Eficace şi uşor de montat: alarma pentru uşă, fereastră, clanţă sau lacăt - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Eficace şi uşor de montat: alarma pentru uşă, fereastră, clanţă sau lacăt - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Eficace şi uşor de montat: alarma pentru uşă, fereastră, clanţă sau lacăt

Dacă nu consideri necesară instalarea unui sistem de alarmă permanent, poţi opta pentru alarma pentru uşă, fereastră sau pentru lacăt, cum sunt cele de mai jos.

Nu sunt conectate la un server central şi nici nu pot fi monitorizate de la distanţă, cum este cazul sistemelor mai performante, dar uneori un zgomot puternic este tot ce trebuie pentru a pune un hoţ pe fugă şi a-ţi salva viaţa sau bunurile. În plus aceste alarme sunt mobile şi pot fi folosite la orice uşa/fereastră/magazie/bicicletă…

Practic ceea ce face alarma pentru uşă sau fereastră este să “simtă” că cineva a atins clanţa, a deschis uşa sau încearcă să taie un lanţ care ar trebuie să rămână la locul lui şi avertizează puternic, sonor, că ceva nepermis se întâmplă în zonă.

Ce dispozitive am găsit vedeţi mai jos. Toate sunt simplu de instalat şi folosit, funcţionează pe baza de baterii şi au rolul de a pune eventualii intruşi pe fugă prin zgomotul pătrunzător. Să începem de la distanţa cea mai sigură.


Alarma pentru lacăt

Oriunde există un lacăt normal – la garaj, la poartă de intrare în curte, la boxă, la magazia cu utilaje şi unelte, la bicicletă/motoretă, poate fi înlocuit cu acesta.

Este un lacăt care se încuie-descuie cu cheia, ca toate celelalte, dar în plus are senzorii de mişcare care la apropierea cuiva nepermis declanşează o alarmă sonoră de 110 db.

Vezi detalii şi preţ

 


Alarmă covor intrare

Arată şi funcţionează ca un preş normal de pus la uşă, doar că are încorporat un senzor de presiune, care va trimite semnalul către aparatul de la interior şi declanşează astfel un sunet pătrunzător.

Este alimentat cu baterii şi îl porneşti doar când ai nevoie.

Vezi detalii şi preţ

 

 


Alarma pentru uşa de la intrare

Este o bară ajustabilă care se fixează între clanţa uşii şi pardoaseala şi ai cărei senzori reacţionează la mişcare clanţei de la exterior. Poate suna pur şi simplu sau poate imita lătratul unui câine.

Funcţionează doar pentru uşi dotate cu clanţe metalice.

Vezi detalii şi preţ

 

 


Alarmă opritor pentru uşă

Este cea mai ieftină dintre soluţiile mobile şi se declanşează atunci când senzorul de presiune simte că uşa se mişcă. O plasezi sub uşă şi ea îşi va face treaba atât timp cât bateriile sunt încărcate.

Vezi detalii şi preţ

 

 

 


Alarma pentru fereastră

Este un senzor de vibraţii încorporat într-un dispozitiv mic, care se lipeşte pe sticla ferestrei şi reacţionează sonor.

O activezi când ai nevoie şi reacţionează la încercarea de deschidere forţată a ferestrei.

Vezi detalii şi preţ

 

 

 


Ţine hoţii departe sau măcar oferă-le o sperietură zdravănă şi ţie un preţios timp de reacţie. Sursă imagini: AloShop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *