale. Și fezabile.

Nu prea credem… Dacă nu cumva tipul cool uploadează fotografiile din vacanță, și asta s-ar putea numi muncă, sunt mari șanse ca imaginea respectivă să nu fie reală, din cel puțin câteva motive cât se poate de prozaice: 

  • În contextul respectiv nu te poți concentra la lucru atunci când este absolută nevoie,
  • Calculatoare nu sunt concepute pentru un mediu cu sare și nisip
  • Nu poți da atenția cuvenită partenerilor de afaceri și clienților, ca să nu mai vorbim despre eventualii salariați care nu te-ar putea lua în serios, la un moment dat…etc

Dar mai ales pentru că munca cu rezultate de calitate, oricare ar fi ea, presupune perioade de solitudine și concentrare maximă, iar acestea nu se pot obține oriunde și oricum.

Pe de alta parte, tendința de relaxarea a relațiilor de serviciu este o realitate în tot mai multe companii și se concretizează în program flexibil, zile de lucru de acasă sau chiar angajări de personal care să lucreze 100% de acasa sau de unde vrea el.  În acest tip de relații importante sunt competențele, obiectivele și rezultatele.

În oricare dintre situații, din postura de salariat, colaborator extern sau antreprenor, ai libertatea de a-ți organiza programul și amenaja biroul cum și unde dorești, atât timp cât respecți acele condiții de minim profesionalism necesare domeniului tău și nu exagerezi cu relaxarea.

O curte nu prea mare, dar excelent organizata. Sursa imagine:

Ce implică o amenajare birou în aer liber

Te poate distrage mediul?

Sigur, dar odată ce ai stabilit că poți lucra și afară, presupunem că nu auto-controlul îți lipsește. Ceea ce diferă este tipul de distragere, care în mediul exterior se poate dovedi benefic: în loc să pierzi prețioasele momente libere dintre etapele de lucru pe social media sau citind știri negative, le poți folosi să observi natura sau măcar cerul. Vei obține o stare mult mai bună.

Spatiu cu utilizari multiple. Sursa imagine:

Sub cerul liber, pur și simplu? Nu chiar. Lumina, energia, conexiunea la internet, perifericele

Mai ales dacă lucrezi la calculator, ai nevoie de o zonă mai umbrită, sau de unul cu protecție anti-reflexie, altfel îți vor obosi ochii foarte repede. De asemenea  ai nevoie de curent: acces la rețea sau un laptop cu autonomie mare.  Acces la internet: fie poți lucra fără conexiune, fie găsești un hotspot Wi-Fi, fie creezi tu unul, folosindu-te de abonamentul de date mobile de pe telefon. 

Cât despre periferice (imprimantă, scaner, etc): le poți aduce în spațiul biroului ad-hoc, sau poți amâna pentru mai târziu tipărirea lucrărilor.

magazie transformata in spatiu pentru familie 0
Sursa imagine

Te simți mai liber, dar e și comod / ergonomic?

Dacă lucrezi la tine în curte, pe terasa sau în balcon, spatele tău are nevoie de aceeași susținere ca și la biroul clasic. Încearcă să muți în zona biroului un scaun de birou cu andevărat confortabil, pentru că munca presupune în continuare concentrare pe perioade lungi. În parc, de obicei mobilierul nu este deloc comod, așa că alege-ți locul cu grijă.

Biroul din balcon – un compromis încântător și luminos

Dacă locuiești la bloc, locul din casa ta cu cea mai multă lumină naturală este balconul, așa că ai putea să-l valorifici pentru ceva mai mult decât rufe puse la uscat. Închis complet sau semi-deschis, balconul poate fi o soluție de spațiu pentru biroul de acasă.

Sursa imagine: pinterest
Sursa imagine: decoratorist.com
scaune birou

Magazin.sporulcasei.ro: scaune de birou

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.