Obiceiuri care menţin maşina de spălat rufe în stare bună

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Maşina de spălat rufe merită să fie tratată cu atenţie, dacă nu din cauza investiţiei pe care o presupune, măcar pentru că face nişte de treburi in locul nostru care altminteri necesită mult de timp şi energie: spală câteva kilograme de rufe murdare în circa 1 oră şi îndepărtează o mulţime de pete dificile fără că noi să facem vreun efort, şi asta zi după zi.

Lucrurile mărunte contează în orice relaţie şi dacă ne dorim că maşina de spălat să funcţioneze uşor şi bine ani la rând, trebuie să-i oferim la rândul nostru atenţie şi ceva pricepere.

1.Încarcă mai puţine haine pentru a obţine rezultate mai bune

Alege să încarci mai puţine haine decât capacitatea maximă prevăzută, pentru a facilita distribuţia uniformă a detergentului si a balsamului. Hainele necesită spaţiu între ele pentru o spălare eficientă, o stoarcere completă, fără cute şi evitarea apariţiei petelor de detergent.

2.Alege detergentul potrivit

Lichid, capsule sau pudra? Universal sau special pentru haine colorate? Cu balsam inclus sau simplu? Alegerea unui detergent de calitate nu este doar o garanţie a spălării eficiente a hainelor, ci şi una dintre cele mai bune metode de a-ţi păstra maşină de spălat rufe în stare perfectă de funcţionare.

În plus, poţi adăuga un agent de curăţare anticalcar pentru igienizarea componentelor maşinii de spălat rufe.

3.Foloseşte compartimentele dedicate

Pentru a fi sigur că obţii cele mai bune rezultate, este necesar să respecţi atât compartimentele de detergent dedicate (sau poziţia capsulei de curăţare), cât şi ordinea corectă a adăugării agenţilor de spălare (detergent, balsam, agent anti-calcar).

4.Curăţă maşina de spălat rufe în mod regulat

Fie că maşină ta de spălat rufe are un program de auto-curăţare, fie că foloseşti un program normal de spălare şi o soluţie specială de igienizare, curăţarea maşinii de spălat rufe, a garniturii uşii şi a sertarului de detergent la intervale regulate este esenţială.

Dacă mirosurile neplăcute persistă sau hainele nu sunt stoarse corect, trebuie curăţat filtrul de evacuare al maşinii de spălat rufe, consultând manualul de utilizare.

5.Scoate hainele din cuvă imediat după spălare şi lasă uşa deschisă

Este recomandat ca hainele să stea într-un coş special, atât înainte de spălare, cât şi după, înainte de a fi uscate.

După terminarea programului de spălare, hainele trebuie scoase din maşina de spălat rufe pentru a împiedică apariţia bacteriilor sau a mirosurilor neplăcute, iar uşa maşinii trebuie lăsată deschisă pentru aerisirea interioară a cuvei.

6.Foloseşte corect ciclul de prespălare

Programele de prespălare pot fi de un real ajutor în cazul hainelor cu murdărie persistentă sau a hainelor voluminoase care absorb multă apă. Ciclul de prespălare ajută la dizolvarea completă a detergentului, la absorbţia optimă a balsamului şi la îndepărtarea mirosurilor neplăcute.

7.Alege programul de spălare potrivit hainelor tale

După achiziţionarea maşinii de spălat rufe, mulţi cumpărători au tendinţa de a folosi acelaşi program pentru a spăla toate tipurile de rufe (programul de spălare rapidă, de cele mai multe ori).

Consultă manualul de utilizare şi foloseşte programele şi funcţiile speciale ale maşinii de spălat rufe pentru a preveni deteriorarea şi degradarea culorilor hainelor tale.

8.Alege turaţia corespunzătoare

Alegerea unei turaţii potrivite influenţează modul de spălare a materialelor sensibile şi nivelul de uscare al hainelor tale. Spălarea unei cantităţi mari de haine la turaţie mare, poate deteriora ţesăturile, dar şi anumite componente ale maşinii de spălat rufe.

Sursa: Beko

Produse recomandate

masina de spalat beko

Mașina de spălat Beko WKY71233PTLYB3 SLIM: 5 ani garanție, clasa A+++, 7 kg rufe, 15 programe, autocurățare, 1000 RPM.

masina de spalat beko

Mașina de spălat Beko WTV9734XS0: 5 ani garanție, clasa A+++, 9 kg rufe, 16 programe, autocurățare, 1400 RPM.

masina de spalat rufe beko

Mașina de spălat rufe Beko WMY91443LB1: 5 ani garanție, clasa A+++, 9 kg rufe, 16 programe, autocurățare, 1400 RPM.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!