Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Amenajare baie mică. Alegeri care o fac să pară cu adevărat luxoasă

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Dacă baia ta are sub 4-5 metri pătrați, atunci poți citi sfaturile de mai jos despre cum faci o amenajare baie mică, astfel încât spațiul obținut să fie spațios și luxos.  

Cadă combinată cu cabină de duș

Chiar într-o baie mică, poți păstra cada, pentru acele momente de relaxare de care ai atâta nevoie.

Pentru protecție împotriva stropirii pardoselii, luminozitate și spațietate, cea mai bună soluție este montarea unui perete de sticla pe jumătate din cadă, cum vezi în imaginea de mai jos. Astfel o poți folosi atât pe post de cada, cât și pe post de cabină de duș.

Duș walk-in

Dacă renunți la cada, dușul walk-in este o opțiune luxoasă, având marea calitate de a fi integrat in pereții și pardoseala băii. Tocmai de aceea poți să îi personalizezi spațiul cum dorești, de sus până jos, ceea ce aduce continuitate și spațietate designului băii.

Sursa imagine: ROCA.

Aerisire bună: fereastră sau ventilator

Indiferent de mărimea băii, aceasta trebuie aerisită foarte bine. Lipsa unei ferestre duce la acumularea rapidă a umidității si mirosurilor, care trebuie eliminate pentru a nu duce la probleme adiționale, cum sunt mucegaiul sau igrasia, deloc compatibile cu luxul si bunul gust.

Dacă stai la bloc și ai baie fără ferestre, poți instala un ventilator puternic, care să scoată aburul și mirosurile, astfel încât mică baie să fie tot timpul uscată și plăcută.

baie ingusta lumina naturala

Lumina

Luxul in amenajarea unei bai este asociat si cu lumina. Mai ales lumina în locurile, formele și cantitățile corecte, poate ridica nivelul estetic al unei băi cu câteva trepte. 

Și nu uita că la luminozitatea unei încăperi contribuie mult culoarea și reflezivitatea tuturor suprafețelor, așa că folosește-ta de culoarea faianței și gresiei, strălucirea onglinzilor și surse de iluminat plasate curect pentru a scălda baia în lumină.

Obiecte sanitare suspendate

Obiectele sanitare suspendate au mai multe avantaje: dau senzația de spațiu continuu, mai mare decât în realitate au design modern, și se curăță extrem de ușor pe sub ele. 

baie mica casa lemn

Marmura falsa

Piatra naturală, în special marmura, induc senzația de lux în orice încăpere. Varianta mai ieftină este faianța cu aspect de piatră naturală. Desigur, pentru efect maxim, desenul și textura trebuie să fie cât mai fine, iar montajul trebuie făcut cu rosturi cât mai mici.

Fără mașini de spălat și urcătoare de rufe în baie

Dacă spațiul este mic, uită de instalarea unei mașini de spălat rufe în baie, cu atât mai puțin a unui uscător de rufe. Dacă chiar nu există altă soluție, cum ar fi încastrarea mașinii de spălat din bucătărie, optează pentru un model mic, cu încărcare verticală, și maschează-l în spatele unui grilaj sau a unei uși.

Încălzire în pardoseală

Un calorifer încălzește baia, dar reduce din spațiu. Încălzește aerul, dar pardoseala din gresie rămâne rece și umedă și ai nevoie de papuci tot timpul, sau de covoare care se îmbibă rapid de umezeală.

Soluția? Încălzirea în pardoseală. Poate fi doar electrică, se poate instala doar în baie și se poate folosi doar pe perioadele cât este folosită baia. În plus va încălzi ceea ce te interesează mai mult: pardoseala, iar aceasta va radia căldură și în restul camerei.

Într-o baie mică, efectul se simte imediat.

incalzirea in pardoseala
Incalzirea in pardoseala: electrica sa cu agent termic

Folosește inteligent spațiul de pe pereți

Deasupra chiuvetei se află de obicei oglinda. Nu poți instala un dulăpior plat cu ușă-oglindă? Poți ascunde o mulțime de mărunțișuri în el. 

Deasupra toaletei se află, de asemenea, mult spațiu liber. Instalează un raft sau un alt dulăpior suspendat, asortat cu restul mobilierului. 

Sau combină-le pe acestea 2, ca în baia de mai jos:

Produse recomandate pentru amenajarea baii:

baterii pentru baie

Magazin Sporulcasei.ro: baterii sanitare pentru baie

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.