Alege cu grijă firma de transport mobilă

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

O firmă de mutări sau de transport mobilă trebuie aleasă cu grijă, pentru a reduce cat mai mult stresul și a crește eficiența întregii operațiuni. Ai în vedere recomandările prietenilor sau cunoscuților, și orice informații iți poate oferi astăzi internetul: situații financiare, recomandări și review-uri de pe rețele sociale și nu în ultimul rând serviciile puse la dispoziție de firma de transport mobilă.

Cere sfaturile prietenilor sau citește recenziile de pe rețelele de socializare

Încearcă să afli dacă vreo unul dintre cunoscuții tăi au lucrat cu firma de transport mobilă respectivă și, dacă a fost pe deplin mulțumit de serviciile acesteia, mai mult că sigur o va recomanda. Si tot cei apropiați ar putea sa iți comunice nemulțumirile vis-a-vis de atitudinea angajaților sau modul de executare a serviciilor.

De asemenea, discuțiile cu cei care au folosit serviciile unei firme de transport mobilă, iți vor oferi și detalii despre prețuri și tarife și timpul de execuție a comenzii. În cazul în care nici un apropiat de-al tău nu a apelat la serviciile unor astfel de companii, ar fi indicat sa urmărești recenziile de pe rețelele de socializare sau de pe site-ul respectivei companii, dacă le publică.

Caută și datele financiare ale firmei

Interesează-te și despre datele financiare ale societății. Numele SRL- ului și uneori codul fiscal și numărul de înregistrare de Registul Comerțului (J) al societății sunt publicate pe site, iar aceste date sunt suficiente pentru a afla unele informații financiare, fie de pe site-ul Ministerului de Finanțe, fie de pe alte site-uri de profil. Dacă trendul cifrelor este crescător: cifra de afaceri, profit, număr de angajați, mijloace fixe, asta indică de obicei o societate în creștere, solidă. De asemenea, aceste date pot indica dacă ai de-a face sau nu cu niște profesioniști în domeniu sau cu niște începători.

Identifică cele mai bune servicii din piață

În final, studiază oferta de servicii a companiei alese. Este indicat să vezi ce servicii ți-ar putea fi puse la dispoziție de către firma respectivă, dacă poți apela doar la servicii de transport sau si la servicii complete de mutare.

Observă sau întreabă dacă mașinile de transport sunt noi, dacă beneficiază de un interior curat si cat de mari sunt – așa poți afla și dacă vei plăti un singur drum sau mai multe. Este de preferat să poți duce totul către locuința noua cu un singur transport,  economisind în acest mod timp și bani.

Acum este momentul să discuți sau să cauți detalii precum:

  • materialele folosite pentru împachetarea mobilierului,
  • modul de depozitare a obiectelor din casă sunt alte lucruri ce trebuie avute în vedere.
  • dacă oferă sau nu ajutor pentru mutatul mobilierului de la și până la mașină și în ce condiții
  • dacă oferă protecție pentru piese speciale de artă sau de mobilă
  • dacă ofertă cutii sau altfel de recipiente pentru transportul pieselor mici.

Dacă vei alege doar soluții de transport mobilă ar fi bine, mai ales atunci când nu ai persoane care să te ajute, să întrebi dacă poți beneficia de câțiva angajați trimiși de firma de transport pentru încărcarea și descărcarea mobilei și în mod special a celor mai grele corpuri.

Cum te pregătești pentru mutare

Odată decisă firma de transport și serviciile de care ai nevoie, e momentul să te ocupi de partea care te privește:

  • Fă inventarul lucrurilor de mutat, evaluează cam cât timp îți va lua să le strângi/pregătești (și apoi dublează cifra) și pregătește cat de mult poți în avans. Hainele din extra-sezon, veselă + tacâmuri, decorațiuni și ornamente, obiectele de artă, obiectele prețioase, covoarele – toate pot fi puse în cutii sau saci din timp și etichetate.
  • Verifică dimensiunile ușilor în raport cu cele ale mobilei și apoi verifică dacă se deschid complet sau vor trebui scoase
  • Pregătește sticker-e, marker-e și bandă adezivă pentru numerotat și lipit cutii. Dacă ceva este format din mai multe piese notează explicit acest lucru (1 din 5, 2 din 5 , etc). Pune etichete explicite peste tot și iți va fi mult mai ușor să le găsești în noua casa
  • Stabilește bine momentul mutării, pentru a nu te prinde inrunericul sau vremea rea pe drum.

Pregătește-te, alege firma potrivită pentru mutări și Succes!

Surse imagini: http://www.unpakt.com, https://www.thespruce.com , Un apartament amenajat special pentru copii.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!