Eficace şi uşor de montat: alarma pentru uşă, fereastră, clanţă sau lacăt

alarma lacat
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Dacă nu consideri necesară instalarea unui sistem de alarmă permanent, poţi opta pentru alarma pentru uşă, fereastră sau pentru lacăt, cum sunt cele de mai jos.

Nu sunt conectate la un server central şi nici nu pot fi monitorizate de la distanţă, cum este cazul sistemelor mai performante, dar uneori un zgomot puternic este tot ce trebuie pentru a pune un hoţ pe fugă şi a-ţi salva viaţa sau bunurile. În plus aceste alarme sunt mobile şi pot fi folosite la orice uşa/fereastră/magazie/bicicletă…

Practic ceea ce face alarma pentru uşă sau fereastră este să “simtă” că cineva a atins clanţa, a deschis uşa sau încearcă să taie un lanţ care ar trebuie să rămână la locul lui şi avertizează puternic, sonor, că ceva nepermis se întâmplă în zonă.

Ce dispozitive am găsit vedeţi mai jos. Toate sunt simplu de instalat şi folosit, funcţionează pe baza de baterii şi au rolul de a pune eventualii intruşi pe fugă prin zgomotul pătrunzător. Să începem de la distanţa cea mai sigură.

alarma lacat

Alarmă pentru lacat

Oriunde există un lacăt normal – la garaj, la poartă de intrare în curte, la boxă, la magazia cu utilaje şi unelte, la bicicletă/motoretă, poate fi înlocuit cu acesta.

Este un lacăt care se încuie-descuie cu cheia, ca toate celelalte, dar în plus are senzorii de mişcare care la apropierea cuiva nepermis declanşează o alarmă sonoră de 110 db.

Vreau lacatul

alarma covor intrare

Alarmă covor intrare

Arată şi funcţionează ca un preş normal de pus la uşă, doar că are încorporat un senzor de presiune, care va trimite semnalul către aparatul de la interior şi declanşează astfel un sunet pătrunzător.

Este alimentat cu baterii şi îl porneşti doar când ai nevoie.

Vreau  covorul

alarma clanta usa

Alarma pentru uşa de la intrare

Este o bară ajustabilă care se fixează între clanţa uşii şi pardoaseala şi ai cărei senzori reacţionează la mişcare clanţei de la exterior. Poate suna pur şi simplu sau poate imita lătratul unui câine.

Funcţionează doar pentru uşi dotate cu clanţe metalice.

Vreau sistemul pentru blocare clanta

alarma opritor usa

Alarmă opritor pentru uşă

Este cea mai ieftină dintre soluţiile mobile şi se declanşează atunci când senzorul de presiune simte că uşa se mişcă. O plasezi sub uşă şi ea îşi va face treaba atât timp cât bateriile sunt încărcate.

Vreau sistemul de blocare a usii

set alarma pentru usa si fereastra

Set alarma pentru usa si fereastra

Alarma pentru ușă și fereastră funcționează pe baza unei tehnologii cu senzor magnetic. Senzorul se activează și declanșează automat alarma când ușa sau fereastra pe care este aplicat se deschide.

Alarma puternică de 110 de decibeli poate fi activată și dezactivată cu ajutorul unei telecomenzi. Alarma pentru ușă și fereastră poate fi utilizată alternativ și ca sonerie.

Este ușor de instalat! Fără găuri și fără șuruburi, alarma se fixează cu ajutorul unei benzi adezive, pe care o primiți odată cu aparatele.

Vreau setul antifurt

alarma pentru fereastra

Alarma pentru fereastră

Este un senzor de vibraţii încorporat într-un dispozitiv mic, care se lipeşte pe sticla ferestrei şi reacţionează sonor.

O activezi când ai nevoie şi reacţionează la încercarea de deschidere forţată a ferestrei.

Vreau senzorul pentru fereastra

Ţine hoţii departe sau măcar oferă-le o sperietură zdravănă şi ţie un preţios timp de reacţie. Sursă imagini: AloShop.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit un ebook cu proiecte romanesti de amenajare a livingului

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.