Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Alege sticla potrivit rolului pe care il va juca in locuinta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp
Alegerea tipului de sticla potrivit in functie de rolul pe care il joaca in locuinta si montarea corespunzatoare, fac din suprafetele vitrate un element de siguranta si design tot mai des adoptat de romani, potrivit Saint-Gobain Glass Romania, liderul pietei locale de sticla.„Atunci cand aleg tipul de sticla folosit pentru realizarea suprafetelor vitrate din locuinta, ar trebui sa tineti cont de anumite aspecte pentru a evita eventuale neplaceri. Studiile noastre au aratat ca, in cazul folosirii de sticla necorespunzatoare, exista riscul producerii a pana la 10% din accidentele din locuinta”, a declarat Cosmin Popescu, Directorul de Marketing al Saint-Gobain Glass Romania.

Montarea corecta a sticlei joaca un rol important in durabilitatea a acesteia

Totusi, pentru ca accidentele sa fie evitate in totalitate, este indicata folosirea unei sticle ce ofera protectie la spargere, precum este cea laminata.  Acest tip de sticla ofera un grad ridicat de siguranta  si protectie impotriva spargerii deoarece, in cazul in care este lovita, fragmentele raman lipite de filmul de laminare la fel ca si corpurile care au determinat spargerea. In acest fel, riscul de accidentare sau cadere este aproape nul. De asemenea, sticla laminata reduce semnificativ, aproape de zero, radiatia ultravioleta si ofera o protectie sporita la zgomot.

Sticla laminata nu este recomandata doar la interior, ci si pentru ferestrele exterioare ale balcoanelor.
„In acest moment, multe balcoane din Romania sunt amenajate cu sticla fara protectie, acest lucru sporind pericolul de accidente in cazul unor cutremure chiar si de mica anvergura. Tocmai din acest motiv consideram ca ar fi necesara stabilirea de norme care sa nu permita decat folosirea de sticle speciale”, a afirmat Cosmin Popescu.Incepand cu 2013, Saint-Gobain Glass a inaugurat in Romania o noua linie de productie de sticla laminata.
Potrivit reprezentantilor companiei,  noile sortimente de sticla produse in cadrul fabricii de la Calarasi, comercializate sub brandul Stadip, sunt destinate in proportie de 80% pietei rezidentiale – ferestre si interioare.Prin tratarea sticlei float sau a celei sputerizate, Saint-Gobain Glass va produce sortimente ce ofera siguranta si protectie ridicata din mai multe puncte de vedere, cea mai importanta fiind cea impotriva accidentelor si a intrarilor prin efractie.
Saint_Gobain_1
Saint_Gobain_2
SGG_sticla interior_2
SGG_sticla interior_1
SGG_sticla interior_3
Saint_Gobain_3

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.