Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Aer mai sănătos pe timpul iernii, cu aceste aparate de purificat şi umidificat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Începe sezonul rece, iar faptul că avem nevoie să ne încălzim interioarele pentru a ne simţi confortabil ne aduce beneficii evidente pentru starea de generală şi sănătate, dar există şi o parte neplăcută: uscarea aerului.

Pe lângă faptul că aerul prea uscat produce sau agravează afecţiuni respiratorii, acesta, împreună cu temperatura interioarelor, au un efect imediat asupra stării de bine şi conforului nostru termic, iar pe termen lung, asupra facturilor de întreținere.

Ce se petrece?

În general iarna, atunci când funcţionează instalaţiile de încălzire, aerul din casă se simte mult mai uscat, pentru că aerul încălzit reţine mai multă umiditate decât aerul rece. Când umiditatea este prea mică şi simţim aerul uscat, efectele imediate sunt uscarea mucoselor nasului şi gurii, iar transpiraţia de pe piele se evaporă prea repede şi apare senzaţia de rece la nivelul pielii. De obicei în acest moment de îndreptăm spre termostat şi mărim temperatura ambientală cu un grad-două, deşi mult mai corect ar fi să mărim umiditatea, cu un umidificator de camera sau un vas de apă pus pe calorifer.

La polul opus, când umiditatea este prea mare, pielea se simte lipicioasă pentru că scade evaporarea transpiraţiei. Umiditatea crescută ne afectează şi dacă nu curăţăm corespunzător aparatul de umidificare, pur şi simplu datorită bacteriilor care prosperă în mediul umed.

Ȋn plus, când aerul încălzit intră în contact cu un perete sau geam rece, apare condensul. Condensul menţinut pe perioade mari de timp atrage mucegaiuri şi atacă varul, tencuiala, lemnul, textilele, etc. De aceea camerele trebuie aerisite des şi dacă problema persistă puteţi recurge la absorbantele de umiditate, dezumidificatoare şi purificatoare de aer, care pot  curăţa aerul inclusiv de alergeni, praf, acarieni, bacterii, viruşi şi fum de ţigară.

Ca în majoritatea cazurilor, cei mai expuşi la astfel de probleme sunt copiii şi bătrânii, dar şi noi, adulţii activi care lucrăm câte 8-10 ore în medii închise, ventilate artificial, putem fi afectaţi.

Soluţiile pe care vi le prezentăm aici sunt de la Daikin.

Purificatorul de aer Daikin Ururu

Purificatorul de aer Daikin Ururu umidifică aerul din interiorul locuinţei şi elimină efectele aerului uscat. Funcţiei de umidificare inovatoare i se alătură funcţia de purificare, care înlătura alergenii, bacteriile,  viruşii, fumul de ţigară şi descompune şi alte mirosuri neplăcute provenite din activităţile casnice.

Purificator Daikin Ururu

Pompa de căldură Ururu Sarara

Pompa de caldură Ururu Sarara combină într-o singură unitate răcirea, încălzirea, purificarea aerului, ventilaţia, umidificarea şi dezumidificarea.Daikin Ururu Sarara

Umidificarea, dezumidificare si purificare in acelasi aparat

Umidificarea aerului este realizată fără racord la o sursă de apă, printr-un element de umidificare încorporat în unitatea exterioară care absoarbe umezeala prezentă în aerul exterior şi o trimite către unitatea interioară. Din moment ce umezeala nu este absorbită din aerul din cameră, dezumidificarea rapidă şi eficientă este posibilă, chiar şi cu aerul mai rece din timpul iernii.

Datorită unităţilor aer-aer care trag aer din exterior, în cameră va fi întotdeauna aer proaspăt, chiar dacă ferestrele sunt închise. Purificarea aerului se face în trepte: filtrarea de praf şi polen, filtrarea fotocatalitică ce distruge mirosurile (fum de ţigară, gătit), iar în etapa finală, Flash Streamer aplică aerului încă un tratament: distruge moleculele posibile de formaldehidă, viruşii şi mucegaiurile.

Filtrul se curăţă automat, senzorul „Intelligent Eye” la direcţionarea fluxului de aer departe de orice persoane aflate în cameră şi activează automat modulul economic al dispozitivului în cazul în care nu detectează nicio prezenţă umană timp de 20 de minute.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.